zofijeczka
Go
|
Zawsze mi wychodzi. Jest smaczny i wilgotny i ile się go za długo w piecu ie trzyma - wtedy jest też smaczny ale jest bardziej formą sucharka i trzeba masłem grubo smarować. Jak widać nie opada.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A gdyby tak masłem orzechowym posmarować. Ale czy nie byłoby to wtedy masło maślane?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bita śmietanka, bita śmietanka - 30% i porządnie schłodzona, póki upały...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ha bita śmietanka byłaby pyszna do tego - zaiste moje łaciate ostatnio chyba nie wytrzymują drogi do domu i już do ubijania się nie nadają. zmieniłam na Pilosa w kubeczkach jeszcze nie testowałam z ubijaniem. Ale i tak teraz planuję lody śmietankowe
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
..... Ale i tak teraz planuję lody śmietankowe ...bez żółtek?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nie wszyscy czytający to Forum wiedzą, że przepisy do podawanych tutaj zdjęć potraw, są w Książce Kucharskiej dr Kwaśniewskiego. Nie wiedzą, co ten skrót KK-700 oznacza. Miałam w tej sprawie pytania...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
krem z mascarpone ! można dodać tortową 36 % , krem z masła i żółtek , biszkopt przeciąć na płasko na 2 -3 warstwy. gotowy - górę posypać czymś zmielonym > czekolada, kawa , kakao, wiórki. jedną warstwę mozna przesmażonymi owocami ( np jagodami ) przesmarować, Z ananasem jadłem smaczne , ale białe kremy trzeba zrobić. Nie czekoladowe i nie kakaowe. I najlepiej jasny biszkopt. Z 30 % dobrze ubija się Piątnica 30 % 400 ml. Ja używam tortowych UHT 36% . Są gęstsze, i nie light bardzo ładny
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
W popdtytule działu jest napisane "Książka Kucharska 700 przepisów z ilustracjami Forumowiczów."
Reniu lody zawsze z żółtkami - wymieniam tylko smaki. Przedwczoraj orzechowe a jutro czekoladowe (lub po jutrze)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
chyba nie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Na szczęście... Bo to jeszcze pojąć trzeba, a to wymaga uruchomienia ciągłego procesu poznawczego polegającego na skojarzeniach i wnioskowaniu... No i ten zwiększony przepływ elektronów, co niektórych boli z zakwaszenia...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ostatnio pomyślałam sobie że na str. Dr-kwaśniewski też jest trochę orzepisów z KK-700, będę musiała przejrzeć i powstawiać w linki w odpowiednie tematy, niech już będzie i tu zebrane. .i nikt już poza mną nie robi żadnych przepisów z książki wyżej wymienionej? Czy się nie chce zdjęć porobić?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Hehe, no wiem..... ale miałam nadzieję, ze jednak niektórzy wybierają inne coinnego.... ale też się przyłapałam na "to samo" lub też na wariacjach tegosamego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ostatnio pomyślałam sobie że na str. Dr-kwaśniewski też jest trochę orzepisów z KK-700, będę musiała przejrzeć i powstawiać w linki w odpowiednie tematy, niech już będzie i tu zebrane. .i nikt już poza mną nie robi żadnych przepisów z książki wyżej wymienionej? Czy się nie chce zdjęć porobić? Mam lenia...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
bo gorąco było!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|