admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
Tak jest!
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Newbie
wiadomoci: 19
|
Dzien dobry, czy moglby ktos rozpisac tydzien przykladowego jedzenia na diecie WW?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najprościej to jadłospis "śródziemnomorski" dostosować sobie, ale zamiast "owoców morza" - nabiał - głównie jajka i sery -lepiej twarogowe, odrobinę tłuszczu zwierzęcego zamiast oliwy, a na jajkach to nawet węglowodany z "coca-cola" mogą być, tylko aby nie tej na słodzikach, tylko na prawdziwym cukrze z cukiernicy, choć lepsza skrobia... Chleb pełnoziarnisty, kasze, makarony, a nawet chleb biały ze smalcem, tylko bardzo cienko przesmarowany. Mięso nie jest konieczne, a jeśli to lepsza jest wołownia niż wieprzowina.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przypomina mi się żywienie stołówkowe z czasów PRLu - leniwe z serem - jajko w sosie koperkowym - schabowy z ziemniakami i kapustą - ryba smażona z ziemniakami - makaron z serem - ryż z jabłkami itd.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mocny zestaw, ale dokładnie coś w ten deseń, wszelki drób itp.. Owoce i warzywa - banan niedojrzały - przechodzący z zielonego w żółty, gdy skrobia nie rozkłada się jeszcze na cukry proste - gdy skórka ciemnieje, ale i taki też ujdzie, jabłka, gruszki, jagodowe, ale wszystko bez dodatku tłuszczu - czyli bitej śmietanki na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wysokowęglowodanowcy mają w czym wybierać, a nie w kółko te żółtka na masełku i plasterek papryki czerwonej na śniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I te "wiadra smalcu" - fuj...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dziś się nasłuchałem o "najlepszej diecie świata", czyli szczególnie "śródziemnomorska odmiana diety DASH" - dobrze zbilansowana nie jest tak zła, jak 5*wio, a nawet może być prozdrowotna z wyraźnymi efektami w "wycofywaniu" przewlekłych chorób metabolicznych. Piszę zupełnie poważnie, żeby nie było, że żartuję. Ale nie rozwijam tematu, bo w necie są fajne propozycje posiłków dash, tylko trzeba rozsądnie wybierać. Oczywiście Dieta Optymalna Doktora Kwaśniewskiego - jak sama nazwa wskazuje - jest optymalna, ale przecież jak komu nie pasuje, to nie mój problem!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wysokowęglowodanowcy mają w czym wybierać, a nie w kółko te żółtka na masełku i plasterek papryki czerwonej na śniadanie. A na tłustym korycie keto jeszce lepiej maja...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale jak pod wiadra oleju kokosowego 100g węglowodanów nie przekraczają, to też ujdzie!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dziś się nasłuchałem o "najlepszej diecie świata", czyli szczególnie "śródziemnomorska odmiana diety DASH" - dobrze zbilansowana nie jest tak zła, jak 5*wio, a nawet może być prozdrowotna z wyraźnymi efektami w "wycofywaniu" przewlekłych chorób metabolicznych. Piszę zupełnie poważnie, żeby nie było, że żartuję. Ale nie rozwijam tematu, bo w necie są fajne propozycje posiłków dash, tylko trzeba rozsądnie wybierać. Oczywiście Dieta Optymalna Doktora Kwaśniewskiego - jak sama nazwa wskazuje - jest optymalna, ale przecież jak komu nie pasuje, to nie mój problem! ketowcy zaczna sie wykruszac, jak ich podrzuca kolejna nowoscia...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dziś się nasłuchałem o "najlepszej diecie świata"...
Ale to w kuluarach było, czy oficjalnie?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Newbie
|
Dziekuje bardzo za te podpowiedzi, na pewno skorzysytam.
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Newbie
|
Dieta Optymalna po prostu jest ciezsza do utrzymania. Mam ksiazki dr Jana i tez KK-500 przepisow ale nie ma to jak WW i robienie masy XD
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A próbowałeś się z DO?
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Newbie
|
Jasne, ze tak i bylem chudy.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na początku DO jedziem dużo na rowerku, też chudłem, dołożyłem białka według zaleceń Doktora, i waga ustablizowala się Było dobre 3 mc zabawy ze sobą - ile czego potrzebuje mój organizm...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ponoć na NFZ-cie jest kilkadziesiąt diet całkiem sprawnie ogarnięte. Mozna sobie wybrać coś pod siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|