Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Trojglicerydy??? (Przeczytany 12357 razy)
|
wozikx
Go
|
Odebralem dzis wyniki badan i mam pytanko.Mianowicie czy trojglicerydy u mnie wartosc 367 (ponoc norma ok 200) w diecie opt. to jest normalka czy tez mam powody do niepokoju i powinienem cos zmienic??? Bardzo was prosze o rychla odp.! dzieki
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Odebralem dzis wyniki badan i mam pytanko.Mianowicie czy trojglicerydy u mnie wartosc 367 (ponoc norma ok 200) w diecie opt. to jest normalka czy tez mam powody do niepokoju i powinienem cos zmienic??? Bardzo was prosze o rychla odp.! dzieki
„Każdy, kto mówi, że stosuje żywienie optymalne, a po pewnym czasie poziom trójglicerydów we krwi ma powyżej 100mg%,powinien poszukać i wyeliminować błędy w żywieniu, które popełnia”. „Jeśli poziom trój glicerydów jest niższy niż 100mg%, a jeszcze lepiej – poniżej 60mg% to jest bardzo dobrze, niezależnie od ogólnego cholesterolu we krwi”. Z pozdrowieniami - zbynek
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Go
|
witam Gdzie robiles badania? Jak one wygladaly? czy byly odplatne? takie pytania bo jestem od krotkiego czasu na ZO i tez chcialbym skontrolowac swój organizm- kto wie gdzie mozna takie badania zrobic, jakie sa zalecane itp itd prosze o pomoc p.s. sory ze w twoim wątku- ale Ty juz swoją odp otrzymales;) pozdro
|
|
|
|
|
|
|
wozikx
Go
|
U mnie na wyciagu podana jest wartosc 367mg /dl ponoc norma jest do 200mg/dl niezabardzo wiem czym to sie je.hdl holesterol 65mg/dl ldl holesterol 61mg/dl .lekarz nieoptymalny mowil ze za duzo trojglicerydow.!!????? Czy to normalne przy diecie opt???
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Trójglicerydy nie powstają z mięs, jaj, ryb. Udział w produkcji trójglicerydów mają nadmiary węglowodanów i ... niestety śmietany. 3 dni bez wszystkich produktów mlecznych (jadaj ziemniaki, warzywa, grzyby, i w/w białka, no i oczywiście inny tłuszcz niż mleczny, np. boczek, smalec) i po trzech dniach powinno byc z trójglicerydami O.K. U osób na innej diecie niż optymalnma trójglicerydy powstają z pieczywa, piwa, coli i innych słodyczy. Rzeczywiście powinni zmienic w medycynie normy trójglicerydów na te jakie są przeznaczone dla młodzieży!!! 40-70mg% jest O.K. wszystko co więcej nadaje się do zmiany.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Ja odebralam dzisiaj wyniki z badania krwi ,ktore robilam po 2-u letnim stazu DO i moje trojglicerydy wynosza 59 mg/dl.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|