Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja, jedyna nowa informacja to dodanie octu do wywaru mięsnego, bo tego nie wiedziałem.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nowe informacje?, zainteresowanym przypominać jednak warto. Istotne świadectwo że pomocne. Mam nadzieję że autorka tych wątków nie pominęła.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się chce coś wiedzieć o Diecie Optymalnej i Żywieniu Optymalnym, to lepiej zacząć od książek Doktora albo poczytać to Forum, no ale wolność jest...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zgadza się. Ludzie chcący teraz stosować DO są "zakręceni" jak... słoik na zimę... Do mnie też pisała pani (z chorobą hashimoto) na pocztę e-mailową i pytała się jak i co na DO rotować, jakie witaminy i minerały brać, i czy gluten na DO nie przeszkadza? Jakie wyniki laboratoryjne trzeba mieć? Mieszają kilka diet w jedno, trochę słuchają swojego lekarza i się gubią... Teresa chyba może to potwierdzić... też ma kontakt z osobami chorymi, chcącymi stosoważ DO.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...miało być - stosować DO...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ci którzy chcą wiedzieć czytają, mniemam. Nie koliduje to chyba z czytaniem o doświadczeniu użytkowników DO/ŻO?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ci którzy chcą wiedzieć czytają, mniemam. Nie koliduje to chyba z czytaniem o doświadczeniu użytkowników DO/ŻO?
Czytają różności i tak też stosują - mieszankę z kilku diet...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zgadza się. Ludzie chcący teraz stosować DO są "zakręceni" jak... słoik na zimę... Do mnie też pisała pani (z chorobą hashimoto) na pocztę e-mailową i pytała się jak i co na DO rotować, jakie witaminy i minerały brać, i czy gluten na DO nie przeszkadza? Jakie wyniki laboratoryjne trzeba mieć? Mieszają kilka diet w jedno, trochę słuchają swojego lekarza i się gubią... Teresa chyba może to potwierdzić... też ma kontakt z osobami chorymi, chcącymi stosoważ DO. Potwierdzam. Niektóre osoby potrzebują pomocy by nauczyć się DO/ŻO. Bo się gubią.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Potrzebują...ale najczęściej robią dalej swoje...albo to co lekarz kazał...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Potrzebują...ale najczęściej robią dalej swoje...albo to co lekarz kazał... Jedni tak jak mówisz, drudzy nie. Różnie jest
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jest też dużo osób, którzy bardzo skrupulatnie przestrzegają ŻO, nawet (a może właśnie dlatego, że dobrze je znają) po kilkunastu latach takiego żywienia...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jest też dużo osób, którzy bardzo skrupulatnie przestrzegają ŻO, nawet (a może właśnie dlatego, że dobrze je znają) po kilkunastu latach takiego żywienia... dokladnie Polega to na :waga nalezna pi razy oko -100 +-10% x 0.8g i nie przebialczyc sie to podstawa . Gdybym mial wazyc 77kg naleznie zdalbym dyplom doradcy,kt nie posiadam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podoba mi się ten prosty sposób z tłumaczeniem zasad DO - obrazowo - na przykładzie dłoni: żółtek 5 - jak 5 palców, mięsa tyle (objętościowo) jak dłoń bez palców, owoców tyle ile mieści się w jednej dłoni, warzyw tyle, ile mieści się w dwóch dłoniach i tłuszczu do woli (aby nie być głodnym). I wsio...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I co ma począć 180 kg tłuścioch z dłońmi jak 14 - letnia baletnica?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Podoba mi się ten prosty sposób z tłumaczeniem zasad DO - obrazowo - na przykładzie dłoni: żółtek 5 - jak 5 palców, mięsa tyle (objętościowo) jak dłoń bez palców, owoców tyle ile mieści się w jednej dłoni, warzyw tyle, ile mieści się w dwóch dłoniach i tłuszczu do woli (aby nie być głodnym). I wsio... Bardzo dobre dla bezmózgich. A nuż się uda, jak nie na wagę, formułę, to może na dłoń... I wiadro smalcu na koniec...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ale trzebaby powrócić do nauki z podstawówki do tych nikomu nieprzydatnych w życiu chemii i biologii, by potem nie mòwić ja cukrów nie jem - jem tylko chleb. Albo ja węglowodanów nie jem tylko cukier. Itp. Ludzie po prostu nie wiedzą i czasem są z tego zadowoleni. Nieraz słyszałam no i po co ki to w szkole było tym głowę zawracać, nie używam .... .
|
|
|
|
|
|
|
|