Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3650956 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
W zasadzie tylko przekleństwa są "niedopuszczalne" na tym Forum, jakby Pietrzakowi Jankowi wszędzie odmawiali gadania o "obozach koncentracyjnych", to może sobie tu założyć konto i ględzić do woli... Dla pani generałowej Jaruzelskiej też tu może być miejsce na felietony, bo przecież nie przeklina...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kieszenie z rąk - niemiecki porządek polityczny ...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Dla pani generałowej Jaruzelskiej też tu może być miejsce na felietony, bo przecież nie przeklina... YT wystarczająco dopieszcza tych z jaruzel-$rockefeller.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Newbie
wiadomoci: 26
|
Ile tam Gavrosz białka wpada mniej więcej i jakie walisz proporcje B:T ? Dałbyś kiedyś swoje foto jakie bo to wygląda na jakiegoś Avengers a U mnie ostatnio muscle upy w końcu wjechały ale.jeszcze z kippingiem , praca dla cierpliwych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dokładnie to nie wiem, po prostu jem. Ale wiadomo, oko już wyćwiczone, więc szacuję, że B ze 150gramów, a tłuszczu ze dwa razy tyle, W mniej niż białka, koło setki w gramach. Zdjęć nie wrzucam, bo nie umiem. MU wg mnie świetne ćwiczenie, moim zdaniem wywala hormony równie dobrze, jak ciężkie siady...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Newbie
wiadomoci: 26
|
Tak też się czuje po MU. Ale dip jednak to jest wariat . Na razie + 60 kg z zapasem na raz poszło , mocno wkręca jednak siła. Sylwetka jest nudna
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie, nudna i niefunkcjonalna. Ciało ma potrafić, a nie wyglądać. Ja po dipsach mam dyskomfort w obojczykach, jakiś taki dziwny. Kiedyś lubiłem, teraz niekoniecznie, w ogóle z wielu ćwiczeń musiałem zrezygnować, szczęśliwie jest ich tyle, że jest gdzie się tłuc jeszcze długie lata, daj Boże.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja starsza córa zaczęła ze mną chodzić na siłownię, jakieś 4 miesiące temu. Chodzimy regularnie 1-2 razy w tygodniu, pierwszy miesiąc był taki zwiadowczy, szukaliśmy mocnych i słabych punktów, uczyliśmy się techniki i wybieraliśmy ulubione ćwiczenia. Okazało się, że ma mocny dół ciała i silny brzuch, oraz naprawdę mocne plecy, siła wypychająca górnego ciała wypada najsłabiej, poza tym ma dużą dysproporcję między lewym i prawym ramieniem. Więc budujemy trening (dokładanie ciężaru) wokół ćwiczeń dolnego ciała i różnych wiosłowań, a ostrożnie pracujemy nad wyciskaniami i wypłaszczaniem różnicy między siłą kończyn górnych. Na podstawowy i obowiązkowy trening składają się odmiany ciągów i przysiadów, różne rodzaje wiosłowania i wyciskania, oburącz i jednorącz oraz coś na mięśnie brzucha. Potem są rozmaitości, jak ćwiczenia na biceps, triceps, wymachy kettlem, kalistenika, ćwiczenia plyometryczne czy izometryczne. Na koniec jakiś rodzaj rytmiki; skakanie na skakance, marsz na bieżni pod górę, rzuty piłką lekarską czy ergometr wioślarski. Ćwiczenia są urozmaicone, wybieramy po jednej odmianie z każdej grupy na trening, żeby nie było nudno oraz, ponieważ w młodym wieku wąska specjalizacja jest niewskazana, przerwy między seriami są długie, serii od 2-4, a więc niewiele, sesje są rzadkie, bo dzieciak jeszcze rośnie i się rozwija. Korzyści jakie widzimy już teraz, to przede wszystkim poprawa pracy układu nerwowego; koordynacji, zgrania ręka - oko, płynności i rozwagi w ruchach, poprawa zmysłu równowagi, ale też wzrost siły i wytrzymałości w życiu codziennym. Wzrósł też apetyt, co wykorzystuję do napychania jej wartościową żywnością plus spontaniczna chęć do ruchu na co dzień. No i mnie się lepiej trenuje, bo mam dłuższe przerwy między seriami, co dodaje każdej z nich wartości i jakości.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dziewczyny dalej są na japońskiej?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najstarsza, czyli moja połowa, trzyma się mocno reguł DJ, to jest niewiarygodne ile węgli można jeść i być zdrowym. Ale tłuszcz trzyma naprawdę nisko, odrobina masła i oliwy i tyle co w twarogu i żółtkach. Dziewczynki natomiast na pewno jedzą za dużo tłuszczu, czekoladki, ciasteczka, no i masła sporo. Ale liczę na to, że dziecięce geny je ochronią na razie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moja starsza córa zaczęła ze mną chodzić na siłownię, jakieś 4 miesiące temu. Chodzimy regularnie 1-2 razy w tygodniu, pierwszy miesiąc był taki zwiadowczy, szukaliśmy mocnych i słabych punktów, uczyliśmy się techniki i wybieraliśmy ulubione ćwiczenia. ........... ...........
Super.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też tak uważam i liczę, że to nie jest chwilowa zajawka, jakich było już wiele.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O ile dobrze kojarzę, to ona ma tyle lat co nasz wnuk, czyli 12, w tym roku będzie 13. Tak?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba rok starsza, bo ma 13, a w czerwcu będzie 14.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Fajnie masz!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W naprawdę optymistyczny dzień i przy dużej dozie dobrej woli, mogę się z tym zgodzić.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|