Gavroche
|
Generałowie chyba nie mają sprawdzianów sportowych, więc raczej szeregowe. Kiedy nie ma dosyć ciężkiego odważnika do wyciskań, można wziąć dwa i trzymać je w jednej ręce. Moje najcięższe odważniki to 32kg, więc kombinuję.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
Teraz chyba w ogóle testy sprawnościowe dla służb znieśli, bo nie byli w stanie nawet zaniżonych norm osiągnąć...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Żołnierze zawodowi z kategorią Z, zgodnie z rozporządzeniem MON z 2 grudnia 2020 r., mają do wyboru cztery konkurencje, a z kategorią Z/O ( ograniczoną sprawnością) - trzy konkurencje spośród: - marszobiegu na 3 000 m albo pływania ciągłego przez 12 minut, z zastrzeżeniem, iż w razie niedostępności pływalni w terminie odbywania sprawdzianu żołnierz zawodowy wykonuje marszobieg na 3 000 m, - podciągania się na drążku wysokim albo uginanie i prostowanie ramion w podporze leżąc przodem na ławeczce gimnastycznej, - biegu wahadłowego 10 x 10 m albo bieg zygzakiem "koperta", - skłonów tułowia w przód w czasie 2 minut. Dla mnie to żart, a nie "test sprawnościowy" Teraz wstałbym sprzed TV i zrobił to z palcem, choć mam swoje lata i inne "normy" mnie już obowiązują!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakie czasy, takie testy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, dla przykładu Doktor robił 500szt.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dwa dni pod rząd trening rehabilitacyjny. Włączyłam do tego saunę czyli trochę fengszuja i jest git.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja pierdziule : psychiatryk prawie na każdym kroku
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dwa dni pod rząd trening rehabilitacyjny. Chwilunia, święta idą, a rehabilitacja może poczekać...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja pierdziule : psychiatryk prawie na każdym kroku Jakie wojsko - takie normy rehabilitacyjne!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Święta super sprawa można sobie testa zrobić na nudy ...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dwa dni pod rząd trening rehabilitacyjny. Chwilunia, święta idą, a rehabilitacja może poczekać... No właśnie zabezpieczam się na Święta.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Święta, święta i rehabilitacja...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Szybko zleci...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Wczoraj mąż wystartował w takim świątecznym mini turnieju tutaj u nas w Legionowie i ograł wszystkich. Nagrodą była butelka Ballantine ze szklankami. Mała rzecz a cieszy i motywuje do dalszych starań. Jeszcze nie ma oficjalnych wyników z 4GPP z Węgierskiej Górki, ale mąż podejrzewa, że był 8 lub 9 na 16 startujących w grupie. W ogólnopolskim rankingu jest po 3 GPP ( nie uwzględnione 4 GPP) na 16 miejscu na 36 w jego grupie. Ach, aby tak dalej. a będzie jeszcze lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gratki dla małżonka, fajnie, jak ludzie mają zdrowego zajoba. Szacun.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...Jako głowa rodziny...
|