administ
Go
|
A jeszcze dodam, że lepszy jest test cwiklowy. Jak po ćwikle jest "krwawa kupa" to najpewniejsze znak, że jest szczelnie!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Między blado-różowo-ledwie-ledwie, a fest czerwony, może być przepaść, czasami i tysiąckrotna. Tysiąc razy to się np różni gram soli od kilograma soli. A o jelita zawsze dbać warto. Jak zjesz lyzeczke to bedziesz mial zolty, jak kilo to czerwony ale czy to o czyms swiadczy? Jelita przepuszczaja i absorbuja rozne substancje, w koncu to ich funkcja, betanina nie jest jakas toksyna chyba
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Jesteś może jakby poniekąd w trybie podważania, a nie w trybie zaciekawienia ze skłonnością do wykorzystania informacji w celu samodzielnych obserwacji, ale to o niczym nie świadczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciekawi mnie dlaczego on powtarza te bajki. Przypuszczalnie z powodu zachęty "włączania myślenia" - niech sobie ludzie poczytają o strasznym dodatku do żywności E-162 i tyle...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ciekawi mnie dlaczego on powtarza te bajki. Przypuszczalnie z powodu zachęty "włączania myślenia" - niech sobie ludzie poczytają o strasznym dodatku do żywności E-162 i tyle... No dlatego wlasnie mnie zastanawia dlaczego Czerniak takie rzeczy powtarza, zaraz zacznie test parowkowy powtarzac, przeciez jest lekarzem i chyba nawet oczytanym https://en.wikipedia.org/wiki/Beeturia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
dlaczego Czerniak takie rzeczy powtarza
Może dlatego, że nie ma przewlekle chorych ludzi ze zdrowymi jelitami. Jak zaczynać przygodę ze zdrowym żywieniem, jak nie od jelit.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Podoba mi się jednostka chorobowa "póki co". (pijmy szybciej bo się ściemnia) (...) Ekspertka uspokaja, że przedostawanie się betaniny do krwi i moczu nie świadczy ani o nieszczelności jelita, ani też o żadnej innej dysfunkcji jelit. Zresztą, póki co, medycyna nie uznaje istnienia takiej jednostki chorobowej jak "nieszczelne jelito". (...) https://zdrowie.pap.pl/dieta/test-buraczkowy-pomaga-sprawdzic-szczelnosc-jelit
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Póki co nie ma, ale co będzie za rok... Czas pokaże... "Póki co", najpierw muszą "lek" wyprodukować, a potem "chorobę"...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|