Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3645872 razy)
|
|
|
|
Zyon
|
Ulgi. Ze sie w koncu skonczyly te katorgi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie jak się uda wygospodarować 45 minut na trening, to mam banana na twarzy. Dzisiaj właśnie taki okrojony czasowo trening: -seria siadów -seria ławki -seria ciągu -seria ławki I tak 8 razy, przerwy trochę za krótkie, ale co poradzić? Na szczęście klub był pusty, to mogłem zająć 3 stanowiska.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wczoraj myślałam, że gryf mnie zabije. Jakieś tam rwanie, jakieś tam ćwiczenia. Ojjj. Pora wziąć się do roboty.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Gryf pomorski? Straszne stworzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Z usraelskiej żabki. Łaaaaa!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja starsza (11 lat), trenuje ze mną w domu odważnikiem (ma taki mały 4kg, bo kiedyś chciała) już ze dwa lata. Zwykle wychodzi jedna sesja tygodniowo, gdzieś przy weekendzie, bardzo poprawnie robi już przysiady, wyciskanie w pochyleniu i wymachy. Ostatnio mówię, że już chyba za lekki odważnik, może kupimy cięższy? A ona na to, żebym ją zaczął zabierać na siłownię. Stanęło na tym, że zobaczymy jeszcze z miesiąc, co z lockdownem i niech się ogarnie w szkole, a potem możemy zrobić kilka testowych sesji w klubie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Początkowe lata są najlepsze do kształtowania koordynacji i techniki, z kolei największy przyrost siły odnotowuje się w okresie dojrzewania i wczesnej dorosłości (wpływ hormonów anabolicznych testosteronu, DHT, estradiolu, hormonu wzrostu, IGF-1). Ja zacząłem w wieku 13 lat, a dziewczynki dojrzewają wcześniej, może złapie bakcyla?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja dzisiaj trochę przyzwoiciej , ale i tak słabowato. 1. Podrzut ze zwisu poniżej kolan i powyżej kolan do 30 kg. 2.Zarzut z pomostu do 35 kg 3.Przysiad przedni do 45kg 4.Martwy ciąg 3 x 3 55 kg leciutko sobie pomachałam. 5.Swing 3 x10 24 kg kg Potem jakieś brzuszki, rozciagania i wsio.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Początkowe lata są najlepsze do kształtowania koordynacji i techniki, z kolei największy przyrost siły odnotowuje się w okresie dojrzewania i wczesnej dorosłości (wpływ hormonów anabolicznych testosteronu, DHT, estradiolu, hormonu wzrostu, IGF-1). Ja zacząłem w wieku 13 lat, a dziewczynki dojrzewają wcześniej, może złapie bakcyla? A takie podnoszenie ciężarów w młodym wieku nie wpływa na zahamowanie wzrostu? Tak ludzie mówią...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja dzisiaj trochę przyzwoiciej , ale i tak słabowato. 1. Podrzut ze zwisu poniżej kolan i powyżej kolan do 30 kg. 2.Zarzut z pomostu do 35 kg 3.Przysiad przedni do 45kg 4.Martwy ciąg 3 x 3 55 kg leciutko sobie pomachałam. 5.Swing 3 x10 24 kg kg Potem jakieś brzuszki, rozciagania i wsio. Mogłaś bardziej do tych ćwiczeń się przyłożyć...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Początkowe lata są najlepsze do kształtowania koordynacji i techniki, z kolei największy przyrost siły odnotowuje się w okresie dojrzewania i wczesnej dorosłości (wpływ hormonów anabolicznych testosteronu, DHT, estradiolu, hormonu wzrostu, IGF-1). Ja zacząłem w wieku 13 lat, a dziewczynki dojrzewają wcześniej, może złapie bakcyla? A takie podnoszenie ciężarów w młodym wieku nie wpływa na zahamowanie wzrostu? Tak ludzie mówią... Jest dokładnie odwrotnie niż ludzie gadają. Oczywiście w wieku dojrzewania trening musi być odpowiednio ograniczony, by nie kraść energii na wzrost i rozwój. Stymulować, a nie niszczyć. Odżywianie też powinno zabezpieczyć energię, budulec i składniki regulatorowe. Co najważniejsze, jeśli regularna aktywność zostanie wcześnie wpojona, jej potrzeba zostaje z nami na długie lata.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja dzisiaj trochę przyzwoiciej , ale i tak słabowato. 1. Podrzut ze zwisu poniżej kolan i powyżej kolan do 30 kg. 2.Zarzut z pomostu do 35 kg 3.Przysiad przedni do 45kg 4.Martwy ciąg 3 x 3 55 kg leciutko sobie pomachałam. 5.Swing 3 x10 24 kg kg Potem jakieś brzuszki, rozciagania i wsio. Mogłaś bardziej do tych ćwiczeń się przyłożyć... Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|