Diogenes z Synopy
Go
|
twaróg śmietankowy z Czarnkowa 18 % tłuszczu , 11 białka. Jest już odpowiednio zmielony. W kostkach po 250 gr . 3,2 zł za szt. . Pycha.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
tak, takiego samego z zakalcem , jak na zdjęciu. Na zakalec to trzeba się porządnie napracować!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie lubię zakalców...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja nie lubię zakalców... kiedyś się nosiło takie t-shirty, za komuny. Z przodu na klacie wielkimi literami napis - NIE LUBIĘ RUSKICH , gdy podchodziła milcja z pałami gotowymi do działania, z lekkością ducha odwracało się do nich plecami z napisem PIEROGÓW . i pałowania nie było
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
mój sernik też nie pęka
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
termoobieg mam - wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 175-200oC i od razu zmniejszam temperaturę na 150
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nasz też nie pęka, a pieczemy w 180st.C Pewnie piekarnik piekarnikowi nierówny, trzeba samemu wytestować.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo na ruszcie piec, ewentualnie na fajerkach...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Aż musiałem wygooglować te fajerki od Teresy, bo nie spotkałem się z tym określeniem wcześniej. Ale fakt, na fajerkach na włodkowym gazie najlepsze pieczenie wychodzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja doskonale pamiętam... Ciekawe, co napiszesz, jak będziesz tyle lat "na kwaśniewskim", co ja...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest optymistyczna wizja, jeszcze 40 lat na DO... Miałabym wtedy 96 lat... i "sklerozę" po żółtkach... Ale zegar biologiczny Optymalnym znacznie wolniej tyka, a czasami i się nawet cofa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
48 będzie za dwa miesiące...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ja odejmuję już ten mój staż... (7,5)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na święto obowiązkowo sernik na śniadanie. Tylko czy wytrzyma ? przepis ten sam, ale zamiast, 14 żółtek daliśmy 19 i trochę więcej masła i ponad połowę białek na śmietnik, może z 6 zostało. luxusowy wyszedł.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Śliczny, apetyczny...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale na takie święto mogłeś świecę umieścić na serniku...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosia już zjadła. Ja ćwiczę charakter. Zjem na śniadanie. Zupa dyniowa - krem mnie trzyma. Dużo sera wtarłem i masła. Jak przystało na Halloween. Świca trochu za duża.
|
|
|
|
|
|
|
|