Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3628644 razy)
|
Gavroche
|
A co byś sugerował? Ja też zauważam jakąś asymetrię. Nic specjalnego Może masz silną górę? Widziałem kiedyś taki numer: Zawodnik (z Terespola chłopaczek) zarzucił chyba ze 130 kg i go "przygniotło", nie mógł wstać. I w tej dolnej pozycji front squatu wycisnął (częściowy Sots press) ten ciężar tak, że przełożył sobie sztangę na kark! Dzięki lepszej dźwigni wstał samodzielnie, oczywiście paląc bój, ale z jaką klasą! Wyciskali podobno wszystko, co mu założyli na ramiona, ale nogi miał słabe. Wzocnił je potem porządnie cyklami Smołowa i gdzieś go tam notowali nawet: http://www.mojakontuzja.pl/trenuj/1718/Może spróbuj dokładać pomalutku do ćwiczeń na dół ciała, bo moim zdaniem, aż takiej dysproporcji nie możesz mieć Może to w głowie tkwi?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A może coś źle liczę. Tak . Do zarzutu zakładam, przysiadów. Gryf - podobno 11 kg. 2x 5 kg talerze(krążki) 2x 2, 5 kg talerze 2x 1, 25 kg talerze.
Do MC. Gryf - 11 kg ? 2x 10 kg 2x 5 kg 2x 2,5 kg 2x 1, 25 kg i na maks jeszcze 2 x 1, 25 kg
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A co byś sugerował? Ja też zauważam jakąś asymetrię. Nic specjalnego Może masz silną górę? Widziałem kiedyś taki numer: Zawodnik (z Terespola chłopaczek) zarzucił chyba ze 130 kg i go "przygniotło", nie mógł wstać. I w tej dolnej pozycji front squatu wycisnął (częściowy Sots press) ten ciężar tak, że przełożył sobie sztangę na kark! Dzięki lepszej dźwigni wstał samodzielnie, oczywiście paląc bój, ale z jaką klasą! Wyciskali podobno wszystko, co mu założyli na ramiona, ale nogi miał słabe. Wzocnił je potem porządnie cyklami Smołowa i gdzieś go tam notowali nawet: http://www.mojakontuzja.pl/trenuj/1718/Może spróbuj dokładać pomalutku do ćwiczeń na dół ciała, bo moim zdaniem, aż takiej dysproporcji nie możesz mieć Może to w głowie tkwi? Ojoj, w takiej pozycji przełożył sobie za głowę?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A może coś źle liczę. Tak . Do zarzutu zakładam, przysiadów. Gryf - podobno 11 kg. 2x 5 kg talerze(krążki) 2x 2, 5 kg talerze 2x 1, 25 kg talerze.
Do MC. Gryf - 11 kg ? 2x 10 kg 2x 5 kg 2x 2,5 kg 2x 1, 25 kg i na maks jeszcze 2 x 1, 25 kg
Spoko, wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co byś sugerował? Ja też zauważam jakąś asymetrię. Nic specjalnego Może masz silną górę? Widziałem kiedyś taki numer: Zawodnik (z Terespola chłopaczek) zarzucił chyba ze 130 kg i go "przygniotło", nie mógł wstać. I w tej dolnej pozycji front squatu wycisnął (częściowy Sots press) ten ciężar tak, że przełożył sobie sztangę na kark! Dzięki lepszej dźwigni wstał samodzielnie, oczywiście paląc bój, ale z jaką klasą! Wyciskali podobno wszystko, co mu założyli na ramiona, ale nogi miał słabe. Wzocnił je potem porządnie cyklami Smołowa i gdzieś go tam notowali nawet: http://www.mojakontuzja.pl/trenuj/1718/Może spróbuj dokładać pomalutku do ćwiczeń na dół ciała, bo moim zdaniem, aż takiej dysproporcji nie możesz mieć Może to w głowie tkwi? Ojoj, w takiej pozycji przełożył sobie za głowę? Niewiarygodne, co?!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A co byś sugerował? Ja też zauważam jakąś asymetrię. Nic specjalnego Może masz silną górę? Widziałem kiedyś taki numer: Zawodnik (z Terespola chłopaczek) zarzucił chyba ze 130 kg i go "przygniotło", nie mógł wstać. I w tej dolnej pozycji front squatu wycisnął (częściowy Sots press) ten ciężar tak, że przełożył sobie sztangę na kark! Dzięki lepszej dźwigni wstał samodzielnie, oczywiście paląc bój, ale z jaką klasą! Wyciskali podobno wszystko, co mu założyli na ramiona, ale nogi miał słabe. Wzocnił je potem porządnie cyklami Smołowa i gdzieś go tam notowali nawet: http://www.mojakontuzja.pl/trenuj/1718/Może spróbuj dokładać pomalutku do ćwiczeń na dół ciała, bo moim zdaniem, aż takiej dysproporcji nie możesz mieć Może to w głowie tkwi? Ojoj, w takiej pozycji przełożył sobie za głowę? Niewiarygodne, co?! Niewiarygodne. To jednak , mimo wszystko, ale nogi też ustabilizowały to przełożenie za głowę. A może łydki były tylko słabe?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co byś sugerował? Ja też zauważam jakąś asymetrię. Nic specjalnego Może masz silną górę? Widziałem kiedyś taki numer: Zawodnik (z Terespola chłopaczek) zarzucił chyba ze 130 kg i go "przygniotło", nie mógł wstać. I w tej dolnej pozycji front squatu wycisnął (częściowy Sots press) ten ciężar tak, że przełożył sobie sztangę na kark! Dzięki lepszej dźwigni wstał samodzielnie, oczywiście paląc bój, ale z jaką klasą! Wyciskali podobno wszystko, co mu założyli na ramiona, ale nogi miał słabe. Wzocnił je potem porządnie cyklami Smołowa i gdzieś go tam notowali nawet: http://www.mojakontuzja.pl/trenuj/1718/Może spróbuj dokładać pomalutku do ćwiczeń na dół ciała, bo moim zdaniem, aż takiej dysproporcji nie możesz mieć Może to w głowie tkwi? Ojoj, w takiej pozycji przełożył sobie za głowę? Niewiarygodne, co?! Niewiarygodne. To jednak , mimo wszystko, ale nogi też ustabilizowały to przełożenie za głowę. A może łydki były tylko słabe? To który element siadu wyklucza ukończenie boju, to w zasadzie bez znaczenia. Trzeba wzmocnić całość by wszystko grało w idealnym porządku i kolejności...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli harmonia.
Gavroche zabiłeś mi ćwieka. Teraz będę główkowała co u mnie szwankuje? Na pewno jestem nierównomiernie mocna. Nie zrobię podciągania nachwytem. Pompki też po japońsku, jako-tako. Ale w MC czuję się mocna. W zarzucie też nieźle , ale w siadach przednich ciężko.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli harmonia.
Gavroche zabiłeś mi ćwieka. Teraz będę główkowała co u mnie szwankuje? Na pewno jestem nierównomiernie mocna. Nie zrobię podciągania nachwytem. Pompki też po japońsku, jako-tako. Ale w MC czuję się mocna. W zarzucie też nieźle , ale w siadach przednich ciężko.
Wszystko co wymieniłaś jest jak najbardziej prawidłowe. Większość ludzi tak ma. Moim zdaniem, ale obarczonym możliwością błędu, nie "wymacałaś" jeszcze dostatecznie własnych możliwości w ćwiczeniach na dół ciała. Nie myśl też nad tym zbytnio, to była taka moja luźna uwaga o neutralnym zabarwieniu Ewentualnie możesz kiedyś czując się wyjątkowo mocna, posprawdzać swoje maksy w podstawowych ćwiczeniach. Porównamy to z tabelami z uśrednionymi wynikami i teoretycznymi proporcjami między bojami. Just to now
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
OK. Ale dobrze, że mi napisałeś , bo będę zwracała na to uwagę.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wiesz, część wiedzy od Ciebie uzyskanej podsyłam Młodemu. (ale , prawa autorskie u mnie masz zabezpieczone )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiesz, część wiedzy od Ciebie uzyskanej podsyłam Młodemu. (ale , prawa autorskie u mnie masz zabezpieczone ) Na zdrowie Ale nie zapomnij dodać, że należy to przepuścić przez filtr własnych doświadczeń i wiedzy
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wiesz, część wiedzy od Ciebie uzyskanej podsyłam Młodemu. (ale , prawa autorskie u mnie masz zabezpieczone ) Na zdrowie Ale nie zapomnij dodać, że należy to przepuścić przez filtr własnych doświadczeń i wiedzy Tak, tak . A jeszcze dotrzeć (ja kobieta) do 17-latka. Ale coś mu zawsze przemycę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dajesz przykład, a to lepsze niż wszystko inne
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zależy mi , żeby sobie krzywdy nie zrobił. Bo z małymi ciężarami można trochę pofikać, ale gdy obciążenia wzrastają, to przestaje być żart.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ta... Na tym zdjęciu to nie snatch tylko raczej wyciskanie Poza tym ona jest powelifter (trójboistą), a nie weightlifter (ciężarowcem)
|
|
|
|
|
|
|
|
|