Autor
|
Wtek: KK-700 530. Biszkopt kakaowy z bitą śmietanką (Przeczytany 168563 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
niektórzy tak, dlatego mówię o sobie. Niech se myślą
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
biszkopt może być na mące ryżowej, wychodzi b podobny. I jest bezpiecznym produktem bezglutenowym. Problem glutenu to problem propagandowy, białka z innych zbóż działają podobnie, choć nieco słabiej, zwłaszcza, że zwykle są mniej nadużywane. Mąka gryczana nie jest produktem zbożowym, bo gryka nie jest zbożem. Problem nietolerancji zbóż może mieć miejsce gdy ktoś w drodze chemizacji, demineralizacji i nadużyć tak sobie spreparował zapalnie własne jelita. W wypadku prawidłowo zastosowanego ŻO człowiek jest zdrowy, więc i jelita są zdrowe, więc problem zbożozy nie występuje.To tak w kwestii ogarnięcia pojęć wypaczanych propagandowo. Ależ gryka jest zbożem, nie jest za to trawą, tylko rdestem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ojtam, ojtam, czepiasz sie. Wazne, ze gdzies napisali, ze nie jest wiec nie szkodzi. Jak sie jednak okaze, ze jest to bedzie wtedy szkodzic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no, ale jak mojej córce kiedyś napisali, że wszystko szkodzi to co ? ( wyżej opisałem)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko rotacja pozostaje.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale co miała rotować, gdy na wszystko nietolerancja ? ( nie żartuje, mogę skany puścić ) . Na przemian powietrze z wodą ? Adam, wody nabrałeś w usta ? Napisz o tej nietolerancji, bo się na tym znasz.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ależ gryka jest https://pl.wikipedia.org/wiki/Zboża_rzekome Zboża rzekome, pseudocerealia, pseudozboża – zbiorowa nazwa roślin, które nie są trawami (Poaceae) i nie muszą być bliżej spokrewnione pomiędzy sobą a które łączy wytwarzanie podobnych do ziaren zbóż, bogatych w skrobię nasion. Podobnie jak nasiona zbóż można je mielić na mąkę lub wykorzystywać w inny sposób.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
ale co miała rotować, gdy na wszystko nietolerancja ? ( nie żartuje, mogę skany puścić ) . Na przemian powietrze z wodą ? Adam, wody nabrałeś w usta ? Napisz o tej nietolerancji, bo się na tym znasz.
Niezła hipochondria.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ależ gryka jest https://pl.wikipedia.org/wiki/Zboża_rzekome Zboża rzekome, pseudocerealia, pseudozboża – zbiorowa nazwa roślin, które nie są trawami (Poaceae) i nie muszą być bliżej spokrewnione pomiędzy sobą a które łączy wytwarzanie podobnych do ziaren zbóż, bogatych w skrobię nasion. Podobnie jak nasiona zbóż można je mielić na mąkę lub wykorzystywać w inny sposób. Czyli zboże.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wg teorii EBW, raz na tydzień można nawet nietoleranta zjeść, czyli siedem produktów powinno starczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie tyle mozna co nawet trzeba, przyznaje, ze czytajac te madrosci zachodzilem w glowe po kiego licha trzeba jesc cos co szkodzi?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ależ gryka jest https://pl.wikipedia.org/wiki/Zboża_rzekome Zboża rzekome, pseudocerealia, pseudozboża – zbiorowa nazwa roślin, które nie są trawami (Poaceae) i nie muszą być bliżej spokrewnione pomiędzy sobą a które łączy wytwarzanie podobnych do ziaren zbóż, bogatych w skrobię nasion. Podobnie jak nasiona zbóż można je mielić na mąkę lub wykorzystywać w inny sposób. Czyli zboże. A czy to ważne, czy kopnie się w kalendarz z powodu tyfusu, czy rzekomego tyfusu? Przecież to obojętne, czy zaszkodzi Witoszek, czy jaki inny LCHF. I tak będzie na ŻrO.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poprzekomarzać się zawsze warto, może jaka inspiracja najdzie? Czy żebro rzekome to jeszcze żebro czy już wyrostek kręgu? Czy pomidory i ogórki to owoce czy jednak warzywa, no bo owoców nie pieprzymy, prawda? Skoro psy się pocą językiem, to po co im pachy? Gdyby człowiek pochodził od kangura, nie od małpy, to po co byłyby mu torby na zakupy? Do ciekawych wniosków można dojść, jak się dobrze człowiek zainspiruje.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Na przemian powietrze z wodą? Tak z sufitu, dla przykładu, taki starter oczywiście czysto teoretycznie i retorycznie: (1) serca wieprzowe podduszane, smalec, żurawina, blender (2) szpinak, oliwa z oliwek, czosnek, blender (3) tahini (4) serca wieprzowe podduszane, smalec, żurawina, blender (5) tahini (6) kaczka, oliwa z oliwek, ziemniak, czosnek (7) ryba słodkowodna duszona, oliwa z oliwek, ziemniak, czosnek Sok warzywny do tego do woli, także wedle oceny, który najlepiej służy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ależ gryka jest https://pl.wikipedia.org/wiki/Zboża_rzekome Zboża rzekome, pseudocerealia, pseudozboża – zbiorowa nazwa roślin, które nie są trawami (Poaceae) i nie muszą być bliżej spokrewnione pomiędzy sobą a które łączy wytwarzanie podobnych do ziaren zbóż, bogatych w skrobię nasion. Podobnie jak nasiona zbóż można je mielić na mąkę lub wykorzystywać w inny sposób. Czyli zboże. A czy to ważne, czy kopnie się w kalendarz z powodu tyfusu, czy rzekomego tyfusu? Przecież to obojętne, czy zaszkodzi Witoszek, czy jaki inny LCHF. I tak będzie na ŻrO. No wiesz, swiadomosc okresla byt Warto wiedziec co zycie zmarnowalo, zboze czy niezboze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A ośmiorniczki! Czemu brak ośmiorniczek i mięczaków? Plywaja w tahini. Tak swoja droga, to zauwazylem, ze jak kupilem sloik litrowy z tahini gdzies w maju chyba to do tej pory stoi i gdzies grubo ponad polowa jest. Jakos mi przeszla naturalnie ochota. Probowalem robic z tym sosy, dipy etc ale to nadaje zbyt wyrazisty smak, ktory sie szybko nudzi. Kiedys nie mialem pomyslu co wziac do pracy do zarcia, to ciepnalem w plecak sloik tahini i pomyslalem, ze sprobuje tak jak Adas, caly dzien na tahini.... Niestety to potwierdza tylko, ze Adam nie jest do konca normalny, bo caly dzien zapychac sie ta papka bylo ponad moje sily. Oprocz wiecznego poczucia zalepienia sie ta breja to najesc sie tym w zasadzie nie da i przypomina to zmaganie sie dla zasady, bo ani to smaczne ani wygodne do jedzenia. Cos jak zarcie zdrowego jedzenia w imie jedzenia. Tak, ze Diogenes wez to pod uwage, ze dzien o tahini to jest jak porada ze snu szalenca, wpychanie w siebie plynnego styropianu dla idei.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Niezła hipochondria. Jestem człowiekiem z ulicy, idę do lekarza-autorytetu wybitnego, bo dziecko często choruje nie wiedzieć czemu. On mi robi płatne badania ( inny powtarza - to samo wychodzi ). I diagnoza, nietolerancja na wszystko. Szukasz ze 1000 produktów 50 tych, które może jeść ( uprzednio zostajesz poinformowany o skutkach tragicznych w razie działania poddaniu się dalszemu działaniu nietolerantow ). Czego nie robi się dla dziecka Rozumisz teraz skąd się bierze moja niechęć do dilerów - oszustów ? Piszę o tej nietolerancji prześmiewczo, bo to na przykładzie powyższym mojej córki jest śmieszne. ----------- Adam na połowę z tego było uczulona . A już sezam, to daj spokój Smalec? produkt na cenzurowanym na pierwszym miejscu ( pisze tu czasach 15- 20 lat wstecz ) . Zabroniony. -------------- dziś rozmawiałem ze znajomą pielęgniarką, zdziwiło ją to że jednemu Panu w miażdżycy odcięli wszystko - tylko zostawili jedną rękę do trzymania papierosa
|
|
|
|
|
|
|
|
|