|
|
renia
|
Jakbyś Ty był w takiej temperaturze w piekarniku to też byś pękł...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Ale ja nie mam gorączki, więc mnie tam wsadzać nie trzeba.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
...zima idzie, trzeba się wygrzać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
To ja już wolę po bożemu pod kołdrą się wygrzewać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Super... A od czego te pęknięcia powstają? Zbyt wysoka temperatura?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ania mówi, że albo zbyt gorący piekarnik w pierwszej fazie, albo termoobieg nie teges... U nas bardziej spieka z jednej strony przeważnie wszystko, ale to wina starego piekarnika.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U mnie było jedno pęknięcie. Zosia mówi, że dałaś za dużo proszku do pieczenia, albo napowietrzyłaś za bardzo masę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Ładny i bardzo mi nasz przypomina, może używamy podobnego przepisu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tak, takiego samego z zakalcem , jak na zdjęciu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Cholera namowiliscie mnie, dawno nie robilem, musze znalezc przepis, bo zapomnialem. Monke sie daje?
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
łyżkę - półtorej ziemniaczanej starczy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
U mnie było jedno pęknięcie. Zosia mówi, że dałaś za dużo proszku do pieczenia, albo napowietrzyłaś za bardzo masę.
Było bez proszku i był pulchny, pyszny. Taki sam zamówiłam w kawiarni na nasze niedzielne spotkanie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
łyżkę - półtorej ziemniaczanej starczy.
Na pół porcji...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
U mnie było jedno pęknięcie. Zosia mówi, że dałaś za dużo proszku do pieczenia, albo napowietrzyłaś za bardzo masę.
Ale co to pęknięcie przeszkadza. Lepiej się przepieka do środka... i nie opada...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na całą też powinno starczyć półtora krochmalu ? Kiedyś - gdy Zosi nie było - mi się pomyliło i dałem pięć czy siedem łyżek krochmalu. W ogóle nie chciał się kruszyć --- Przeszkadza. Jak robisz polewę. Nie ma powierzchni płaskiej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nie robię polewy, a mąki daję tyle co w przepisie, a zamiast olejku sok cytrynowy i na całą blachę pół szklanki śmietanki 30%. Chyba dlatego lepiej wychodzi, że te twarogi są teraz za chude...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|