administ
Go
|
No właśnie, 100g wątroby i dzienna maksymalna dawka puryn na 70kg nmc wyczerpana, dlatego trzeba myśleć, a nie być na ŻrO...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To TATA pomyślał ,ja tylko stosuje ,i nie żałuje
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a ja jeszcze popiłem ogórkową na wołowych piszczelach. Zawartość kwasu moczowego, kiedyś badałem, była w normie, mimo częstego jedzenia podrobów typu kaszanka, pasztetowa, salceson.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A doktor Kwaśniewski pisał, że im wyższy poziom kwasu moczowego we krwi, tym wyższa inteligencja.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A doktor Kwaśniewski pisał, że im wyższy poziom kwasu moczowego we krwi, tym wyższa inteligencja. Łe ,co innego miał na myśli ,żadnych furtek proszę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co takiego mógł mieć na myśli? Sam sobie zamykasz furtki. Pewnie 1:3:0,8 też się powinno inaczej czytać?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A doktor Kwaśniewski pisał, że im wyższy poziom kwasu moczowego we krwi, tym wyższa inteligencja. zbadam jeszcze raz, może się pomylili ?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Doktor policzył wszystko za nas ,witaminy kwasy ,zasadowość itp .Policzył to wszystko ,by się nam dobrze i zdrowo żyło .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A wszystko otwartym niekodowanym tekstem i przez to niewielu zrozumiało.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Każdy, tylko nie potrafią wycenić swojego zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każdy, tylko nie potrafią wycenić swojego zdrowia. Jak każdy, to źle... Musi bogacić się paru cwaniaczków, żeby "działało"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No właśnie, 100g wątroby i dzienna maksymalna dawka puryn na 70kg nmc wyczerpana, dlatego trzeba myśleć, a nie być na ŻrO... zależy jakiej ? cielęcej można 2 x więcej, niż wołowej czy wieprzowej , i nie tylko wątróbka ma puryny , dużo warzyw np brokuł Cielęcina, wątróbka* 218 / 100 g - = ok 250 g brokuła !Szynka 160
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie pij za dużo alku i będzie git.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
co to jest alek
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Piwko, winko, wódeczka, likiery, koniaki, whiskey, spirytus salicylowy i woda brzozowa.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja myślałem, że coś z aluminium ( bo przeca wiesz, że nie pije alku , bo mi nie smakuje ) - jakiś alkza zecer , a jedno determinuje niebranie drugiego. albo jakieś jeszcze gorsze rzeczy z glinu i potasu typu: Mieszanina pyłu aluminium (Al) z nadmanganianem potasu (KMnO4) w stosunku objętościowym 1:1 (właściwie powinno być 1:6 ). Reakcja zachodzi tak: 2Al + 2KMnO4 => K2O + 2MnO2 + Al2O3 + dużo ciepła. buh!
|
|
|
|
|
|
|
|