forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, GoŠ. Zaloguj siŕ, lub zarejestruj proszŕ.
2019-11-22, 03:59:32

Zaloguj siŕ podaj▒c nazwŕ u┐ytkownika, has│o i d│ugoŠ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. ┼╗ywienie Optymalne nale┼╝y rozpocz─ů─ç od razu w pe┼énym zakresie, bez ┼╝adnego okresu przej┼Ťciowego.
567455 wiadomoÂci w 4026 w▒tkach; wys│ane przez 48 u┐ytkownikˇw
Najnowszy u┐ytkownik: jujo7
* Strona g│ˇwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siŕ Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Dzia┼éy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  LABORATORIUM
« poprzedni nastŕpny »
Strony: 1 [2] Do do│u Drukuj
Autor W▒tek: LABORATORIUM  (Przeczytany 8461 razy)
RafałS
Jr. Member
**
P│eŠ: Mŕ┐czyzna
wiadomoÂci: 9171


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #20 : 2015-07-09, 10:21:00 »

Nale┼╝y uda─ç si─Ö do kuchni, znale┼║─ç winnych pope┼énienia dania. Nast─Öpnie pozyska─ç od nich szczeg├│┼éowe dane o sk┼éadnikach i ilo┼Ťciach. Mi┼éego wypadu do restauracji!┬á Laughing┬á Wink
Zapisane
vvv
Jr. Member
**
wiadomoÂci: 9701


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #21 : 2015-07-09, 10:36:36 »

Przyk┼éadowo, otrzymujesz w restauracji talerz z jedzeniem. Nie masz poj─Öcia jak potrawa zosta┼éa przyrz─ůdzona, tylko widzisz mi─Öso, ziemniaki, sur├│wk─Ö i jaki┼Ť sos. Pytanie jest: Ile jest w tej potrawie w─Öglowodan├│w? Obawiam si─Ö, ┼╝e spektrometr, tego nie wyka┼╝e.
A jak konsument nie zje wszystkich ziemniak├│w to co?
─ä─ś by┼éo w uznaniu dla kucharza/gospodarza zostawia─ç nieco ziemniak├│w na talerzu, znaczy smakowa┼éo i pojad┼é.
Gdy talerz wylizany z węglowodanów choćby i widelcem to znaczy, że gospodarz/kucharz nie sprostał zadaniu nakarmienia żarłoka.
 Cool
Zapisane
Diogenes z Synopy
Full Member
***
P│eŠ: Mŕ┐czyzna
wiadomoÂci: 11007


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #22 : 2015-07-09, 11:03:14 »

a na oko ?┬á ┬áprzy takim sta┼╝u powiniene┼Ť mie─ç detektor . M├│j ju┼╝ zaczyna dobrze dzia┼éa─ç , niewielki margines b┼é─Ödu wskazuje .┬á Wink┬á ┬á

a np┬á ┬á ┼Ťmietana┬á , mo┼╝e by─ç pure , mo┼╝e by─ç z m─ůk─ů , olejem┬á , to trzeba bra─ç na smak┬á Smile┬á (┬á co tego jak T┬á wyliczone b─Ödzie┬á - gdy nie b─Ödzie jakie┬á -┬á i ile )
Zapisane
administ
GoŠ


Email
Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #23 : 2015-07-09, 11:29:00 »

A jak konsument nie zje wszystkich ziemniak├│w to co?

A jak┼╝e, zje i jeszcze b─Ödzie narzeka┼é, ┼╝e ma┼éo, bo to zap┼éacone, to wszystko co podadz─ů trzeba w siebie wepchn─ů─ç! Wink
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoÂci: 12655


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #24 : 2015-07-09, 11:38:53 »

Zapobiegać ,ja bilansuje przed zamówieniem np gotowana golonka ziemniak masło kapustka .
Zapisane
administ
GoŠ


Email
Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #25 : 2015-07-09, 11:46:07 »

Jadanie poza domem jest gro┼║ne dla zdrowia... Wink
Je┼Ťli ju┼╝ to: ser ┼╝├│┼éty, w─Ödlina, ┼Ťmietanka 30%, orzeszki solone i zale┼╝nie od upodoba┼ä jaki┼Ť owoc lub suplement krzemowy (cho─ç niekoniecznie). Wszystko do nabycia w pierwszym napotkanym markecie.┬á Cool
I czyta─ç uwa┼╝nie nalepki.
Restauracje omija─ç, bo nagrywaj─ů... Wink┬á Laughing
Zapisane
Daniel
Jr. Member
**
P│eŠ: Mŕ┐czyzna
wiadomoÂci: 944


Daniel Bojarski


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #26 : 2015-07-09, 12:00:20 »

A jak konsument nie zje wszystkich ziemniak├│w to co?

A jak┼╝e, zje i jeszcze b─Ödzie narzeka┼é, ┼╝e ma┼éo, bo to zap┼éacone, to wszystko co podadz─ů trzeba w siebie wepchn─ů─ç! Wink
Te┼╝ tak my┼Ťl─Ö, bo wtedy bez sensu by┼éaby ca┼éa ksi─ů┼╝ka kucharska Twego Taty.
Zapisane
Daniel
Jr. Member
**
P│eŠ: Mŕ┐czyzna
wiadomoÂci: 944


Daniel Bojarski


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #27 : 2015-07-09, 12:01:40 »

Jadanie poza domem jest gro┼║ne dla zdrowia... Wink
Je┼Ťli ju┼╝ to: ser ┼╝├│┼éty, w─Ödlina, ┼Ťmietanka 30%, orzeszki solone i zale┼╝nie od upodoba┼ä jaki┼Ť owoc lub suplement krzemowy (cho─ç niekoniecznie). Wszystko do nabycia w pierwszym napotkanym markecie.┬á Cool
I czyta─ç uwa┼╝nie nalepki.
Restauracje omija─ç, bo nagrywaj─ů... Wink┬á Laughing
Ale jakby to była restauracja, gdzie serwuje się certyfikowane dania optymalne, to czemu nie?
Zapisane
anakin
GoŠ


Email
Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #28 : 2015-07-09, 12:35:35 »

Musimy j± poznaæ. Jak zosta³a zrobiona i z czego, tudzie¿ mo¿na pos³u¿yæ siê spektrometrem.┬á Wink
Przyk³adowo, otrzymujesz w restauracji talerz z jedzeniem. Nie masz pojêcia jak potrawa zosta³a przyrz±dzona, tylko widzisz miêso, ziemniaki, sur├│wkê i jaki¶ sos. Pytanie jest: Ile jest w tej potrawie wêglowodan├│w? Obawiam siê, ¿e spektrometr, tego nie wyka¿e.

Google's Im2Calories app.

https://www.google.com/#q=google+im2calories&safe=off&tbm=nws

W przysz┼éo┼Ťci. Ale, p├│ki co, oszacuje Ci jedynie przybli┼╝on─ů liczb─Ö kalorii. Projekt wci─ů┼╝ jest na etapie "produkcyjnym". Data premiery niewiadoma.

Tak p├│┼é ┼╝artem, p├│┼é serio, to ka┼╝da potrawa w restauracji powinna mie─ç podane warto┼Ťci od┼╝ywcze, tak jak jest w MCD.
Zapisane
vvv
Jr. Member
**
wiadomoÂci: 9701


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #29 : 2015-07-09, 14:21:14 »

I czyta─ç uwa┼╝nie nalepki.
I czytać too.  Wink

http://s3.postimg.org/54zdize3n/kiszka_wiejska.png

 Cool
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoÂci: 12655


Odp: LABORATORIUM
« Odpowiedz #30 : 2015-07-09, 18:10:55 »

A to kicha , polak potrafi
Zapisane
Strony: 1 [2] Do gˇry Drukuj 
« poprzedni nastŕpny »
Skocz do:  

Dzia│a na MySQL Dzia│a na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia│aj▒ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze┐one.
Prawid│owy XHTML 1.0! Prawid│owy CSS!
Strona wygenerowana w 0.322 sekund z 19 zapytaniami.