Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3630759 razy)
|
MariuszM
Go
|
Nie tylko sile, miał podobno niezwykły wrodzony dar instynktownego wyczuwania co powinien robić na danym treningu i dobierania właściwych obciążeń. Wpadał po półrocznym piciu, a po trzech miesiącach treningów łomotał rekordy Nabijał się z kolegów, że korzystają ze skomplikowanych radzieckich rozpisek cyklu treningowego, a trenerowi mówił, żeby je sobie wsadził... wyjątek potwierdzający regułę
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Ciężko mi tu wyłapać niuanse więc zostanę sobie przy wersji Rippetoe. Co powiecie na suplementację kreatyną przy ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciężko mi tu wyłapać niuanse więc zostanę sobie przy wersji Rippetoe. Co powiecie na suplementację kreatyną przy ŻO.
Kręgosłup i nogi. Odpychasz się od sztangi, zamiast ją wyciskać oraz przeskakujesz moment kiedy bark już puścił, a triceps jeszcze nie załapał Kreatyna zawsze działa, chyba, że jesz 1,5 kilo wołowiny dziennie Zrób sobie cykl i oceń sam, pamiętaj, że rozkręca się przeciętnie dwa tygodnie, faza ładowania nie ma sensu, i wystarczy zwykłe mono
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ten odchył do tyłu to teraz, jak jestem nauczana to błąd. I jak wąziutko łokcie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ten odchył do tyłu to teraz, jak jestem nauczana to błąd. I jak wąziutko łokcie. Wygięcie kręgosłupa i przeniesienie ciężaru na pięty oraz włączenie najszerszych grzbietu, może być przez łokcie wąsko, to u wytrenowanego zawodnika wagi +90, różnica 20-30 kg w maksie... Żeby uzyskać odpowiedni support z odruchu rozciągania prostowników, konieczny jest zarzut przed wyciśnięciem Niestety mówi się, że wyciskanie olimpijskie było kontuzjogenne, tak jak siady niszczące kolana
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tak, może i było kontuzjogenne. Hm? Ten przechył, daje ogromny nacisk na odcinek lędźwiowy. I się tak wyginasz? Właśnie wczoraj Wiktor zaordynował mi Military Press i się "wygłam"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, może i było kontuzjogenne. Hm? Ten przechył, daje ogromny nacisk na odcinek lędźwiowy. I się tak wyginasz? Właśnie wczoraj Wiktor zaordynował mi Military Press i się "wygłam" A nie wiem, nie robiłem fot Bardziej chodzi "podejście" pod sztangę celem skrócenia toru ruchu, niż samo wygięcie. Ciśnie się też "z łokci", a nie z dłoni. Trudno to opisać przez drut, może lepiej nie, bo sobie ktoś krzywdę zrobi To jak DO, jeden zrozumie bagietka z mlekiem, a inny jaja na boczku Słuchaj trenera, każdy ma nieco odmienny styl, ale logiczny i komplementarny, zazwyczaj. To najlepsze zanim przyjdzie moment, że wypracujesz sobie własny
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
ja "wypycham" łokcie i brzuch (spinam) przed siebie i up up away
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ja "wypycham" łokcie i brzuch (spinam) przed siebie i up up away Póki coś działa, nie ma potrzeby zmiany
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
100kg toto nie jest Ciekawe czemu 100 to taka magiczna liczba? 100 kg na ławie, 100 pompek, 100 wymachów... 100 to dopiero start, a nie meta
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
To taka pierwsza okrągła liczba jest
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Co powiecie na suplementację kreatyną przy ŻO.
Zaciekawiło mnie Twoje pytanie, więc znalazłam parę tekstów i to co przeczytałam jest dla mnie dyskwalifikujące, przyjmowanie kreatyny. Nie wspomnę już łączenia przyjmowania kreatyny z ŻO/DO. Ale to dla mnie a każdy dorosły człowiek podejmuje decyzje sam i sam za nie odpowiada. Cyt: 4. Czy sportowcy powinni brać samą kreatynę, czy też łączyć ją z innymi odżywkami? "Absorpcja kreatyny do mięśni zależy od obecności sodu, ma na nią także wpływ insulina. Oznacza to, że zażywanie kreatyny z dużymi ilościami glukozy (80-100 gram) lub węglowodanów/białek (50-80 gramów węglowodanów z 30-50 gramami białka), co podnosi poziom insuliny we krwi, może powodować lepszą przyswajalność kreatyny. Istnieją również dowody, że zażywanie kreatyny wraz z D-pinitolem może pomóc w absorpcji kreatyny do mięśni. Tym samym zaleca się, aby sportowcy zażywali kreatynę z napojem o dużej zawartości węglowodanów (np. sokiem lub skoncentrowanym napojem węglowodanowym dla sportowców) lub z suplementem węglowodanowym/białkowym, w celu podniesienia poziomu insuliny i, w konsekwencji, poprawienia przyswajalności kreatyny)".
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
I jeszcze o D- Pinitolu. http://www.wisegeek.com/what-is-d-pinitol.htmNie jestem biegła w biochemii, ale jak wywnioskowałam całe te "zabiegi" przypominają ładowanie się insuliną. Nicht wahr? A czy przypadkiem insulina nie jest rakotwórcza?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|