Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3632327 razy)
|
administ
Go
|
Już pisałam ze dwa razy. A teraz wspomniałam tylko, "aby złączyć się w bólu z Zyonem". Ale jest "do trzech razy ..." Wychodzi, że dwa razy to za mało!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Już pisałam ze dwa razy. A teraz wspomniałam tylko, "aby złączyć się w bólu z Zyonem". Ale jest "do trzech razy ..." Wychodzi, że dwa razy to za mało! Ale mi się nie chce.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I to jest bardzo rozumne podejście w/g mnie. Funkcjonalność pacjenta. To wyjaśnia wszystko , a nie od razu na stół. Podejście indywidualne. Gips też nie jest teraz jedynym wyjściem i dobrze, bo potem rehabilitacja atroficznych mięśni jest b. ciężka. Mój mąż ma zmęczone kolana po Kompanii Reprezentacyjnej. W jednym kolanie ma wyciętą łąkotkę. W drugim, do operacji. I zawziął się, że nie, nie chce operacji, bo po operacji trochę mu noga drętwieje i generalnie jest już jakby nie ta. Zaczął z powrotem grać w ping-ponga. Efekt jest taki, że prawdopodobnie operacja nie będzie potrzebna. Coraz mniej kuleje, coraz mniej to kolano go boli. Indywidualne podejście i ruch jako remedium Jeden białoruski trener PC mówił: stawy mogą sobie skrzypieć i nawet pobolewać, ale jak będą używane, to nie zardzewieją Musi se używać. Bardzo utytułowany zawodnik, wiedział co mówi. Sam miał kolano "zaspawane", czyli pokruszone operacyjnie i pozostawione do zrośnięcia. Sztywne na amen Był uważany za specjalistę od stawów, min. namawiał do wyciskania w pochyleniu sztangą i preferował przysiad z obciążeniem na pasie, stojąc na dwóch skrzyniach. Teraz zdaje się, że prowadzi Andrieja Rybakowa.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I to jest bardzo rozumne podejście w/g mnie. Funkcjonalność pacjenta. To wyjaśnia wszystko , a nie od razu na stół. Podejście indywidualne. Gips też nie jest teraz jedynym wyjściem i dobrze, bo potem rehabilitacja atroficznych mięśni jest b. ciężka. Mój mąż ma zmęczone kolana po Kompanii Reprezentacyjnej. W jednym kolanie ma wyciętą łąkotkę. W drugim, do operacji. I zawziął się, że nie, nie chce operacji, bo po operacji trochę mu noga drętwieje i generalnie jest już jakby nie ta. Zaczął z powrotem grać w ping-ponga. Efekt jest taki, że prawdopodobnie operacja nie będzie potrzebna. Coraz mniej kuleje, coraz mniej to kolano go boli. No wlasnie, juz pare razy sie przymierzalem, dostalem namiary i rekomendacje od paru osob, ktore poznalem z okazji relacji zawodowych i naprawde solidnych. Ale z drugiej strony troche mi sie nie chec ulepszac tego co dziala na tyle ile mi trzeba. Kariery pilkarza nie planuje, to co mam styka mi a moze i sie nawet cos tam regeneruje. Niedawno neurogeneza nie miala prawa bytu a dzisiaj ma. Moze sie okaze niedlugo, ze wiezadla tez. W kocnu co 7 lat wymieniamy wszystkie komorki w ciele, wiec dlaczego zastepujemy od razu z usterka?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno po przebiegnięciu maratonu kości nóg do kolan są całe popękane jak stara porcelana... Zawodostwo.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj ćwiczenia raz z opaską raz bez. Nadgarstki ok.
Jakoś nie chce mi się dzisiaj wyszczególniać serii i obciążeń natomiast pilnuję mało powtórzeń, większe ciężary. Ogólnie dzisiaj dumbbel snatch, maszyny na prosty brzucha, pull throught, ławka rzymska, nogi, przysiady, prostowania i ginekologia.
Rehabilituję nadgarstki do zarzutu, rwania, thrustera, siadów przednich ze sztangą. Jutro pilates.
Wczoraj na pilatesie ćwiczyłam sporo plank-ów, dzisiaj siłowo i ogólnie trochę skapcaniałam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakoś nie chce mi się dzisiaj wyszczególniać serii i obciążeń natomiast pilnuję mało powtórzeń, większe ciężary. Ogólnie dzisiaj dumbbel snatch, maszyny na prosty brzucha, pull throught, ławka rzymska, nogi, przysiady, prostowania i ginekologia.
Rehabilituję nadgarstki do zarzutu, rwania, thrustera, siadów przednich ze sztangą. Jutro pilates.
Wczoraj na pilatesie ćwiczyłam sporo plank-ów, dzisiaj siłowo i ogólnie trochę skapcaniałam.
Wola Twoja, Pani Dobra kolacja i głęboki sen. Przytulanki mogą być, ale z wyczuciem, bo jutro pilates
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakie przytulanki! Przecież nadgarstek kontuzjowany.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wola Twoja, Pani Dobra kolacja i głęboki sen. Przytulanki mogą być, ale z wyczuciem, bo jutro pilates Jawohl. Gute Nacht.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jakie przytulanki! Przecież nadgarstek kontuzjowany. Jesteś rozbrajający.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakie przytulanki! Przecież nadgarstek kontuzjowany. Jesteś rozbrajający. To tylko lata świetlne doświadczeń!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jakie przytulanki! Przecież nadgarstek kontuzjowany. Jesteś rozbrajający. To tylko lata świetlne doświadczeń! spontanow itp
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakie spontany? Wszystko musi być zaplanowane, policzone i zważone...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A skąd! Klasyczne, spalone podejścia do rwania...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakie spontany? Wszystko musi być zaplanowane, policzone i zważone... Wiadomo, kołderka pod szyję i pyk, lampeczka zgaszona
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co? Byś się bał?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po ciemku? Tak sobie wyobrażam tych co liczą Bez urazy, nic nie poradzę. I spodenki w kancik złożone, bielizna poskładana, prysznic przed i po, a usta tylko do westchnień
|
|
|
|
|
|
|
|
|