Autor
|
Wtek: Dna moczanowa (Przeczytany 113183 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To się da ożenić: B:50 T:70 (reszta z własnego sadła) W:70 Kubek 650ml do siorbania od nowa co dwie godziny, (w szpitalu czasem szybciej kroplówki podają) Czas między posiłkami, do skutku, aż mocz stanie się nijaki taki. dysk klin mer:Nie znam się, żartuję sobie tylko, kto chce może się zainspirować i poszukać sobie w autoryzowanych źródłach, dlaczego to typ informacji: "nie znam się, żartuję sobie tylko".
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
"""wikipedia.org/wiki/Dna_moczanowa"""Dna moczanowa, inaczej artretyzm, skaza moczanowa, podagra (...) W przeszłości dnę nazywano ?chorobą królów? lub ?chorobą ludzi bogatych?."""wikipedia.org/wiki/Dna_moczanowa"""Przejedzenie jak nic, zwane tu pieszczotliwie " ŻrO". Albo nowocześniej - za dużo wszystkiego, za skomplikowanie, mieszanka wybuchowa, (za często, nie ma czasu na zmetabolizowanie i wydalenie), a zwłaszcza chemii spożywczej (czyli nie BTW z komórek zwierzęcych i roślinnych)i nerki kaput.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U mojego syna też na diecie optymalnej wystąpiła dna moczanowa Gdybyś napisał, że: "z powodu błędnie skomponowanej przez siebie diety dla swojego dziecka na podstawie "formuły4es", która zdawała Ci się zgodna z zaleceniami Doktora..." - to byłaby prawda. Ale wolałeś skłamać, że to cudza "wina". Fuj, nieładnie. I nawet mnie to byłoby obojętne, gdyby Doktor nie był moim Tatą, a tak - muszę to kłamstwo korygować. Dlatego napiszę tak: "Dieta Optymalna" nie może spowodować czegoś, co bez problemu i szybko leczy.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Popełniam często ten sam "błąd". Nie dojadam w, często znacznie. Ale jeszcze skutków nie odczułem, a to już trwa, dość, dość. Muszę bardziej zadbać o michę bo te 30-40 w to trochę miernie. Nerwy mi czasem za bardzo harcują.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pisanie na tym Forum też niektórym na dobre wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
DObre to jest 0.0001 BTC za post razy 30,000. Ale to trzeba mieć anty-predyspozycje moralne.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ani czasu, ani chęci, ani zapału. Polityka "mi to lotto" a TV to jak się nudzę (czytaj; żadko)
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
U mojego syna też na diecie optymalnej wystąpiła dna moczanowa Gdybyś napisał, że: "z powodu błędnie skomponowanej przez siebie diety dla swojego dziecka na podstawie "formuły4es", która zdawała Ci się zgodna z zaleceniami Doktora..." - to byłaby prawda. Ale wolałeś skłamać, że to cudza "wina". Fuj, nieładnie. I nawet mnie to byłoby obojętne, gdyby Doktor nie był moim Tatą, a tak - muszę to kłamstwo korygować. Dlatego napiszę tak: "Dieta Optymalna" nie może spowodować czegoś, co bez problemu i szybko leczy. Nie prawda! Syn miał dobrze ułożony jadłospis. Grał w hokeja i w dni treningowe miał więcej białka i w. Teraz ma Nowe Btw może podam Ma 185cm. 20 lat B 60. Do 75 T 150-200 W 70-80 Oczywiście węglowodany w warzywach i ziemniakach Gdy jadł 60g W miał ciała kartonowe ++ No i nie spożywa puki co tych nietolerancji co mu wyszły
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Muszę bardziej zadbać o michę bo te 30-40 w to trochę miernie.
Akurat ostatnie 48h jadłem prosto, białko: jedno, zwierzęce, kurczaka więc prosto policzyć: B:59 T:132 W:60<1660 kcal>BTW 1 : 2.2 : 1(1) resztkowość bieżąca: bez (2) masa ciała bieżąca: bez zmian (3) bieganie bieżące: 0mb (4) ochota na więcej węglowodanów: brak (5) ochota na więcej czegokolwiek: brak (6) objawy DNA: brak (7) objawy dny: brak ( posiłków białkowych na dobę: 0.5 (9) czas trwania efektu odżywczego: 48h totalne 9espiszę i podkreślam żeby nie naśladować żeby potem nie było!
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
Vvv. To masz podobnie jak mój syn A badales sobie paskami ketony?
A jaki miałeś kwas moczowy Syn 10.5
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie prawda! Syn miał dobrze ułożony jadłospis. Grał w hokeja i w dni treningowe miał więcej białka i w. Gdyby miał dobrze ułożony jadłospis, to nigdy by "podagry" nie doznał. Oczywiste jest, że wtryniał za dużo puryn. - niektórzy błędnie na to "przebiałczenie" mówią... Do tego tylko 150-200g tłuszczu przy trenowaniu hokeja! No chyba, że tylko na ławce rezerwowych siedzi, to od biedy starczy. Coś mi tu nie pasuje, ale nie będę się upierał!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Może być, że jadłospis się liczy tego co się zje w domu. Fajnie się deliberuje nad spisem z natury, nie z pamięci: Piątek:data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów Sobota:data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów Niedziela:data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów data, godzina, produkt, gramów (wliczając wszystkie orzeszki, śmietankę do kawy i inne takie "drobiazgi") A bez, to jest tylko szacunek i domniemanie niewinności.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
U mojego syna też na diecie optymalnej wystąpiła dna moczanowa Gdybyś napisał, że: "z powodu błędnie skomponowanej przez siebie diety dla swojego dziecka na podstawie "formuły4es", która zdawała Ci się zgodna z zaleceniami Doktora..." - to byłaby prawda. Ale wolałeś skłamać, że to cudza "wina". Fuj, nieładnie. I nawet mnie to byłoby obojętne, gdyby Doktor nie był moim Tatą, a tak - muszę to kłamstwo korygować. Dlatego napiszę tak: "Dieta Optymalna" nie może spowodować czegoś, co bez problemu i szybko leczy. Nie prawda! Syn miał dobrze ułożony jadłospis. Grał w hokeja i w dni treningowe miał więcej białka i w. Teraz ma Nowe Btw może podam Ma 185cm. 20 lat B 60. Do 75 T 150-200 W 70-80 Oczywiście węglowodany w warzywach i ziemniakach Gdy jadł 60g W miał ciała kartonowe ++ No i nie spożywa puki co tych nietolerancji co mu wyszły Ekschibicjonizm, ale niech tam... Mam 180 cm i 55l. Nic nie uprawiam, nawet kwiatków. Pracuję średnio 10h/5-6 dni w miarę intensywnie ruchowo. Zjadam ok. 55-65 gr. B 250-300 gr. T i pod 40 gr. W (co muszę podnieść) I jestem szczupły!!! I nic mi jak dotąd nie doskwiera. A trening i gra w hokeja to kierat.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Może kaszaneczkę, może z kaszy gryczanej, akurat węglowodany to łatwiej podnieść niż obniżyć. A nadmiar tłuszczu i tak się wysika w postaci ketonów, bo przecież nie wyparuje. Nieustające źródło inspiracji (z czego czerpać co): https://s17.postimg.org/9uf8uwqfz/1990_2000.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|