Gavroche
|
Mnie też się wierzyć nie chce. Zwłaszcza Trzy Osoby Boskie mnie przerażają, chyba tylko spec od mechaniki kwantowej może to pojąć. Ale "organoleptycznie" to bardzo dobre słowo w tym kontekście.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
On to dla nas, ludzi, i dla naszego zbawienia zstąpił z nieba. I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, i stał się człowiekiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zgodziłbym się na patenogenezę u ssaków, ale to chłop przecież!
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Tu jednak miejsce miało zapłodnienie płciowe. Banki nasienia to już nie nowość. A że Maryja poczęła jako dziewica, to nic takiego przecież.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To czym ona niepokalana była?!
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Niepokalana znaczy była wolna od grzechu pierworodnego. A całe życie żyła w czystości, dlatego urodziła jako dziewica. Dlatego została ziemską Matką Jezusa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pierwsze doniesienia o inseminacji pochodzą z 1322 roku. No dobra, zakładając, że Wyższe Dobro miało wyższe umiejętności, to czym się różni pokalanie ręką i zostawienie spermy, od takiego samego pokalania frędzelkiem?
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Jedyna możliwość to ręka Najwyższego
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może to Obcy byli? Biedna Marysia, ale Jezus wcale gigantem nie był.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo to postęp, a postęp to większa świadomość (jaka by ona nie była), większa świadomość, to mniejsza gotowość do podporządkowania. A to godzi w istnienie Kościoła. Ciekawy jestem jak konserwatywny KK zareaguje na niewątpliwe zmiany jakie nadejdą wraz z wymarciem pokolenia mocherów...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kiedyś palili heretyków i przestali, to teraz też się dostosują albo wyprze ich nowa wiara z nowymi Bogami.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Może to Obcy byli? Biedna Marysia, ale Jezus wcale gigantem nie był. O to by trzeba spytać kolegę co się udzielał w takich tematach Gigantem nie był, ale za to mózgowcem nie byle jakim.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Kiedyś palili heretyków i przestali, to teraz też się dostosują albo wyprze ich nowa wiara z nowymi Bogami. Już próbują. Dziś słyszałem, że dyskutują o możliwości ślubu dla osób rozwiedzionych. Każdy płacący daniny mile widziany.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Widocznie duszy przyjemniej uduchawiać się w bogatym materialnym bycie niż w biednym, więc żadna kasa im...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie cztery ,tylko wszystkie miliard albo dwa ,jedna wspólna rodzina stadna ,bo takie marudy jak my to psuja dużo
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie będzie ich , bo po co ,na jedno klikniecie do budy ,i po sprawie .
|
|
|
|
|
|
|
|