|
Gavroche
|
Ale musi pamiętać podstawowe rzeczy: imię żony, teściowej, datę urodzin i ślubu oraz, fakultatywnie, ile słodzi kawę i gdzie się poznali.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie przytakuje między kęsami żółtkownicy, myślami będąc już w samochodzie?
Może tak może nie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po tylu latach małżeństwa na pewno nauczył się przytakiwać. Coraz lepiej mu to wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wszystko zależy od dostępu do pilota.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wszystko zależy od dostępu do pilota. A nie od ilości TVzorów?
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Kto ma przepis na ten budyń?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Znalazłam książkę. Składniki: Szklanka śmietanki (22 dag) rozlać na połowę - jedną zagotować z 2 łyżeczkami cukru (1 dag), a drugą wymieszać z 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej (3 dag) i powoli wlać do wrzącej śmietanki z cukrem. Gotować stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Dodać 4 łyżki masła(8 dag), 8 roztrzepanych żółtek (16 dag) i kilka kropel aromatu pomarańczowego. 6 białek (15 dag) ubić ze szczyptą soli na sztywną pianęm i delikatnie połączyć z masą. Masę wlać do formy wysmarowanej 2 łyżkami masła (4 dag) i piec w piekarniku (175 oC) przez 35 minut.Budyń wystudzić i wyjąć z blachy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Reniu!!! Na Ciebie to można liczyć, bo już sam chciałem przepisać...
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Dzięki piękne. Muszę upiec ten budyń. Do tej pory budyń zawsze gotowałem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Bo budyń wpadł mi w oko i chętka na niego przyszła. Tak właściwie to od wczoraj sernik za mną chodził, ale widać zgubiłem go . A, że pieczenia nie odpuszczam, to będzie budyń /może pudding/. Pudding..."Pudding można podawać jako danie główne (np. z łojem wołowym i nerką)" http://pl.wikipedia.org/wiki/PuddingZ łojem i nereczką...ho, ho. Anglicy zagubili gdzieś swoje tradycje kulinarne, co niestety odbiło im się czkawką...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki piękne. Muszę upiec ten budyń. Do tej pory budyń zawsze gotowałem Ja też...
|
|
|
|
|
|
|
|