vvv
Go
|
Jaki jest Twój ulubiony akapit z Księgi i uzasadnij.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak to system edukacji się potrafi odcisnąć. Ale to nie dla wszystkich ,bo odciski kto będzie leczył .
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na takim spotkaniu trzeba czytać na głos wybrany artykuł z książek Dr Kwaśniewskiego .A potem się go wspólnie omawia,to studia takie darmowe,ale mgr nie dajemy. Rewelacja, nie ma to jak dyskusja w stylu co autor miał na myśli. To właśnie autor miał na myśli,ładnie to odczytałeś
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Jaki jest Twój ulubiony akapit z Księgi i uzasadnij. Ja bym walnął z ułomnej mojej pamięci że: Jadalne są po uduszeniu zwierzęta. Oraz te części roślin, które są jadalne przed uduszeniem. Niejadalność na surowo wyklucza pomyślą jadalność po uduszeniu. No takie zimniory, mogą być o tyle pomyśle, o ile ratują przed jeszcze większą niepomyślnością.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
i zaprezentować, że patologiczna czynność umysłu ustąpiła jako pierwsza chorób A to akurat na końcu przychodzi ,aby tego doznać ,trzeba pracy nad sobą ,a to najtrudniejsza z prac.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jaki jest Twój ulubiony akapit z Księgi i uzasadnij. Ja bym walnął z ułomnej mojej pamięci że: Jadalne są po uduszeniu zwierzęta. Oraz te części roślin, które są jadalne przed uduszeniem. Niejadalność na surowo wyklucza pomyślą jadalność po uduszeniu. No takie zimniory, mogą być o tyle pomyśle, o ile ratują przed jeszcze większą niepomyślnością. Z tym to do kościoła lepiej ,tam Ci dają wsparcie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ale duch własny może inspirować umysł własny zasadniczo przez niezfluocalcyfikowana szyszynkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Za blisko do Ciechocinka.
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz
Go
|
Bo zbyt późno sie o tych spotkaniach dowiedziałem, inaczej byłbym tam z Wami codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz
Go
|
Szukając po internecie znalazłem dosyć obszerną tabelę zawartości puryn w różnych produktach, niestety po niemiecku. Na polskich stronach takiej tabeli nie znalazłem. Nie ma tam ilości puryn a ilość kwasu moczowego w mg / 100g produktu. Załączam link do tej tabeli: https://www.dropbox.com/s/vdsjmdh7p4k5kgn/TabelaPurynNiemiecka.xls?dl=0Po przestudiowaniu tej tabeli doszedłem do wniosku że mogę jeść prawie wszystko co dotychczas, czyli żółtka, masło, śmietany, sery (wiele gatunków), smalec, słonina (zero puryn) boczek (ok 10mg/100g), tłuste mięso wieprzowe, warzywa, mąka gryczana i ziemniaczana na placki i kluski. Tylko z tym wytrawnym winem jest gorzej ale ostatnio ograniczyłem to wino do ilości zalecanej przez kardiologów czyli 300ml na dzień.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zaleceniom kardiologowow to ja bym zbytnio nie wierzyl, nie roznia sie od zalecen amerykanskich kardiologow.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bzdura z tym winem i kardiologami, niech sobie sami piją. Rzuć to. odkrycia naukowe z przed 30 lat . Najnowsze jest takie, że wino pomaga tak owszem. ale osobom, które intensywnie biegają !
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz
Go
|
No ja niestety ostatnio nie mogę biegać gdyż z powodu podagry ledwo chodzę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja też ostatnio nie mogę biegać z powodu upału... Ale za to woda cieplutka w jeziorze.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też nie biegam, bo nie lubię, nie piję też alkoholu, choć lubię... Ciekawe co na to kardiolodzy?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|