zofijeczka
Go
|
Gotowiec: Wyglądają wyśmienicie - a więcej zdjęć krok po kroku pod linkiem http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=9&nx=40I nawet jest przykład podania/zastosowania jako kanapki np do szkoły gdyby sklepik był zamknięty
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Super Zosiu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
:D:D no i jest kolejna ilustracja - ale chyba już więcej nie ma tam przepisów z książki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Ale w tym przepisie jest mąka pszenna, więc niejadalne dla optyznafców na ŻrO.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na glutenie lepiej rośnie, szczególnie jak się da tę podwójną ilość. Na ryżowej też wyrosło, ale jakiś chiński posmak miało gdy za mało mąki - zauważyłem - to wyrasta na patelni - a później opada nagle na talerzu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ale w tym przepisie jest mąka pszenna, więc niejadalne dla optyznafców na ŻrO. No wlasnie, jak wracalem z browarami to zauwazylem napis sprayem na scianie bloku obok sklepu "gluten kills people"
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Uu u nas jest napisane Legia Król
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam na TRAFO, jak dokarmiam koty: "siwy dym" i "czy istnieje życie przed śmiercią".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, byle mięsa nie, a liście do żarcia propagowali. Mięso, a szczególnie czerwone, jest ponoć rakotwórcze, tylko się to w geny nie wryło, bo kolejki w mięsnym coraz dłuższe.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
A ja się cieszę, że wątroba jest po "4", a czerwone mięso po "40".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Podroby są ponoć bardzo toksyczne, bo mają wszystkie toksyny, co się wchłaniają w chorobie nieszczelnych jelit... A mięso czerwone jest na pewno rakotwórcze, co udowodniono w setkach tysięcy badań naukowych. I tyle...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A ja się cieszę, że wątroba jest po "4", a czerwone mięso po "40".
zależy jaka wątroba - świńska jest po 2.9 do 5.9 , wołowa ( najzdrowsza ) też koło tego , cielęca od 10 zł się zaczyna , ostatnio kupowałem po 11,99 . Nerki są tańsze - świńskie są często po 1,99zł do 4 zł , a cielęce już po 11,99 czy 10,9 . Płucka widziałem po 1,99 . Serca po 6-8 ( cielęce powyżej 10 ) Czerwone po 40 to chyba argentyńskie, u mnie wołowina koło 25-25 zł, z 28-35 polędwica. Dla mnie to niejadalne, a wcześniej lubiłem gulaszową.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Podroby są ponoć bardzo toksyczne, bo mają wszystkie toksyny, co się wchłaniają w chorobie nieszczelnych jelit... A mięso czerwone jest na pewno rakotwórcze, co udowodniono w setkach tysięcy badań naukowych. I tyle... A tak, tak, przypominam sobie, ze guru Adama tak pisal....
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
przypominam sobie, ze guru Adama tak pisał... Albo cytat, albo defekt pamięci, albo kolejny mit szydzący. Ja mam cytat, a Ty co masz, kiepską pamięć czy złą wolę, czy to i to? Wątróbka, pasztet z jej udziałem - można by powiedzieć, że są wspaniałym lekiem bogatym w zespół witamin B, bogatym w kwas foliowy, zawiera witaminę C i żelazo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|