|
administ
Go
|
Ale od rzeźnika lepiej smakuje...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dałam NaCl...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Dałam NaCl... Jezus, jak zdrowiuśko!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Moi Teściowie dodawali do mięsa - przy wyrobie kiełbasy - saletry, aby ona była ładna, różowa. Ja nie daję, nie zależy mi na ładnym kolorze, tylko na tym, aby była ona jak najmniej "chemiczna".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No może być 3,2kg, ale nie więcej!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ważyłaś gotową? Duże straty?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Oni chyba nawet jej nie parzą, tylko pieką w dymie, więc tak na moje oko z tej ilości mięsa - 14-15kg wyjdzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ważyłaś gotową? Duże straty?
Teresa, nie gotowałam ich. Ale żeby podać ich B:T:W, to musiałabym je zważyć po wędzeniu. Zrobię to następnym razem (planujemy następną "produkcję" gdzieś tak na początku nowego roku). Zważę chociaż jedno pęto przed i po wędzeniu. Dzieciaki lubią ją smażoną na smalcu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Oni chyba nawet jej nie parzą, tylko pieką w dymie, więc tak na moje oko z tej ilości mięsa - 14-15kg wyjdzie.
Następnym razem zważę je i zobaczymy jakie masz oko...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A dlaczego piszesz, że pieczemy w dymie, a nie wędzimy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ważyłaś gotową? Duże straty?
Teresa, przeczytałam "gotowaną"...oj chyba śpiąca się robię...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|