Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3647897 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
Oczywiście, plan można mieć, ale jak przy pierwszym podejściu co strzyknie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie czytałem dokładnie wszystkich jego wynurzeń. Ale ma to sens. A trening powinien być planowany rano, albo anulowany, bo dyspozycji brak. Zawsze mnie bawiło, jak ludzie (amatorzy, bo zawodowcy, to co innego) trzymają się kurczowo rozpisek. A przecież życie cywila jest pełne niespodzianek, zarwana noc, przeziębienie, kiepski biomet czy inne przeszkadzajki. Odłożenie treningu o 1-2 dni niczego nie zmienia w skali tych kilku miesięcy cyklu. Albo zrobienie połowy treningu, bo w trakcie się okazało, że werwy brak, albo zrobienie bojów głównych, a pominięcie akcesoriów... Trening to długi proces, pojedyńcze kroki nie mają specjalnie znaczenia, a jak te 16 tygodni skróci się lub wydłuży o tydzień-dwa, to nie zawadzi. Ciało ludzkie to nie pociąg ekspresowy, zawsze jest czas na ruchy, a jak ktoś mówi, że traci nabicie czy siłę, bo pominął dwie sesje, to ma chorą głowę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oczywiście, plan można mieć, ale jak przy pierwszym podejściu co strzyknie? Jednym zdaniem opisałeś to samo, co ja. Precyzja to jest to!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A ja grzecznie chodze na zabiegi fizjo i tylko się rozciągam. Jeszcze trochę brakuje mi do szpagatu , ale postaram sie dociągnąć. No i w ogóle staram się nie obciązac nadgarstka. Póki co. Kierownik przychodni rehabilitacyjnej sam ćwiczy , więc mnie rozumie i wie, że wroce za jakiś czas do cięzarów. A grono naszych Mastarsów wzbogaciło się. Dołączyła Anna Leśniewska https://pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Le%C5%9BniewskaZajęła 2 miejsce w Open wynikiem 169 kg w dwuboju. Dołączył Bronisław Olenkowicz http://www.olenkowicz.com/, ale, ale w Open był dopiero 12 wynikiem 297 kg w dwuboju. No i specjalista od kettli i jogi , ale on juz występuje u nas , tyle, że teraz silnie progresuje. Darek Kopczyński https://www.myfitnessplace.pl/kadra/dariusz-kopczynski/Niesamowicie giętki a silny , skubany. Był 14 w Open , wynikiem 256 kg, ale myslę ,że zrobi więcej na następny rok. Rywalizacja zaczyna być coraz ostrzejsza.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale na takich zabiegach to łatwo o wylęgarnię coronaświrusa... A tę fizjo to telefonicznie nie można odbywać?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale na takich zabiegach to łatwo o wylęgarnię coronaświrusa... A tę fizjo to telefonicznie nie można odbywać? Tak, jasne. Tylko telefonicznie. Czuję te wirtualne prądy. Od razu mi się polepszyło. W ogóle o co chodzi? Teraz mamy okazje wznieść się na wyższy poziom rozwoju. Wręcz ,może niektórzy zaczną lewitować w cybeprzestrzeni. I tym sposobem Ja rozszywrowałam po co nam koronawirusek. Eureka !! Chodzi transendntalność. Czy dostanę Nobla?
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A bo "leczenie przez drut" czyni cuda...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dokupiłem 80kg obciążenia do kumpla zestawu garażowego, dzisiaj przyszło i trening w końcu na wyższych ciężarach. -siad tylny do 200kg -martwy do 200kg -wyciskopodrzut do 150kg. Wszystko po 5-6 serii i kilka ruchów. Ech, endorfiny, lubię!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No fajnie, ale ten wyciskopodrzut jakoś tak odstaje z 50kg od reszty!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A bo się nie przyłożyłem, to dobre ćwiczenie dla dwuboistów, a dla reszty tylko na ego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najważniejsze, że nic nie strzyknęło i można było realizować plan...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Poniewaz Zdrofit zamknięty na cztery spusty i inne siłownie z pomostami czy podłoga do crossfitu zamkniete to cóż było robic. Kopnęlam się do zwyklej maszynowni. Sandow sie nazywa. Sztangi 20 -tki takie powerliftingowe, 15- tek brak. Hm? Zresztą o pomoście nie ma co marzyć i rzucać nic nie wolno. Ale są kettle. Oooo i to juz dobrze. To od razu poprawiło mi humor i teraz sobie poćwiczę. A, że w dwuboju rewelacyjnie startuje i progresuje Darek, ktory jest trenerem od kettlebells hardstyle i jogi to przesłałam mu moje ćwiczenia z kettlami. Swing, martwy, snatch co ma być raczej ground to over head. Usłyszałam cenne uwagi i wiem co poprawiać. Jeszcze przyśle mi filmiki. A on sam jest tak rozciągnięty, dynamiczny i mocny jak diabli. Od razu widać było, że może dżwigać więcej . I tak jest. Myslę , że przyszłe Mistrzostwa Polski Masters to będa popisem jego siły. Już Piotrek Krukowski ( a to jest firma !) mowił, że jest niesamowity. Zrobie teraz odpoczynek od sztangi a z kettlami moge ćwiczyć oszczędzając lewy nadgarstek. Super, jestem podbudowana.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to koronaświrus jeden, żeby tak pozamykać jak leci...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Własnie ześwirowali Ale coż. mozna jakoś to obejść i to jest nadzieja
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Obejdzie, póki mu sanepidu nie naślą...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Życie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Osobiście nie lubię tego ćwiczenia, ale rekomendacje ma dobre: https://youtu.be/6ofG9EW9bm4Dzisiaj trochę wydziwiania, dla odmiany: -zarzut jednorącz siedząc na krześle 5x10@32kg -wyciskanie na podłodze dwoma kettlami 5x10@32kg -przysiad z odważnikiem trzymanym nad głową 5x10@24kg (szanuję głowę) -two hands anyhow 3x3 dla każdej ręki, niesymetrycznie, w jednej 16kg, w drugiej 32. Jak pomyślę ile jest ćwiczeń z odważnikami, to aż się w głowie kręci, gdzieś widziałem filmik "500 kettlebell exercises", ciekawe czy ktoś obejrzał całość?
|
|
|
|
|
|
|
|
|