Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3627676 razy)
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj duszno choć klima pracuje.
1.Rwanie nad głowę 10 pojedynczych 23, 5 kg 5 pojedyńczych 26 kg 3 pojedyńcze 28, 5 kg 2.Zarzut 8 x 33,5 kg 5 x 36 kg 3.MC na ugiętych z paskami 1 x 6 56 kg 1 x 4 61 kg 1 x 2 66 kg 1 x 1 68, 5 kg 1 x 1 68, 5 kg 1 x 2 66 kg 1 x 4 61 kg 1 x 6 56 kg 4. 3 pojedyncze próby podciągania. 5.Przenoszenie talerza za głowę w leżeniu 3 x 10 10 kg 6.Sciaganie rączek maszyny na prosty brzucha 3 x 20 25 kg 7.Sciaganie drążka wąskim podchwytem 3 x 8 35 kg 8.Bieznia 5 min.powolutku.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
3 pojedyncze próby podciągania. Na jednej ręce?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
3 pojedyncze próby podciągania. Na jednej ręce? Nie, gdzie mi tam do takich wyczynów.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przenoszenie talerza za głowę w leżeniu 3 x 10 10 kg A co na tym talerzu, że aż 10kg waży? Nie rozsypało się?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przenoszenie talerza za głowę w leżeniu 3 x 10 10 kg A co na tym talerzu, że aż 10kg waży? Nie rozsypało się? Jak to się mówi, sam w sobie taki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! To jest bardzo dobra rada!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nie to już lepiej wszystko idzie na "Kwaśniewskiego"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Martwy super! 2 single na 68,5 kg, a niedawno miałaś obawy przed 60 kg... Jakbyś oszacowała teraz swojego absolutnego maksa w martwym ciągu? Podoba mi się, że również singlami robisz rwanie i zarzut, szybko się utrwala i jest bezpieczne. Przenoszenie na ławce, tzw. pull-overs, jeśli robisz je prawidłowo, są świetnym uzupełnieniem ciągów, zwłaszcza talerzem lub odważnikiem, chodzi o chwyt równoległy. "Otwierają" klatkę piersiową w przeciwieństwie do ciągów, również dynamicznych, które ją "ścieśniają". Podobnie jest z podciąganiem na drążku, nawet niepełnym, dekompresuje kręgosłup po ciągach
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Martwy super! 2 single na 68,5 kg, a niedawno miałaś obawy przed 60 kg... Jakbyś oszacowała teraz swojego absolutnego maksa w martwym ciągu? Podoba mi się, że również singlami robisz rwanie i zarzut, szybko się utrwala i jest bezpieczne. Przenoszenie na ławce, tzw. pull-overs, jeśli robisz je prawidłowo, są świetnym uzupełnieniem ciągów, zwłaszcza talerzem lub odważnikiem, chodzi o chwyt równoległy. "Otwierają" klatkę piersiową w przeciwieństwie do ciągów, również dynamicznych, które ją "ścieśniają". Podobnie jest z podciąganiem na drążku, nawet niepełnym, dekompresuje kręgosłup po ciągach Miód na moje serce. Aha, nawet staram się tak powisieć na drążku.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tyle, że skapitulowałam wobec pasków. Jak tylko mogę nie używam ich, ale powyżej 60 kg na 4- 5 raz już sztanga wisi mi na końcówkach palców, choć bronię się jak mogę. Dzisiaj poprosiłam chłopaka i pokazałam jak zamotać paski. Pakują na tych maszynkach a paski to dla nich abstrakcja. Trochę dzisiaj chłopakowi powiedziałam. Jak on mi pomagał, to się dziwił, że ja tyle uciągami. "Ale pani silna" Chciałam go troszku zmotywować. "Masz taką wspaniałą muskulaturę , ale coś nogi pozostały w tyle, choć tez są wspaniale umięnione". Rozgadał sie, że mu sie nie chce i wie , że jest taka dysproporcja i trener mu gada, ale on nie przykłada się. Miły chłopak , ale wygląda to śmiesznie na cienkich nóżkach taki tors. Ale potem przyszedł paker, więc ja już zamilkłam, bo mu rady dawał na suwnicy, więc niech sobie pakują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|