Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Sernik cytrynowy (Przeczytany 34226 razy)
|
Gavroche
|
Ja obcinam te wyjÄ
ce brzegi papieru, raz mi siÄ zapaliĹ.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
mam elektryczny piekarnik...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja chyba teĹź. MoĹźe jakiĹ lewy papier?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ChciaĹam piec go w teflonowej tortownicy, ale ciasto byĹo rzadkie i baĹam siÄ, Ĺźe mi ono z formy wycieknie, wiÄc...dzwoniĹam do Teresy, Ĺźeby ratowaĹa... doradziĹa mi nieotwieranÄ
formÄ i papier.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
GodzinÄ siÄ piekĹ, a potem jeszcze póŠgodziny byĹ w lekko uchylonym piekarniku...Ale trochÄ opadĹ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam rodzinÄ mieszanÄ
dietetycznie, wiÄc czasem robiÄ takie coĹ: -15 jaj -3/4 kilo twarogu pĂłĹtĹustego -kilka ĹyĹźek mÄ
ki PiekÄ masÄ jak sernik, potem moje dziewczyny jedzÄ
ja z cukrem pudrem lub dĹźemem czy pure z mango, a ja z masĹem i pasztetem lub salcesonem. Taki rodzinny dobiaĹczacz.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
no to klops, moja Zosia robi sernik to siÄ wylewa z formy, ale dĹugo do tego dochodziĹa, sÄ
takie metody, Ĺźe prawie jak czary typu wyjmuje siÄ po 13 minutach , na 1,5 min, nastÄpnie coĹ znowy, tu podwaĹźa , tam uderza  , magia Â
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Ale to proste ,nigdy sernika nie piekĹem ,moĹźe teraz ten pierwszy raz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
no to klops, moja Zosia robi sernik to siÄ wylewa z formy, ale dĹugo do tego dochodziĹa, sÄ
takie metody, Ĺźe prawie jak czary typu wyjmuje siÄ po 13 minutach , na 1,5 min, nastÄpnie coĹ znowy, tu podwaĹźa , tam uderza  , magia  To jest jeszcze dla mnie za wysoki level...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale to proste ,nigdy sernika nie piekĹem ,moĹźe teraz ten pierwszy raz Najgorzej to nie lubiÄ w przepisie jajek na wagÄ. Teraz mamy w lodowce jajka od mĹodych kur i şóĹtko waĹźyĹo 15g, cale jajko 45g. Na caĹe ciasto wychodzi 23 jaja.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
ja go upiekĹem i musiaĹem sam jeĹÄ, wyszedĹ. TeĹź bÄdziesz umiaĹ. Ale to proste ,nigdy sernika nie piekĹem ,moĹźe teraz ten pierwszy razÂ
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja go jeszcze nie posmakowaĹam. Na obiad mieliĹmy placki ziemniaczane z gulaszem wÄgierskim. ZjadĹam 3 placki bez gulaszu (tak mi smakowaĹy) i nie mam ochoty na sernik. Pewnie po spacerze bÄdzie smakowal...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
przejedzona jesteĹ biaĹkiem , ja tez czÄsto wcinam same placki na Ĺoju , biaĹka maĹo nam trza. CoĹ podobnego jak ten sernik, robi Gavro na patelni
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|