vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakoś dziwnie to się wkleiło. Na tej stronie jest. jutro to poprawię... http://optymalni.hol.es/W 100g potrawy znajduje się białka 3,6g, tłuszczu 8,7g, węglowodanów 3,4g. Proporcje B:T:W wynoszą 1 : 2,4 : 0,9
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Tego jest w sumie 4000g ? czyli 40 x 100g
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na dwie rodziny i całe nie jest zjedzone. 100g to za mało na jednodaniowy obiad.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Wedle moich szacunków całość ma jakieś dwie chłopo-żarcio-doby.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
najlepiej to by jakiś wykres pokazał...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
O tak wykres , plus tabelka ,bo tak się nie doliczymy .VVV JESTES TAM ?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W 100g potrawy znajduje się białka 3,6g, tłuszczu 8,7g, węglowodanów 3,4g. *40 (4000g) czyli całość =B144:T348:W136 dzielimy przez dwa: BTW 72:174:68 (2120kcal) taki chłopo-dzień, jak pracuje fizycznie. ale mogłem się pomylić.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
O tak wykres , plus tabelka ,bo tak się nie doliczymy .VVV JESTES TAM ? Dzięki, niepoważny jesteś co do jadłospisów i obliczeń, cofam deklarację opisów Twojego błądzenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W 100g potrawy znajduje się białka 3,6g, tłuszczu 8,7g, węglowodanów 3,4g. *40 (4000g) czyli całość =B144:T348:W136 dzielimy przez dwa: BTW 72:174:68 (2120kcal) taki chłopo-dzień, jak pracuje fizycznie. ale mogłem się pomylić. W niektórych rodzinach jest więcej osób, niż jedna...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dlatego zauważyłem, że napisałaś " obiad", a nie " całodobowe wyżywienie dla rodziny". Zauważyłem także, że dwóch chłopów co rąbie drzewo, gdyby rano dostało taki gar jako jedyne wyżywienie, to by go akurat do wieczora zjedli. Tak wedle kalorii i BTW.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...dla dwóch rodzin - pisze jak byk. Może to myli, że nie ma tabelki...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
vvv po co Ty pajacujesz?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zrób wykres, to załatwi problem rąbania drzew i BTW.Pamiętaj że kalorii nie liczymy ,bo Dr Kwaśniewski już policzył za Ciebie .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Nadajemy na innych falach o tym samym. Może prościej: W 100g potrawy znajduje się białka 3,6g, tłuszczu 8,7g, węglowodanów 3,4g. zróbmy z tego 8 porcji po 500g jedna porcja: BTW 018:044:017 czyli w upalny dzień w sam raz, jeśli osób było mniej niż 8 to coś zostało. Osoby te jadły też coś innego na śniadanie i kolację przecież. Zgadza się?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po co te całe wyliczanki? Każdy zjadł ile chciał i już....
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Niech liczy ,to mu się przyda,bo łatwo się idzie po gubić
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Szczególnie w upalne dni .Jak trzeba drzewo rąbac
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Renia, to ilu tych porąbanych chłoporobotników masz na garnuszku od rana do wieczora? Już się pogubiłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|