forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-28, 11:50:23

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
658442 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Książka Kucharska
| | |-+  KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 Do dou Drukuj
Autor Wtek: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem  (Przeczytany 135348 razy)
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #60 : 2015-09-22, 14:53:46 »

 Neutral
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 55659


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #61 : 2015-09-22, 15:10:56 »

Jakby co to ja nie wiem, bo nie znam się na pieczeniu, ale dam radę bez tej informacji. Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #62 : 2015-09-22, 15:35:37 »

Jakbyś Ty był w takiej temperaturze w piekarniku to też byś pękł... Cool
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 55659


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #63 : 2015-09-22, 15:51:15 »

Ale ja nie mam gorączki, więc mnie tam wsadzać nie trzeba. Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #64 : 2015-09-22, 17:32:22 »

Tak na 3 zdrowaśki może byś wytrzymał... Cool Laughing tak profilaktycznie... Laughing Cool
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #65 : 2015-09-22, 17:33:16 »

...zima idzie, trzeba się wygrzać... Cool
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 55659


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #66 : 2015-09-22, 17:46:53 »

To ja już wolę po bożemu pod kołdrą się wygrzewać. Wink
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #67 : 2015-09-24, 14:49:44 »

http://1drv.ms/1YD9wav - bez pęknięć...  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #68 : 2015-09-24, 14:52:28 »

Super... Very Happy A od czego te pęknięcia powstają? Zbyt wysoka temperatura?
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #69 : 2015-09-24, 15:09:45 »

Ania mówi, że albo zbyt gorący piekarnik w pierwszej fazie, albo termoobieg nie teges... Wink
U nas bardziej spieka z jednej strony przeważnie wszystko, ale to wina starego piekarnika.  Sad
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #70 : 2015-09-24, 15:45:48 »

U mnie było jedno pęknięcie. Zosia mówi, że dałaś za dużo proszku do pieczenia, albo napowietrzyłaś za bardzo masę.

Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 55659


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #71 : 2015-09-24, 15:48:39 »

http://1drv.ms/1YD9wav - bez pęknięć...  Cool

Ładny i bardzo mi nasz przypomina, może używamy podobnego przepisu? Wink
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #72 : 2015-09-24, 15:50:32 »

tak, takiego samego z zakalcem Wink   , jak na zdjęciu.
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25494

pindżar ryskow wyszy


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #73 : 2015-09-24, 15:53:04 »

Cholera namowiliscie mnie, dawno nie robilem, musze znalezc przepis, bo zapomnialem. Monke sie daje? Very Happy
Zapisane

Work Buy Consume Die
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #74 : 2015-09-24, 15:54:45 »

łyżkę - półtorej ziemniaczanej starczy.   
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #75 : 2015-09-24, 16:02:19 »

U mnie było jedno pęknięcie. Zosia mówi, że dałaś za dużo proszku do pieczenia, albo napowietrzyłaś za bardzo masę.



Było bez proszku i był pulchny, pyszny. Taki sam zamówiłam w kawiarni na nasze niedzielne spotkanie. Very Happy
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #76 : 2015-09-24, 16:02:54 »

łyżkę - półtorej ziemniaczanej starczy.   

Na pół porcji...
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #77 : 2015-09-24, 16:04:18 »

U mnie było jedno pęknięcie. Zosia mówi, że dałaś za dużo proszku do pieczenia, albo napowietrzyłaś za bardzo masę.



Ale co to pęknięcie przeszkadza. Lepiej się przepieka do środka... Cool i nie opada... Very Happy
Zapisane

Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #78 : 2015-09-24, 16:06:41 »

na całą też powinno starczyć półtora krochmalu ?  Kiedyś - gdy Zosi nie było - mi się pomyliło i dałem pięć czy siedem łyżek krochmalu. W ogóle nie chciał się kruszyć Wink

---
Przeszkadza. Jak robisz polewę. Nie ma powierzchni płaskiej.   Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70125


Odp: KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem
« Odpowiedz #79 : 2015-09-24, 16:22:45 »

Nie robię polewy, a mąki daję tyle co w przepisie, a zamiast olejku sok cytrynowy i na całą blachę pół szklanki śmietanki 30%. Chyba dlatego lepiej wychodzi, że te twarogi są teraz za chude... Confused
Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 20 zapytaniami.