Autor
|
Wtek: Religia a zdrowie człowieka. Wybrane problemy (Przeczytany 137121 razy)
|
Zyon
|
Blisko.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Zgaduj zgadula chlopaki?
A co może to jest post mający sens na forum prozdrowotnym: Oj ten upał.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na tym nie ma zadnego sensu co wskazuje ze nie jest to nawet forum prozdrowotne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zgaduj zgadula chlopaki?
A co może to jest post mający sens na forum prozdrowotnym: Oj ten upał. Seks też tylko po bożemu, pyk lampeczka i kołderka pod szyję. I nie wcześniej niż po 3 randce. Omijać szerokim łukiem takie mrożone flądry, mówiła moja babcia, a to niegłupia kobieta była.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Yarosh? Nie... Adas, na forum prozdrowotnym takie to daje zlote rady, do ktorych to sie sam nie stosuje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Zgaduj zgadula chlopaki?
A co może to jest post mający sens na forum prozdrowotnym: Oj ten upał. Seks też tylko po bożemu, pyk lampeczka i kołderka pod szyję. I nie wcześniej niż po 3 randce. Omijać szerokim łukiem takie mrożone flądry, mówiła moja babcia, a to niegłupia kobieta była. Ach te babcie... a moja to pamietasz co mowila i tez byla, tzn ciagle jest madra.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Yarosh? Nie... Adas, na forum prozdrowotnym takie to daje zlote rady, do ktorych to sie sam nie stosuje Ta szczególnie zdrowa roślinka mnie zmyliła. Jakby było dwa kilo kapusty, to od razu bym wiedział.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Szkoda gadać. Ojciec Wirgiliusz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zgaduj zgadula chlopaki?
A co może to jest post mający sens na forum prozdrowotnym: Oj ten upał. Seks też tylko po bożemu, pyk lampeczka i kołderka pod szyję. I nie wcześniej niż po 3 randce. Omijać szerokim łukiem takie mrożone flądry, mówiła moja babcia, a to niegłupia kobieta była. Ach te babcie... a moja to pamietasz co mowila i tez byla, tzn ciagle jest madra. Nawet ja pamiętam tę radę i stosuję się do niej...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ci, którzy twierdzą, że tzw. "Państwo Islamskie" nie ma nic wspólnego z islamem, bo nie pochwala on tortur, obcinania głów czy niewolnictwa, usiłują być poprawni politycznie i bardzo się mylą.
Dlaczego na przykład dżihadyści uznali za niezwykle ważne strategicznie zdobycie terenów wokół miasta Dabiq, które są w praktyce płaską połacią pustyni? Ponieważ wierzą, zgodnie z islamską tradycją, że to tam rozegra się pierwsza zwycięska bitwa wojsk kalifatu z armią "Rzymu", od której ekspansja kalifatu zacznie się na dobre. Czym jest dziś "Rzym"? Kiedyś według Cerantonio chodziło o Cesarstwo Wschodniorzymskie. Dziś może to być każda armia "niewiernych" - USA nadadzą się w sam raz. Nic dziwnego, że gdy wśród bojowników gruchnęła (nieprawdziwa) wieść o amerykańskich żołnierzach zaobserwowanych w Syrii, islamistyczny rejon Twittera eksplodował radością. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19198095,panstwo-islamskie-jest-naprawde-islamskie-bardzo-islamskie.html
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nudy by bez nich były ,szwaby są tym tak nakręceni ,że gotowi znowu na wojnę iść No i oto chodzi ,lepiej pracują ,są dowartościowani ,i tak się ludzi robi w banbuczko
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jaja. Mimo wszystko sądzę, że na manifach i dyskusjach u cioci na imieninach się skończy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niekoniecznie, bo ta ekstrema chce szyby naftowe opanować, a te są własnością Włodzimierza i opalonego, więc to całe "państwo islamskie" teraz ma przekichane. Jedyny problem, to nie Ukraina, ani tym bardziej wrak smoleński, a czy Włodzimierz zgodzi się na "obalenie" al-Asada, na co naciska opalony.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oczywiście, że relikwia może poczekać i w odpowiednim momencie Włodzimierz do niej wróci, a Asad też jest na jego łasce. Nieźle sobie daje radę jak na tak biedne jeszcze w stosunku do krajów zachodnich państwo.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo to "kremlowska niskoweglowodanówka" tak działa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bałwochwalstwo jest obrzydliwością w oczach Pana i kara ich nie minie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Komandosi, z którymi rozmawiałem, powiedzieli mi, że zostali muzułmanami, bo ta religia wprowadza rygor i rytuał. Jest odpowiedzią na niepewność w czasach kryzysu społecznego - mówi Bernard Antony, przywódca francuskich tradycjonalistów Francuski działacz katolicki: Islam jest bardziej męski http://www.rp.pl/Plus-Minus/303119990-Francuski-dzialacz-katolicki-Islam-jest-bardziej-meski.html#ap-1Uważam jednak, że Franciszek nie ma zbyt szerokiej wiedzy na temat polityki, a jeszcze mniej wie o islamie, o którym mówi rzeczy nie do przyjęcia. Kiedy stwierdza, że święte pisma islamu to „księgi pokoju i tolerancji", mogę podejrzewać tylko jedno: że on ich nie zna, nie miał w ręku hadisów – opowieści o dziejach proroka, które są czytane w każdy piątek we wszystkich meczetach. W Koranie jest 700 przykładów przemocy, a w hadisach po prostu opisany jest dżihad. Tłumaczy, że termin „religia" nie pasuje do islamu – bo islam to zestaw zasad, których należy przestrzegać, to równocześnie wiara, kodeks życia i prawo. Tymczasem aby być katolikiem, po prostu należy chodzić na msze, a czasem wręcz wystarczy, że jest się ochrzczonym. Dlatego muzułmanie, choć wciąż stanowią mniejszość, są tak silni i wpływowi we Francji. Tworzą wspólnotę ludzi całkowicie podporządkowanych Bogu, a nie przybranej, francuskiej ojczyźnie. Wspólnota dzielnic muzułmańskich, miast, regionów, państw tworzy globalną wspólnotę islamską. Czeka nas inwazja barbarzyńców, taka, do jakiej doszło w imperium rzymskim w dwóch ostatnich wiekach jego istnienia. Jeśli w jakiś sposób tego procesu nie powstrzymamy, upadek naszej cywilizacji nastąpi znacznie szybciej
|
|
|
|
|
|
|
|
|