Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3646838 razy)
|
Zyon
|
No nie wiem, czy nie dam się wciągnąć w nowe przedsięwzięcie związane z dietetyką, jeśli nie będę musiał rezygnować z busiarstwa... 2-go czerwca zdecyduję... Czyli tak: pomogę, bo mi sumienie inaczej nie pozwala, a co będzie dalej - zobaczymy... Jeszcze nie zdecydowałem, bo za mało danych. Do kiedy mamy czekac w napieciu?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakie polecacie ćwiczenia do wykonywania w domu bez sprzętu na brzuch i klatkę piersiową?
Brzuch: skłony Jandy i planki czyli deski, unikaj zwykłych "spinów". Tors: pompka jednorącz i pompka klasyczna, ale z nogami wyżej, można dodać plecak z obciążeniem. Poczytaj też o ćwiczeniach izometrycznych.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
No nie wiem, czy nie dam się wciągnąć w nowe przedsięwzięcie związane z dietetyką, jeśli nie będę musiał rezygnować z busiarstwa... 2-go czerwca zdecyduję... Czyli tak: pomogę, bo mi sumienie inaczej nie pozwala, a co będzie dalej - zobaczymy... Jeszcze nie zdecydowałem, bo za mało danych. Do kiedy mamy czekac w napieciu? Już może odpuszczać powoli... Tymczasem nadal chcę być busiarzem!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ostatnie podrygi. W sobotę start. Oj, aj. co to będzie z zawodnikiem nr 1 na Ukrainie Dmytro Chumakiem i jego trenerem i trenerem kadry narodowej Ukrainy???? Zostali oskarżeni oficjalnie i jest to opublikowane o ucieczkę przed testem antydopingowym i próbę przekupstwa. Hm? I na co ? Po co? Doświadczony zawodnik i doświadczony trener. Teraz ich przeczeszą , bo.....czasy się zmieniły. Nasz Bańka stoi na czele WADA a i Ajana już nie ma. Bez pomyślunku.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No raczej... W takim typie wysiłku najlepiej dopinguje rzut adrenaliny i dostępność fosfokreatyny - ale może głupoty piszę, bo się na tym już nie znam przecież...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Musi byc ponad wszystko...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jestem zadowolona ze swojego startu na XXXI Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w PC. Poprawiłam rwanie o 1 kg czyi wyrwałam 34 kg w kat. wag. 64. Mój rekord 38 kg w kat. 63 kg, ale trochę czasu minęło. I podrzucilam 46 kg czyli 6 kg więcej niz na Turnieju w kwietni czy marcu , nie pamiętam. Miałam pare w tłokach na 50 kg , ale stchórzyłam, co mi wypomniano. Ale, oj, tam, oj tam. Za to technika jest very good marchewka.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Aha, no, tak. Pierwsze miejsce w grupie i 12-ste w Open na 35 zawodniczek. Wszystkie dużo młodsze. A i sa startujące obecnie w lidze. Oooo, i to mnie bardzo, bardzo motywuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem zadowolona ze swojego startu na XXXI Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w PC. Poprawiłam rwanie o 1 kg czyi wyrwałam 34 kg w kat. wag. 64. Mój rekord 38 kg w kat. 63 kg, ale trochę czasu minęło. I podrzucilam 46 kg czyli 6 kg więcej niz na Turnieju w kwietni czy marcu , nie pamiętam. Miałam pare w tłokach na 50 kg , ale stchórzyłam, co mi wypomniano. Ale, oj, tam, oj tam. Za to technika jest very good marchewka. Wyrwalaś 34 kg...a ja bym stamtąd wyrwała przed rozpoczęciem... Aha, no, tak. Pierwsze miejsce w grupie i 12-ste w Open na 35 zawodniczek. Wszystkie dużo młodsze. A i sa startujące obecnie w lidze. Oooo, i to mnie bardzo, bardzo motywuje. GRATULUJĘ DASNA, stale pokonujesz siebie i innych...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jestem zadowolona ze swojego startu na XXXI Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w PC. Poprawiłam rwanie o 1 kg czyi wyrwałam 34 kg w kat. wag. 64. Mój rekord 38 kg w kat. 63 kg, ale trochę czasu minęło. I podrzucilam 46 kg czyli 6 kg więcej niz na Turnieju w kwietni czy marcu , nie pamiętam. Miałam pare w tłokach na 50 kg , ale stchórzyłam, co mi wypomniano. Ale, oj, tam, oj tam. Za to technika jest very good marchewka. Wyrwalaś 34 kg...a ja bym stamtąd wyrwała przed rozpoczęciem... Aha, no, tak. Pierwsze miejsce w grupie i 12-ste w Open na 35 zawodniczek. Wszystkie dużo młodsze. A i sa startujące obecnie w lidze. Oooo, i to mnie bardzo, bardzo motywuje. GRATULUJĘ DASNA, stale pokonujesz siebie i innych... Dzięki Reniuś. Ciągle walczę i walcze i dźwigam.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I to jest najważniejsze, stale do przodu... Kto stoi w miejscu, ten się cofa...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja mam teraz odwrotnie; największym wyzwaniem jest powstrzymać się, żeby za dużo nie trenować. Regeneracja już nie ta, co 20 lat temu, a jak tylko o włos przekroczę pojemność układu nerwowego, to w następne dni on zarządza lenistwo i niechęć do wszystkiego, na czym cierpi życie prywatne, a dzieci jeszcze małe i połowica młoda. To, co piszą w popularnych artykułach, że z wiekiem trzeba trenować coraz więcej, to bzdura na resorach. Wraz ze wzrostem siły, wytrenowania i doświadczenia, człowiek potrzebuje mniej treningu, bo jest w stanie generować bardzo duże przeciążenia, co dla początkującego jest nieosiągalne. To właśnie początkujący i średnio zaawansowani mogą zapitalać na okrągło, zaawansowani i pro muszą się hamować, co wcale łatwe nie jest, bo 2 sesje w tygodniu po parę serii zostawiają niedosyt i tęsknotę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|