forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-29, 14:05:01

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
658493 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Nowy początek i pytań sto
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Nowy początek i pytań sto  (Przeczytany 30338 razy)
Helena
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #40 : 2015-08-29, 20:00:27 »

To, że Ty Adaś jesteś wybitnie cierpliwy dla matołków, to wiemy wszyscy, bo tylko im możesz swoje wybitne przemyślenia prezentować dziennie codziennie. Wink
Tutaj też próbujesz, cóż, próbuj dalej. Laughing
I bardzo dobrze, ze taki geniusz naukowy nie zgodził się pracować na uczelni, aby kształcić matołków. Pewnie nie jadł winogron, aby zniwelować wpływ alkoholu na mozg.
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25496

pindżar ryskow wyszy


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #41 : 2015-08-29, 21:06:09 »

Adas to cos na wzor tych "szeryfow" drogowych co o nich ostatnio bylo glosno w tv. Czyli o tych co "pilnuja" przepisow na zjazdowkach i drogach. Tylko tak pilnuja, ze nikt nie chce ich pilnowania i policja zaczela ich lapac  Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Helena
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #42 : 2015-08-31, 21:44:51 »

Teraz matoł spróbuje wytłumaczyć geniuszowi naukowemu co się dzieje w organizmie po wypiciu piwa. Jak już pisałam  piwo produkuje się z jęczmienia, w kiełkach którego jest prolamina zwana hordeina.
Ze słownika medycznego:
Cytuj
hordein - a simple protein of the prolamin class, found in barley grain.
Hordeina jest prostym białkiem (geniuszu) w klasie prolamin znajdująca się w ziarnie jęczmienia.
Medycy to samo białko raz nazywają hordeina albo hordenina

http://zora.tradeprince.com/detail/tradelead/1307857.html
Cytuj
[Solubility]: Very soluble in alcohol, chloroform, and sparingly soluble in benzene, toluene.

Bardzo dobrze rozpuszcza się w alkoholu.
Teraz matoł nażłopała się piwa i analizuje dalszy los tego napoju.
To proste białko (hordonina) rozpuszczone w alkoholu piwa żyłą wrotna dostaje się do wątroby. W wątrobie alkohol zostaje zmetabolizowany, a hordenina pozostaje w obiegu krwi i za Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Hordenine
Cytuj
hordenine is capable of reacting with nitrosating agents (e.g. nitrite ion, NO2−) to form the carcinogen N-nitrosodimethylamine₋₋
hordenina reaguje ze związkami azotu (np z jonem azotynu NO₂⁻) tworząc związki rakotwórcze
Znasz angielski i doczytaj resztę z Wikipidii o zaletach i wadach tego białka.
Z poważaniem matoł Helena.
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #43 : 2015-08-31, 21:59:48 »

Nie ma się czym chwalić, Helenko, nadal nie rozumiesz, że zdrowe jelita nie przepuszczą białka. Very Happy
Nie ważne ile razy powtórzysz tę głupotę, nie stanie się ona prawdą.
Z jelita do wątroby mogą trafić tylko aminokwasy. Cool
Więc nie żadne białko, nie ważne czy hordeina, gliadyna czy inne, ale aminokwasy jak glutamina czy cysteina. Very Happy
Niewykluczone, że Twoje jelita jednak wchłaniają białka, konsekwencje dla mózgu każdy widzi. Wink
Zapisane
Helena
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #44 : 2015-08-31, 23:05:01 »

Z jelita do wątroby mogą trafić tylko aminokwasy.

I komu wierzyć? Geniuszowi naukowemu czy praktykującym matołkom?

http://cmerobocze.go3.pl/1035/alergia-nietolerancja-pokarmowa
Cytuj
Zdrowe jelito przepuszcza niektóre substancje, takie jak: trójglicerydy ze strawionych tłuszczów, cukry ze strawionych węglowodanów, aminokwasy oraz dwu – i trójpeptydy ze strawionych białek. Nie przepuszcza jednak związków, które są szkodliwe, np. częściowo strawione kawałki pokarmu, toksyny i metale ciężkie
No i prawdopobnie alkohol spozywany przez geniusza w nadmiarze.
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #45 : 2015-08-31, 23:44:12 »

Pomogę Ci zrozumieć niezrozumienie według obowiązującej wykładni.

(1) Przy prawidłowo stosowanym DO/ŻO tylko proporcja GSO (BTW) ma znaczenie.

(2) Jeśli ktoś po zastosowaniu DO/ŻO ma nadal problemy, które przypisuje auto-immunologii, nietolerancji czy niedoborom witamin i minerałów oznacza to, że nie potrafi prawidłowo stosować DO/ŻO i nie jest na DO/ŻO, tylko wydaje mu się, że jest na DO/ŻO.

Proste, czyż nie.
Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #46 : 2015-09-01, 07:42:17 »

Oto, co mówi dr Kwaśniewski:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=768
 Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70135


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #47 : 2015-09-01, 07:47:30 »

Zapisane

Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #48 : 2015-09-01, 08:59:35 »

Oto, co mówi dr Kwaśniewski:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=768
 Very Happy

Cytuj
   Zanik błony śluzowej jelit spowodowany alergenami z białka pszenicy - glutenu, może być trwały. Z drugiej strony, przy Żywieniu Optymalnym glutenu w diecie może nie być zupełnie, zatem i samej choroby być nie może.

Smile
Zapisane
Helena
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #49 : 2015-09-01, 10:38:36 »

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3060169
Cytuj
There is now no reasonable doubt that small quantities of intact proteins do cross the gastrointestinal tract in animals and adult humans, and that this is a physiologically normal process…….

Teraz już nie ma wątpliwości, że małe ilości nienaruszonego białka przedostają się przez układ trawienny do organizmu i to jest normalny fizjologiczny proces u zwierząt i u dorosłych ludzi….
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #50 : 2015-09-01, 10:45:18 »


 It is too small to be nutritionally significant in terms of gross acquisition of amino-nitrogen, but since it has important implications relating to dietary composition it must receive consideration from nutritionists.
Czyli - To jest zbyt małe, aby być odżywczo znaczące w kategoriach brutto nabycia amino-azot, ale ponieważ ma ważne implikacje dotyczące składu diety musi otrzymuje wynagrodzenia od żywienia. 
Dziurawe jelita!  Shocked
I tyle.  Cool
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #51 : 2015-09-01, 11:16:09 »

Pytanie jeszcze kto reprezentował próbkę. Very Happy
Zakładam, że ludzie na tradycyjnej diecie zachodniej i zwierzęta laboratoryjne na standardowej paszce. Sad
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #52 : 2015-09-01, 11:23:49 »

Pewnie jakaś badawcza patologia ... Wink
Szkoda czasu na dyskusję.  Cool
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #53 : 2015-09-01, 11:25:02 »

Ale pięknie zatrollowaliśmy nowy wątek! Wink
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25496

pindżar ryskow wyszy


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #54 : 2015-09-01, 11:28:21 »

Pewnie jakaś badawcza patologia ... Wink
Szkoda czasu na dyskusję.  Cool
No jak to szkoda, przeciez to jest inspirujace. Pieknie zmanipulowaliscie cytat, wiec wszystko ok Very Happy

A do badan wzieli "normalnych" ludzi, czyli takich co spelniaja "normy" Very Happy
Zapisane

Work Buy Consume Die
vvv
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #55 : 2015-09-01, 12:29:50 »

Cytuj
Intact protein absorption may be involved in the pathogenesis of inflammatory bowel disease, "food allergies," and other diseases, including even major psychiatric disorders, but the current evidence is mainly indirect and suggestive.

Absorpcja całych białek może mieć swój udział w patogenezie choroby zapalnej jelit, "alergii pokarmowych", oraz innych chorób, w tym nawet poważnych zaburzeń psychiatrycznych, ale obecnie dowody na to są głównie niebezpośrednie.
 Cool
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #56 : 2015-09-01, 12:35:41 »

Patologia tak właśnie ma!  Cool
Ale od patologii to jest rotacja... Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #57 : 2015-09-01, 12:38:06 »

Czyli "raz w tygodniu to każdemu białku wolno". Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #58 : 2015-09-01, 12:40:04 »

Czyli "raz w tygodniu to każdemu (...) wolno". Very Happy

Raz w tygodniu?  Shocked
Toż testosteron rozsadzi! Wink
Zapisane
Helena
Go


Email
Odp: Nowy początek i pytań sto
« Odpowiedz #59 : 2015-09-01, 23:36:03 »

Pewnie jakaś badawcza patologia ... Wink
Szkoda czasu na dyskusję.  Cool
No jak to szkoda, przeciez to jest inspirujace. Pieknie zmanipulowaliscie cytat, wiec wszystko ok Very Happy

A do badan wzieli "normalnych" ludzi, czyli takich co spelniaja "normy" Very Happy

W swoich notatkach znalazłam taka informacje. Gdzieś jest w necie, ale mam do niej linku.
Kumaci w wyszukiwaniu tekstów mogą pomóc w odnalezieniu linku do tej informacji.
Dużo ciekawych rzeczy tam jest opisane. Jestem pewna, ze Zyona to zaiteresuje, bo geniusza z pewnoscią takie bzdury nie bedą interesować. On wie swoje i basta.

Cytuj
THE FORMS IN WHICH PROTEINS AND THEIR DIGESTION PRODUCTS ARE ABSORBED.

During the digestion of a protein meal. the intestinal tract contains a mixture of amino-acids. peptides, and whole or partially digested proteins, so that it is possible that any or all of these substances might be absorbed. The absorption of each group of each group of substances will be delta with in separate sections. thought it may be said at the oust that there is little doubt that nearly all the ingested protein enters the blood as amino-acids, regardless of the the digested form in which it leaves the intestinal lumen.
Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 20 zapytaniami.