Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: K2 Mk4 (Przeczytany 29064 razy)
|
BACA
Go
|
|
K2 Mk4
« : 2015-05-23, 22:05:53 » |
|
K2 Mk7 ma dłuższy okres półtrwania Ale DO ma K2 Mk4 - a to chroni przed wapniem itd.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
K2 Mk7 ma dłuższy okres półtrwania Ale DO ma K2 Mk4 - a to chroni przed wapniem itd.
chorys?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Paskudne kłamstwo, bo nie udowodniono naukowo, że od witamin!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Przypominam, że największym narządem wewnętrznym są bakterie przewodu pokarmowego, produkujące ciała czynne Jaki ich skład takie działanie. Nie prawdą jest, że B12, pochodzenia bakteryjnego się nie wchłania, bo kompleks umożliwiający jej wchłanianie, a produkowany w żołądku przechodzi do odcinka biodrowego i jeśli są tam bakterie produkujące tę witaminę, owa wchłania się zabezpieczając w ten sposób organizm przed jej niedoborem. Problem dotyczy oczywiście diety bezmięsnej i ubogiej w podroby.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobra wiadomość dla wegan!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Paskudne kłamstwo, bo nie udowodniono naukowo, że od witamin! Ale "naukowo" udowodniono, że DO szkodzi...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I tego należy się trzymać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobra wiadomość dla wegan! Jak się dba, tak się ma.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Paskudne kłamstwo, bo nie udowodniono naukowo, że od witamin! Badania dla naukowców są tym, czym jest latarnia dla pijaka. Nie potrzebują ich, żeby się oświecić, ale, żeby się na nich podeprzeć...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Przypominam, że największym narządem wewnętrznym są bakterie przewodu pokarmowego, produkujące ciała czynne Jaki ich skład takie działanie. Nie prawdą jest, że B12, pochodzenia bakteryjnego się nie wchłania, bo kompleks umożliwiający jej wchłanianie, a produkowany w żołądku przechodzi do odcinka biodrowego i jeśli są tam bakterie produkujące tę witaminę, owa wchłania się zabezpieczając w ten sposób organizm przed jej niedoborem. Problem dotyczy oczywiście diety bezmięsnej i ubogiej w podroby.
A jak "zasiać" takie bakterie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Na poważnie: kieszonki, kwas chlebowy, drożdże. Ale napiszę wyraźnie - 2 i 3 dotyczy wegusów.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Przypomniało mi się jeszcze: sok z brzozy i młode pędy sosny... Bo spaceruję po lesie, a na gazy i sraczkę liście dębu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Problem dotyczy oczywiście diety bezmięsnej i ubogiej w podroby. Skoro podroby są klasyfikowane ogólnie jako mięso może bezpieczniej zamiast "i" byłoby użyć " lub", co by nieco pchnęło ŻOwców w niedocenianym IMHO kierunku podrobów. Można by się nawet posunąć do hasła: "500g podrobów w ciągu 10 dni, albo to nie jest ŻO". Czy ma to jakieś wsparcie w księgach? http://s17.postimg.org/b1idborxr/podroby_DO2000.png Podroby są wyraźnie powyżej mięsa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A sery na pierwszym miejscu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Sery dawniej były tanim, czyli bardzo praktycznym źródłem białka, obecnie 100% podroby są znacznie łatwiej dostępne niż 100% sery, stąd sery straciły na znaczeniu w ekonomizacji ŻO. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=679Jeśli zjada się białka o najwyższej wartości biologicznej (żółtka, szpik, podroby), najkorzystniej jest spożywać około 0,8 g węglowodanów na 1 kg wagi ciała/dobę Ani słowa o superowośći kazeiny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3
|
|
|
|