Autor
|
Wtek: W drugiej turze głosuję na Komorowskiego. A Ty? (Przeczytany 253537 razy)
|
administ
Go
|
Zacznę się martwić jak masło zacznie drożeć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Marcin Meller calkiem z sensem Widzę, że jest nowa popularna gra towarzyska w internetach: kto emigruje, komu do drzwi załomocą o świcie, komu słów wolności śpiewać nie pozwolą itp. Po pierwsze proponuję coś na uspokojenie. Po drugie nic takiego się nie zdarzyło, po prostu arogancka i zdemoralizowana władza dostała kopa w wyborach. A po trzecie jak widzę, że na czele straszących dyktaturą jest Adam Michnik, który całkiem niedawno wieścił, że Komorowski przegra wybory tylko jeśli by pijany przejechał na pasach zakonnicę w ciąży, a po pierwszej turze grzmiał, że nie odda Polski gówniarzom, zapominając, że sam kiedyś był zbuntowanym gówniarzem, to strasznie się przejmuję precyzją tej diagnozy czego i Wam życzę. Nowemu prezydentowi gratuluję zwycięstwa po imponującym wysiłku, życzę by dotrzymał koncyliacyjnych obietnic z mowy po zwycięstwie, a wszystkim zestrachanym wizją pisowskich szwadronów śmierci, zwracam uwagę, że Duda jest pierwszym politykiem PiS-u, którego Jarek nie może odwołać. I całkiem ciekawe co z tego wyniknie. Pogadamy za dwa lata, a dzisiaj zamiast histeryzować, polecam jakieś dobre winko w miłym towarzystwie na świeżym powietrzu. A jak kto musi, to browara, trudno. Amen. Fajne!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
czas pokaże, jak to się mówi: "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło" A tak nawiasem, Duda miał szanse wygrać, bo schowali Kaczyńskiego. I to jest chyba recepta na odsunięcie PO od władzy, w wyborach parlamentarnych?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Maniek, a moze byc cos zle co by wyszlo na gorsze jak np to? Prezciez to zenada i kpina jest Oto kolejne kompromitujące wyznanie byłej wicepremier i minister infrastruktury Elżbiety Bieńkowskiej (51 l.). Podczas spotkania w restauracji Sowa i Przyjaciele przyznała się szefowi CBA Pawłowi Wojtunikowi (43 l.), że "już nie chce do Sejmu i do Senatu, bo... nic tam nie robi". A przecież za to "nicnierobienie" dostawała parlamentarną dietę!
Ja nie mam takiej śrubki politycznej. Ta polityka gówno mnie obchodzi. Rozumiesz? Gówno mnie obchodzi http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/elzbieta-bienkowska-nie-wracam-do-sejmu-bo-nic-tam-nie-robie_610918.html
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
czas pokaże, jak to się mówi: "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło" A tak nawiasem, Duda miał szanse wygrać, bo schowali Kaczyńskiego. I to jest chyba recepta na odsunięcie PO od władzy, w wyborach parlamentarnych? Nie dlatego ludzie glosowali na Dude. Ludzie mlodzi ,inteligentni glosowwli przeciwko systemowi i antypolskosci? Bo Polska jest tylko jedna
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
jak obale 0,25l tymbarka zawsze moglbym sie ciebie zapytac. czy jak zalozyles wlasna dzialalnosc zoo od poczatku bylo fajnie. nie odp ,to pytanie retoryczne
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Już jest fajnie? Pewnie, bo franek skoczył do 4,04. Ale chyba chwilowo...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dilerzy naszych marzeń za nasze własne pieniądze już na drugi dzień po mówią :
przecie to jeno gra była,
jednym z pomysłów Bronisława Komorowskiego przed drugą turą wyborów była propozycja możliwości przejścia na emeryturę po okresie przepracowanych 40 latach pracy (okres składkowy). Jak się okazuje, propozycje już jest nieaktualna. W komunikacie Kancelarii Prezydenta napisano: "Krótki okres, jaki pozostał do zakończenia kadencji, oraz konieczność przeprowadzenia szerokich konsultacji publicznych i politycznych projektu ustawy przewidującego możliwość przejścia na emeryturę przed osiągnięciem ustawowego wieku emerytalnego przez osoby posiadające co najmniej 40-letni staż składkowy, przesłanego w piątek do konsultacji społecznych, powodują, że niemożliwe jest przeprowadzenie w całości procesu konsultacyjnego i legislacyjnego projektu".
przypominam :
Demokracja – to rząd hien nad baranami. Hieny obiecują wszystko, a barany we wszystko uwierzą.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Maniek, a moze byc cos zle co by wyszlo na gorsze jak np to? Prezciez to zenada i kpina jest Oto kolejne kompromitujące wyznanie byłej wicepremier i minister infrastruktury Elżbiety Bieńkowskiej (51 l.). Podczas spotkania w restauracji Sowa i Przyjaciele przyznała się szefowi CBA Pawłowi Wojtunikowi (43 l.), że "już nie chce do Sejmu i do Senatu, bo... nic tam nie robi". A przecież za to "nicnierobienie" dostawała parlamentarną dietę!
Ja nie mam takiej śrubki politycznej. Ta polityka gówno mnie obchodzi. Rozumiesz? Gówno mnie obchodzi http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/elzbieta-bienkowska-nie-wracam-do-sejmu-bo-nic-tam-nie-robie_610918.htmljasne, że wiem, ale ja mam dobrą pamięć i pamiętam Kaczyńskiego w akcji z Giertychem i Lepperem i Rydzykiem. Po prostu. Nic więcej. Ale tak naprawdę nie powinienem się odzywać, bo nie byłem na wyborach, wracałem, trzeźwiejąc z fajnego wieczoru kawalerskiego, tak tylko sobie się przekomarzam.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
ps.po zastanowieniu za tą akurat wypowiedź dałbym Bieńkowskiej nagrodę, i porządne stanowisko...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja jako jej pracodawca proponuje owej pani,aby w zwiazku z nic nie robieniem oddala pieniadze kt sobie przywlaszczyla z nudow
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
bo nie byłem na wyborach, wracałem, trzeźwiejąc z fajnego wieczoru kawalerskiego, tak tylko sobie się przekomarzam. 515:485 taki jest ostateczny wynik rozgrywki. Gdyby 16 na 1000 ( co 62-rugi) głosujący na Dudę zagłosował jednak na Komorowskiego wygrałby Komorowski. Gdyby co 7-my z tych przychylnych bardziej Komorowskiemu jednak poszedł na wybory wygrałby Komorowski. Wtedy byśmy się nie dowiedzieli na zasadzie eksperymentu in vivo co będzie teraz inaczej. Taki statystyczny wymiar demokracji.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Errata: Co 32-rugi głosujący na Dudę miało być.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Ja jako jej pracodawca proponuje owej pani,aby w zwiazku z nic nie robieniem oddala pieniadze kt sobie przywlaszczyla z nudow Nie, pieniądze powinni oddać wszyscy pozostali nic nie robiący, pozostający w ukryciu (czyt. polscy parlamentarzyści). Przecież Bieńkowska jasno mówi, że jej się to nie podoba.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Ja nie mam takiej śrubki politycznej. Ta polityka gówno mnie obchodzi. Rozumiesz? Gówno mnie obchodzi http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/elzbieta-bienkowska-nie-wracam-do-sejmu-bo-nic-tam-nie-robie_610918.htmljasne, że wiem, ale ja mam dobrą pamięć i pamiętam Kaczyńskiego w akcji z Giertychem i Lepperem i Rydzykiem. Po prostu. Nic więcej. Ale tak naprawdę nie powinienem się odzywać, bo nie byłem na wyborach, wracałem, trzeźwiejąc z fajnego wieczoru kawalerskiego, tak tylko sobie się przekomarzam. Co takiego strasznego zrobili co wpłynęło negatywnie na Kowalskiego czy Nowaka jego prace finanse itp.?
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Podnieśli podatki wzrosło bezrobocie czy ceny poszły w górę czy coś tam innego ?
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|