|
Blackend
|
Zgadza się, dwa tygodnie temu teściowie jechali Pendolino właśnie za 49zł od łebka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A powrotna podróż też była tak tania?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak do Warsa nie wstąpili, to tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ja też tak jechałam tanio i w obie strony. Trzeba sobie bilety odpowiednio wcześnie kupić, tzn. Promocja obejmuje pewną pulę biletów. Tak wię można w obie strony. Dodatkowo mają jakieś promocje czwartkowe na pendolino. Ja nie lubię pendolino - dostaję w nim choroby lokomocyjnej :8, jak po samochodzie. W zwykłym pociągu nie mam problemu. Gdy grzeją, na siedzeniach od okna jest potornie gorąco. Szczególnie jak się trafi jak ja na wywiew powietrza.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
A tak, kelner chodzi po pociągu i zbiera zamówienia i przynosi potrawy. W 2 klasie dają w cenie biletu sok, herbatę , kawę lub wodę do wyboru. W 1 klasie dodatkoo słodycz. A na każdej stacji gra Chopin, zawsze ten sam kawałek, aż do znudzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A powrotna podróż też była tak tania? Też, ale może oni mieli zniżki emeryckie? Ogólnie, to byli bardzo zadowoleni.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tak, kelner chodzi po pociągu i zbiera zamówienia i przynosi potrawy. W 2 klasie dają w cenie biletu sok, herbatę , kawę lub wodę do wyboru. W 1 klasie dodatkoo słodycz. A na każdej stacji gra Chopin, zawsze ten sam kawałek, aż do znudzenia.
Czyli, Chopin gra na nerwach...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo to taka ukryta promocja, aby Chopina kupować.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Im dalej się jedzie tym bardziej nieznośne. No a cena i bez zniżki dla emerytowanych taka niska.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niska, bo komUnia dotuje...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak flaga tak ładnie powiewa, to jeszcze dotuje.
|
|
|
|
|
|
|
|