Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Ile jecie? (Przeczytany 29551 razy)
|
JTKirk
Go
|
Mam takie pytanie - ile jecie (ilościowo - i przy jakiej aktywności)? pytam z ciekawości, bo ostatnio złapałem się na tym, że mało jem faktem jest, że moja aktywność fizyczna jest niewielka, ale ciekawi mnie jak to wygląda u was
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zależnie od apetytu. Zwykle to jest tak: -5-8 żółtek, ćwierć kostki masła, 200ml śmietanki -tłuste mięso 250g, warzywa, ćwierć kostki smalcu -twaróg 200g, dżem, miód, owoce, masło, śmietanka -ziemniaki, warzywa, kasza gryczana z masłem, smalcem, smalcem ze skwarkami Wpada też czasem masło orzechowe, orzechy, jakieś słodycze, chałwa, żelki, czekolada, landrynki, sezamki, sernik... Trudno powiedzieć, waha się znacznie taka dzienna dawka.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zawsze do syta z umiarem, bo wiemy kiedy przestać, aby nie "zaszkodziło"... Nie liczymy, nie ważymy i wszystko gra, unikamy mleka, chleba ze smalcem, wit. D 3, nic nie śrutujemy dodatkowo. Żadnych metod alternatywnej pomocy nie wymagamy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zależnie od apetytu. Zwykle to jest tak: -5-8 żółtek, ćwierć kostki masła, 200ml śmietanki -tłuste mięso 250g, warzywa, ćwierć kostki smalcu -twaróg 200g, dżem, miód, owoce, masło, śmietanka -ziemniaki, warzywa, kasza gryczana z masłem, smalcem, smalcem ze skwarkami Wpada też czasem masło orzechowe, orzechy, jakieś słodycze, chałwa, żelki, czekolada, landrynki, sezamki, sernik... Trudno powiedzieć, waha się znacznie taka dzienna dawka. Na ile dni?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A zapomniałem! Jedno z nas śrutuje witaminę C lub pluszzzz minerały zgodnie z zaleceniami, no ale to taki przypadek, co go warzywa i owoce parzą w buźkę od małego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zależnie od apetytu. Zwykle to jest tak: -5-8 żółtek, ćwierć kostki masła, 200ml śmietanki -tłuste mięso 250g, warzywa, ćwierć kostki smalcu -twaróg 200g, dżem, miód, owoce, masło, śmietanka -ziemniaki, warzywa, kasza gryczana z masłem, smalcem, smalcem ze skwarkami Wpada też czasem masło orzechowe, orzechy, jakieś słodycze, chałwa, żelki, czekolada, landrynki, sezamki, sernik... Trudno powiedzieć, waha się znacznie taka dzienna dawka. Na ile dni? Na 95kg wagi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to spoczko.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zależnie od apetytu. Zwykle to jest tak: przyczepa pożywienia Ja tyle nie jem, Mam takie pytanie - ile jecie (ilościowo - i przy jakiej aktywności)?
Mało . Dziś - 4 żółtka podgrzane z parzonym podgardlem i zeszkloną cebulą , kawa z 100 ml śmietanki 30 % plus dwa listki czekolady gorzkiej, Obiad - Kotlety z boczku zmielone z sparzonym mózgiem i słoninką w sosie grzybowym . Kasza gryczana ze skwarkami lub frytki na łoju wstępnie obgotowane. Marchewka na maśle . Kolacja : kogel - mogel - 5 żółtek i cukier . Cukier w zależności ile krzyżyków na pasku , ew małe piwo. To będzie gdzieś ok 45 białka , więcej nie zmieszczę przy wadze 70 . B :T w zależności od dzisiejszego apetytu 1:3-5 . Rano pływałem godzinę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
2 posiłki dziennie z czego śniadanie zawsze jajeczne. Pilnuję węglowodanów (choć właściwie teraz to samo się pilnuje) i jem tłusto do syta. Nie jestem głodny.
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
Zawsze do syta z umiarem, bo wiemy kiedy przestać, aby nie "zaszkodziło"... no tak właśnie jem...ale mi się ostatnio wydaje, że coś mało jem, stąd pytanie... Zależnie od apetytu. Zwykle to jest tak: -5-8 żółtek, ćwierć kostki masła, 200ml śmietanki -tłuste mięso 250g, warzywa, ćwierć kostki smalcu -twaróg 200g, dżem, miód, owoce, masło, śmietanka -ziemniaki, warzywa, kasza gryczana z masłem, smalcem, smalcem ze skwarkami Wpada też czasem masło orzechowe, orzechy, jakieś słodycze, chałwa, żelki, czekolada, landrynki, sezamki, sernik... Trudno powiedzieć, waha się znacznie taka dzienna dawka. no właśnie, na moje skromne 80kg i niską aktywnośc, to miałbym na 2 dni (ale raczej 3 )
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
To pytanie na pryma a qui pro quo ?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ba! Organizm sam wymusza aktywność. Poniżej i, wcześniej, powyżej jest elegancka odpowiedź, samoodpowiedź. Zaczernię. Zawsze do syta z umiarem, bo wiemy kiedy przestać, aby nie "zaszkodziło"... no tak właśnie jem... ale mi się ostatnio wydaje, że coś mało jem, stąd pytanie... Zależnie od apetytu. Zwykle to jest tak: -5-8 żółtek, ćwierć kostki masła, 200ml śmietanki -tłuste mięso 250g, warzywa, ćwierć kostki smalcu -twaróg 200g, dżem, miód, owoce, masło, śmietanka -ziemniaki, warzywa, kasza gryczana z masłem, smalcem, smalcem ze skwarkami Wpada też czasem masło orzechowe, orzechy, jakieś słodycze, chałwa, żelki, czekolada, landrynki, sezamki, sernik... Trudno powiedzieć, waha się znacznie taka dzienna dawka. no właśnie, na moje skromne 80kg i niską aktywnośc, to miałbym na 2 dni (ale raczej 3 )
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
no na razie nie wymusza a czy się to zmieni - nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bez ruchu nie ma życia, zdrowia, pór roku...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Ale nie czekaj na trzęsienie ziemi, tylko nogi za pas i w las. Potem już będzie się kręciło, znaczy się będzie skąd ATP czerpać
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Ile jemy? Jeśli o mnie chodzi, to już trzy lata
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A ja hoho... Wcześniej sysałem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wymusza! Poczytaj go jeszcze raz ... .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
unikamy Bywało bardziej zdecydowanie: Tylko człowiek gotuje, smaży, piecze, wędzi, pekluje, miele, czyli trawi poza organizmem. Kukurydza, ryż, pszenica, żyto, inne zboża, ziemniaki, groch czy fasola są dla człowieka niejadalne na surowo i jako takie nie nadają się do spożycia dla ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3
|
|
|