Autor
|
Wtek: W drugiej turze głosuję na Komorowskiego. A Ty? (Przeczytany 252091 razy)
|
Zyon
|
... całe szczęście, że mamy na forum znawców logiki, psychologii, filozofii, i filologii klasycznej To dobra wiadomość. W dodatku w liczbie mnogiej. Dzięki takim ludziom będziemy mogli kiedyś pretendować do roli Środowiska Opiniotwórczego. Daj namiary na chociaż jednego. ja, jak można wyczytać z moich poprzednich postów się do nich nie zaliczam, miałem oczywiście na myśli Ciebie i Zyona Ja? Ja przeciez sie na niczym nie znam, co na tym forum wieloktronie powtarzalem, wszyscy poswiadcza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
... całe szczęście, że mamy na forum znawców logiki, psychologii, filozofii, i filologii klasycznej To dobra wiadomość. W dodatku w liczbie mnogiej. Dzięki takim ludziom będziemy mogli kiedyś pretendować do roli Środowiska Opiniotwórczego. Daj namiary na chociaż jednego. ja, jak można wyczytać z moich poprzednich postów się do nich nie zaliczam, miałem oczywiście na myśli Ciebie i Zyona To mnie wykreśl z tej listy. Jestem zbyt dużym niedoukiem. Wiem, jak wiele nie wiem. P.S. Argument ad personam jest żenujący. NIE bierz do siebie, jeśli uraziłem przepraszam, przecież dałem" ". Dziwi mnie, jaką krótką pamięć mają niektórzy, Joanna spod Krzyża wynajęta przez PO, a np. ci to kto? Też z PO? http://wiadomosci.wp.pl/gid,12653590,gpage,10,img,12653635,kat,355,title,Piec-miesiecy-po-tragedii-pod-Smolenskiem,galeria.htmlOj historia lubi się powtarzać, czekają nas ciekawe wydarzenia.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
@ adminOczywiście się mylę, bo się na cyfrach nie znam, a sprawdzać 5 razy mi się nie chcę. Ale w pozostałych 6M5 tłustych niepoliczonych głosach, Komorowski musiałby wygrać o 5% by był remis. Lepsze niż snooker. Więc jak zwykle zadziwia mnie rozmach mass mediów.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Dobre. Nawet bardzo dobre! Ale... dlaczego bez komentarza? Komentarz wskazany jest. Zauważ, że "bez komentarza" to ustawiasz się okrakiem. A "okrakiem" to tylko w lewo albo w prawo ((nie mylić z lewicą/prawicą), (ostra alternatywa wykluczająca!)). A tu z boczku... po cichutku... za plecami Kukiza też... trzecia siła, a może trzecia i czwarta (tylko tymczasowo razem).
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dziwi mnie, jaką krótką pamięć mają niektórzy, Joanna spod Krzyża wynajęta przez PO, a np. ci to kto? Też z PO? http://wiadomosci.wp.pl/gid,12653590,gpage,10,img,12653635,kat,355,title,Piec-miesiecy-po-tragedii-pod-Smolenskiem,galeria.htmlOj historia lubi się powtarzać, czekają nas ciekawe wydarzenia. A co do tego mam ja? Ale moja krotka pamiec pamieta nagranie Biankowskiej z Wojtunikiem sprzed tygodnia gdzie sie smiala, ze tylko idiota albo zlodziej pracuje za 6 tysi, pamietam tez nagrania Belki, Radzia, Sienkiewicza gdzie wcinajac osmiorniczki z bawolimi policzkami za 1500 podsmiewali sie ze wszystkiego, ze ch..d... i kamieni kupa to cale nasze panstwo etc. Moja pamiec tez ciagle pamieta Mira i Zbycha od automatow, co potem oglosili, ze Polska to dziki kraj, gdzie kanciarzy sie lapie etc. A ze jakies oszolomy laza co miesiac pod krzyz? Za swoje laza a nie za moje, wiec ich prawo i nic mi do tego.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Dziwi mnie, jaką krótką pamięć mają niektórzy, Joanna spod Krzyża wynajęta przez PO, a np. ci to kto? Też z PO? http://wiadomosci.wp.pl/gid,12653590,gpage,10,img,12653635,kat,355,title,Piec-miesiecy-po-tragedii-pod-Smolenskiem,galeria.htmlOj historia lubi się powtarzać, czekają nas ciekawe wydarzenia. A co do tego mam ja? Ale moja krotka pamiec pamieta nagranie Biankowskiej z Wojtunikiem sprzed tygodnia gdzie sie smiala, ze tylko idiota albo zlodziej pracuje za 6 tysi, pamietam tez nagrania Belki, Radzia, Sienkiewicza gdzie wcinajac osmiorniczki z bawolimi policzkami za 1500 podsmiewali sie ze wszystkiego, ze ch..d... i kamieni kupa to cale nasze panstwo etc. Moja pamiec tez ciagle pamieta Mira i Zbycha od automatow, co potem oglosili, ze Polska to dziki kraj, gdzie kanciarzy sie lapie etc. A ze jakies oszolomy laza co miesiac pod krzyz? Za swoje laza a nie za moje, wiec ich prawo i nic mi do tego. i o to w tym wszystkim chodzi, jedne skurwy...y lansują drugich, i się tylko zamieniają miejscami. Pięć lat kradną jedni, pięć lat drudzy. I robią ciemnemu ludowi sieczkę z mózgu. Z dwojga złego wolę już Bieńkowską, z Wojtunikiem, niż Kempę z Ziobrą i Kamińskim i oglądać konferencje prasowe z zatrzymywanymi niewinnymi lekarzami, których po paru latach uniewinnia sąd (na przykład prof. Podgórski). A starsi pacjenci przesłuchiwani przez CBA, przed Sądem, twierdzili, że przyjemniejsze wspomnienia mają z Pawiaka Ale to oczywiście moja subiektywna opinia, pożyjemy zobaczymy co będzie się działo, daj boże, żeby było tak jak chcieliby wyborcy Dudy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A ja gardze jednymi i drugimi!!! amemt
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Z dwojga złego wolę już Bieńkowską, z Wojtunikiem, niż Kempę z Ziobrą i Kamińskim A jest jakas zasadnicza roznica sprawiajaca, ze wolisz? A ja choc mam wyjatkowa alergie na te druga dwojke to jednak nie wole, bo to, ze jakis tam ideologiczny zacietrzewieniec robi jakies akcje to przynajmniej sie nie smieje, ze mnie ostentacyjnie okrada i ma za debila i zlodzieja jezeli zarabiam mniej niz 6 tysi. I mnie nie dyma na kase. Wole ideologicznego popapranca ale szczerego (choc Ziobro to akurat oportunistyczna szuja) niz zuchwalego cwaniaka. I nie jestem zadnym milosnikiem Pis ani PO gwoli scislosci.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
grenis
Go
|
Nie wiem jak bedzie, ale faktem jest, ze mamy pierwszego nieumoczonego prezydenta i to jest jakis plus.
Ja tez prorokiem nie jestem ale wiem jedno, ze zaglosowac na bula glosowaly osoby, które albo maja Polske w dopie, albo sa kompletnie zmanipulowane lub niedoinformowane w temacie kim jest, kim się otacza, co czyni i ile zlego dokonal w przeszłości. Wypada mi podziękować Adamowi, bo pierwotnie mialem odpuscic II ture, ale zamiedzowe ochy i achy zmotywowaly mnie aby poszperac w bula przeszłości
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Z dwojga złego wolę już Bieńkowską, z Wojtunikiem, niż Kempę z Ziobrą i Kamińskim A jest jakas zasadnicza roznica sprawiajaca, ze wolisz? A ja choc mam wyjatkowa alergie na te druga dwojke to jednak nie wole, bo to, ze jakis tam ideologiczny zacietrzewieniec robi jakies akcje to przynajmniej sie nie smieje, ze mnie ostentacyjnie okrada i ma za debila i zlodzieja jezeli zarabiam mniej niz 6 tysi. I mnie nie dyma na kase. Wole ideologicznego popapranca ale szczerego (choc Ziobro to akurat oportunistyczna szuja) niz zuchwalego cwaniaka. I nie jestem zadnym milosnikiem Pis ani PO gwoli scislosci. Nie, on się nie śmieje, on robi tylko polityczną karierę, wiedząc doskonale, że niszczy Ci życie, i że nie ma dowodów na Twoją winę. Ale jak nie ma dowodów, to jak posiedzisz parę miesięcy ze zwyrodnialcami, to sam się przyznasz. Ja też absolutnie nie jestem zwolennikiem PO, ja jestem po prostu wrogiem PIS-u. Tacy ludzie jak Ziobro, Kaczyński(nie wiem być może Bieńkowska też) itd. już dawno powinni być osądzeni przed Trybunałem Stanu, i już dawno powinni zasłużenie siedzieć. Wtedy nie byłoby problemu alternatywy czy pis, czy PO. Ludzie mogliby głosować nie ze strachu, a z przekonania.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Putin pogratulował Dudzie zwycięstwa na podstawie sondażu, chyba, że to spisek z Komorowskim był.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
No tośmy sobie pożartowali jak to Polska WIEŚ wyrwała Polskę z macek polskiej WSI.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie nadazasz za nami?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie wiem jak bedzie, ale faktem jest, ze mamy pierwszego nieumoczonego prezydenta i to jest jakis plus.
Ja tez prorokiem nie jestem ale wiem jedno, ze zaglosowac na bula glosowaly osoby, które albo maja Polske w dopie, albo sa kompletnie zmanipulowane lub niedoinformowane w temacie kim jest, kim się otacza, co czyni i ile zlego dokonal w przeszłości. Wypada mi podziękować Adamowi, bo pierwotnie mialem odpuscic II ture, ale zamiedzowe ochy i achy zmotywowaly mnie aby poszperac w bula przeszłości No ja tez mialem nie isc, ale lemingi mnie skutecznie zmotywowaly.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Mnie tam Duda pasuje tak samo jak Komorowski... Spoczko jest... Ale doktor Ogórek, a nawet tego singera co to lokalne kliki chce do Sejmu wsadzić, też bym przełknął. Jest spoczko i tyle, póki paszportów nie zaczną odbierać.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Marcin Meller calkiem z sensem Widzę, że jest nowa popularna gra towarzyska w internetach: kto emigruje, komu do drzwi załomocą o świcie, komu słów wolności śpiewać nie pozwolą itp. Po pierwsze proponuję coś na uspokojenie. Po drugie nic takiego się nie zdarzyło, po prostu arogancka i zdemoralizowana władza dostała kopa w wyborach. A po trzecie jak widzę, że na czele straszących dyktaturą jest Adam Michnik, który całkiem niedawno wieścił, że Komorowski przegra wybory tylko jeśli by pijany przejechał na pasach zakonnicę w ciąży, a po pierwszej turze grzmiał, że nie odda Polski gówniarzom, zapominając, że sam kiedyś był zbuntowanym gówniarzem, to strasznie się przejmuję precyzją tej diagnozy czego i Wam życzę. Nowemu prezydentowi gratuluję zwycięstwa po imponującym wysiłku, życzę by dotrzymał koncyliacyjnych obietnic z mowy po zwycięstwie, a wszystkim zestrachanym wizją pisowskich szwadronów śmierci, zwracam uwagę, że Duda jest pierwszym politykiem PiS-u, którego Jarek nie może odwołać. I całkiem ciekawe co z tego wyniknie. Pogadamy za dwa lata, a dzisiaj zamiast histeryzować, polecam jakieś dobre winko w miłym towarzystwie na świeżym powietrzu. A jak kto musi, to browara, trudno. Amen.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Glos mlodszego pokolenia i wlasnie dlatego taki z sensem. Bo tego wlasnie platfusy nie zrozumialy, choc on przeciez juz nieraz pisal podobne rzeczy Duda dla bardzo wielu osób, na przykład dla mnie, nie był kandydatem marzeń. Wojciech Cejrowski powiedział: gdyby przeciwko Komorowskiemu wystartowało żelazko, głosowałbym na żelazko. Wam się zdawało, że to niedorzeczne, tymczasem to był głos wielu osób. Po prostu nie chcieliśmy dłużej was – ciągle chowających się za plecami opozycji, rzekomo winnej wszystkiemu. Mieliście pełnię władzy w Polsce, ale nie posłużyła wam do zmian na lepsze, nie posłużyła wam do popchnięcia kraju do przodu. Dbaliście o słupki sondażowe i od własnej broni zginęliście. Daliście się tymi wynikami sondaży ululać http://weszlo.com/2015/05/24/stanowski-po-wyborach-do-zobaczenia-na-jesieni-padalce/
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|