Diogenes z Synopy
Go
|
tak se siedziałem, oglądałem pszenne wiadomości i pomyślałem, że go zrobię. I zrobiłem. Piecze się. Przygotowywałem 10 minut. 5 minut myłem garki. Oczywiście nie mieliłem twarogu. Obaczymy, która wersja wyjdzie ? Dodatków nie dawałem wszystkich, bo muszę przetestować czy się uda. Chyba trochę za dużo mąki ziemniaczanej dałem, cukru ( pudru ) mniej. Nie będzie gumowy ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A kogo to..!? Sernik to sernik, zawsze jest pyszny. A jak szkodzi elegancko
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
e tam zawsze, estetyka też jest ważna. Zosia robi sernik 1,5 godz, ja 10 minut. Co ona robi w tym czasie ? Widzę, że wyrósł, kwestia teraz tego czy oklapnie ? Ale na tę chwilę poczekam do jutra. Czyli śniadanie mam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a ile radochy? może to nie jest szczyt kunsztu kulinarnego, ale smakował wyśmienicie. Tak właśnie smakuje jak się samemu coś zrobi Wyszedł w wersji nr 2 z zakalcem Otwieram rano lodówkę, a tam sernik! Będzie na 2 śniadania. Focha to ja mogę jedynie zrobić do lusterka. Za tydzień - owszem. Tera to moje królestwo. Przymusowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zofijeczce wyszedł większy mówiła, że nawet lepszy taki . Obacz początek wątku. . Tam nie mąki, więc to wszystko jest jadalne. Zosi mojej nieraz wychodzi z foremki. Wydaje mi się, że jest wtedy gorszy, bo część staje się nie do odzyskania I można wówczas powiedzieć, że wyszedł! Część na amen. Mój na szczęście nie wychodzi !
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tylko mnie dopinguje to, drugi raz zrobiłem, urósł jak na drożdżach, podwójna ilość. Jutro posmaruje przesmażoną jagodą i poleje masłem z czekoladą. Dałem więcej masła aby suchy nie był. Obaczymy jutro.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie dam , ale wyszedł ok, opad mi pod koniec. Znowu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wierzę na słowo...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
nie dam , ale wyszedł ok, opad mi pod koniec. Znowu. Przecież zawsze opada...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ba! I jeszcze okres refrakcji trzeba przeczekać.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
nie dam , ale wyszedł ok, opad mi pod koniec. Znowu. Przecież zawsze opada... Wieko?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Też, też...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakby mozna bylo trumne zrotowac dnem do gory, to by nie opadalo.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|