forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 02:15:54

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669747 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Bogracz
« poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 4 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Bogracz  (Przeczytany 31613 razy)
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Bogracz
« : 2015-01-31, 18:13:59 »

Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomości: 41595


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #1 : 2015-01-31, 18:29:33 »

Lubię zupę gulaszową.
Do tego mogą być kluseczki serowo-jajeczne. Very Happy
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomości: 57193


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #2 : 2015-01-31, 18:47:39 »

Prawie dziś jadłem podobną zupę gulaszową, ktĂłrej zostało jeszcze trochę z wczoraj.  Very Happy
Dorośli dodają sobie wg uznania ostrej papryki do smaku, a młodzieĹź je mniej ostro. Na wierzch posypujemy jeszcze tartego żółtego sera.  Cool 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #3 : 2015-01-31, 18:51:04 »

Dzieciakom (sorry - młodzieży Cool) była jeszcze za mało pikantna, a nam (trochę starszej młodzieży Cool) aż paliła... Cool
Ale smakowała wszystkim... Very Happy
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomości: 57193


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #4 : 2015-01-31, 18:56:34 »

Jak po węgiersku, to musi być na ostro - tego teĹź czasami uĹźywamy http://multizakupy.pl/przecier_z_papryki_ostry__eros_pista___210g  Very Happy
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomości: 25643

pindĹźar ryskow wyszy


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #5 : 2015-01-31, 19:25:04 »

O wlasnie koncze robic zupe gulaszowa wegierska Very Happy Jeszcze na wolnym ogniu sobie pyrkoli, zeby sie przezarlo dobrze wszystko Very Happy

Ja jeszcze dodaje ogorek kiszony w kostke, pomidor z puszki drobno krojony i opcjonalnie fasole czerwona. Cebuli daje na maxa z kilo conajmniej i dusze oddzielnie z miesem i curry. Na koniec lacze oba wywary,
Zapisane

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #6 : 2015-01-31, 19:43:45 »

Zapomniałam napisać, że dałam pomidory z puszce. Embarassed będę musiała przeliczać wszystko na nowo... Confused
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #7 : 2015-01-31, 19:44:33 »

... z puszki...
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomości: 41595


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #8 : 2015-01-31, 19:45:36 »

Bisfenol A do czego wliczasz? Laughing
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomości: 25643

pindĹźar ryskow wyszy


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #9 : 2015-01-31, 19:51:49 »

Zapomniałam napisać, że dałam pomidory z puszce. Embarassed będę musiała przeliczać wszystko na nowo... Confused
Och jej....Renia....co to bedzie?  Confused Confused

Pociesze cie, ze ja mam to gdzies, wazne, ze lyzka staje i wybornie smakuje  Laughing Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #10 : 2015-01-31, 19:55:42 »

Ale ja wystawiając przepis, muszę mieć do niego obliczenia.
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomości: 57193


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #11 : 2015-01-31, 19:57:07 »

Ale tam u Was rygor panuje.  Shocked Wink  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomości: 41595


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #12 : 2015-01-31, 19:57:53 »

Ale ja wystawiając przepis, muszę mieć do niego obliczenia.
Skibkę chleba ze smalcem można do tego? Very Happy
Ale żeby proporcja wyszła! Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomości: 57193


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #13 : 2015-01-31, 19:59:52 »

Jak wiadro smalcu, to zawsze wyjdzie. Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #14 : 2015-01-31, 20:30:30 »

Ale tam u Was rygor panuje.  Shocked Wink  Laughing

Musi być Evil or Very Mad Jak na Rusi... Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #15 : 2015-01-31, 20:30:55 »

Ale ja wystawiając przepis, muszę mieć do niego obliczenia.
Skibkę chleba ze smalcem można do tego? Very Happy
Ale żeby proporcja wyszła! Laughing

Proporcja jest idealna... Very Happy
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #16 : 2015-01-31, 20:31:48 »

...nawet po doliczeniu pomidorĂłw... Cool
Zapisane

adampio
Gość


Email
Odp: Bogracz
« Odpowiedz #17 : 2015-02-02, 13:55:20 »

Ja tylko dodam, ze aby smietana sie nie warzyla mozna ja po prostu dodac na kazdego talerzu kladac na srodku - wpowczas zdobi ale tez ma sie wieksza kontrole nad spozyciem smietany.
Jezeli zas wolicie klasc bezposrednio do zupy w garnku to nalezy smietane po prostu osolic i wowczas nie zwarzy sie nawet podczas gotowania. Very Happy

Pozdrawiam

Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72244


Odp: Bogracz
« Odpowiedz #18 : 2015-02-02, 14:17:19 »

Dobrze wiedzieć... Very Happy
Zapisane

administ
Gość


Email
Odp: Bogracz
« Odpowiedz #19 : 2015-02-02, 15:03:25 »

Ania ma inny sposĂłb na waĹźenie. Niezawodny naturalnie.  Cool
Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.