forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 00:20:32

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669847 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3650024 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #500 : 2013-10-01, 20:53:30 »

Na nogi nie powinno sie zakladac, mozna sie nabawic kontuzji i popsuc stawy. Lepiej na nadgarstki albo ramiona.
No i cięższych butów też nie wolno nosić Laughing
Na forum biegackim byli tacy co sobie cos w kostkach po.....psuli. Ja chcialem na poczatku jak Bruce, obciazniki do wbiegania po schodach na dol i na gore tylko. Ale potem pomyslalem, ze sobie pobiegam z nimi i mi szybko wyperswadowali jakimis obciazeniami dynamicznymi czy cos plus sie odezwalo paru z kontuzjami.
To tak na zdrowy rozum:
Jakie nogi znoszą obciążenia codziennie?
O ile są w nogach grubsze kości, większe stawy i potężniejsze mięśnie?
Skoro obciążenie X szkodzi nogom, to umieszczenie go na rękach jest bezpieczniejsze, wobec powyższego?
Dasna nie bój żaby Very Happy
Jak odczujesz jakikolwiek dyskomfort, przestaniesz, bez histerii.
Na zdrowy rozum czy na mechaniczny? Bo jak mysle na zdrowy rozum w paleo to mnie gasisz jakas biologia Very Happy
Ale o co cho?
Zdrowego rozumu Ci brakuje?
Bieganie po płytkiej wodzie, piasku, kopnym śniegi czy butach wojskowych jest ok, a doczepienie opasek 0.75 kg już nie?
To pierwsze wzmacnia kostki, ale to drugie rujnuje?
Sam pomyśl, a nie kserujesz czyjeś wymysły.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #501 : 2013-10-01, 20:54:55 »

Oj zaraz chyba Gavroche da nam bezpłatną lekcję biologii o tym, zże ropuch to nie żab... Shocked albo coś pokręciłam... Rolling Eyes
Przywykłem...
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #502 : 2013-10-01, 21:03:00 »

Zyon pewnie poszedł poskakać z Gummi Bearem. Very Happy
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #503 : 2013-10-01, 21:07:59 »

Na nogi nie powinno sie zakladac, mozna sie nabawic kontuzji i popsuc stawy. Lepiej na nadgarstki albo ramiona.
Na forum biegackim byli tacy co sobie cos w kostkach po.....psuli. Ja chcialem na poczatku jak Bruce, obciazniki do wbiegania po schodach na dol i na gore tylko. Ale potem pomyslalem, ze sobie pobiegam z nimi i mi szybko wyperswadowali jakimis obciazeniami dynamicznymi czy cos plus sie odezwalo paru z kontuzjami.
To tak na zdrowy rozum:
Skoro obciążenie X szkodzi nogom, to umieszczenie go na rękach jest bezpieczniejsze, wobec powyższego?
Na zdrowy rozum czy na mechaniczny? Bo jak mysle na zdrowy rozum w paleo to mnie gasisz jakas biologia Very Happy
Ale o co cho?
Bieganie po płytkiej wodzie, piasku, kopnym śniegi czy butach wojskowych jest ok, a doczepienie opasek 0.75 kg już nie?
Ze tak powiem, w tych naszych dyskusjach archeo zdrowego rozumu mi nie brakuje, to mi go stopujesz jakimis biolo-trolololo Very Happy
Nie chce mi sie dzisiaj szukac tych przykladow, moze jutro pogrzebie ale z punktu widzenia mechaniki, to momenty i obciazenia stawow zmieniaja sie znaczaco i chodzi bardziej o stawy kolanowe.

Oczywiscie nie pisze tego kategorycznie i bezwarunkowo, bo choc mechanicznie jest nie ok, to ktos moze powiedziec, ze jemu bylo ok.
Np temu nie bylo ok http://ww.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=18245

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #504 : 2013-10-01, 21:12:38 »

Zyon bieganie z obciążnikami jest szkodliwe dla stanu kolanowego to jest jasne , bo dodatkowo dochodzi  moment uderzenia o podłoże , przy chodzeniu tego nie ma. I wysokość unoszenia stopy jest różna.
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #505 : 2013-10-01, 21:16:03 »

I ponoc staw sie wydluza czy jakos tak. Absolutnie ci nic nie odradzam, tylko pisze co slyszalem i z czym sie spotkalem, bo przeciez tez mialem taki zamiar. Faktem jest, ze zaczalem do 3kg na noge i pare razy prawie nie wyrznalem morda w glebe Very Happy

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #506 : 2013-10-01, 21:19:14 »

Shocked 3 kg to nie dla mnie. Te 0, 75 kg dzisiaj było Ok. Jak dalej tak będzie to faktycznie można zwiększyć obciążenia. No i biorę pod uwagę dystans jaki mam do pokonania. 
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #507 : 2013-10-01, 21:38:12 »

To tak na zdrowy rozum:
Ale o co cho?
Ze tak powiem, w tych naszych dyskusjach archeo zdrowego rozumu mi nie brakuje, to mi go stopujesz jakimis biolo-trolololo Very Happy
Nie chce mi sie dzisiaj szukac tych przykladow, moze jutro pogrzebie ale z punktu widzenia mechaniki, to momenty i obciazenia stawow zmieniaja sie znaczaco i chodzi bardziej o stawy kolanowe.

Oczywiscie nie pisze tego kategorycznie i bezwarunkowo, bo choc mechanicznie jest nie ok, to ktos moze powiedziec, ze jemu bylo ok.
Np temu nie bylo ok http://ww.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=18245
Jakim trzeba być idiotą by nie zorientować się na czas, że ciało szwankuje i doprowadzić je do stanu wymagającego operacji?
Zyon, co Ty tu wlepiasz za pajaców jako argument w dyskusji?!
Mogę Ci nalepić 100 linków jak to wyciskanie stojąc, siady i martwy ciąg rozwaliły ludziom szkielet.
Według takich leniwych maminsynków, szukających pretekstu do zbijania bąków, ja już dawno powinienem na wózku jeździć Laughing
I przypomnijmy, że Dasna chodzi, nie biega, z 750 gramów u nogi, a tyle to czasem but waży.
Proszę Cię.
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18149

« Odpowiedz #508 : 2013-10-01, 23:10:37 »

Nie ma problemu - można truchtać, podskakiwać, a nawet prawie nie rozstawać się z ciężarkami: http://youtu.be/xMPJouBxk0M?t=6m53s  Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #509 : 2013-10-02, 06:56:04 »

Nie ma problemu - można truchtać, podskakiwać, a nawet prawie nie rozstawać się z ciężarkami: http://youtu.be/xMPJouBxk0M?t=6m53s  Wink
To "prawie się nie rozstawać" kłóci się z ideą treningu.
Trening to ma być impuls, po którym następuje brak impulsu, czyli standardowe warunki lub regeneracja.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #510 : 2013-10-02, 07:00:02 »

Jest wiele "mądrych" rzeczy w Internecie, można z nich skorzystać i albo bez zastanowienia przyjąć albo włączyć myślenie. Rolling Eyes
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #511 : 2013-10-02, 07:06:01 »

Jest wiele "mądrych" rzeczy w Internecie, można z nich skorzystać i albo bez zastanowienia przyjąć albo włączyć myślenie. Rolling Eyes
Błąd. Mądrych bez cudzysłowu ("cudzysłów" sprawdziłam odmianę), bo faktycznie wartościowe informacje można znaleźć.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #512 : 2013-10-02, 07:09:28 »

Błąd. Mądrych bez cudzysłowu ("cudzysłów" sprawdziłam odmianę), bo faktycznie wartościowe informacje można znaleźć.
Szlachetnaś Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #513 : 2013-10-02, 07:26:54 »

Szlachetnaś Very Happy
Very Happy Uff, alem siem napompowała. Laughing
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18149

« Odpowiedz #514 : 2013-10-02, 14:53:08 »

To "prawie się nie rozstawać" kłóci się z ideą treningu.
Trening to ma być impuls, po którym następuje brak impulsu, czyli standardowe warunki lub regeneracja.
A niech się kłóci, wszystkie mi jedno. Będą warunki - będą impulsy. A tak to normalka.  Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #515 : 2013-10-03, 06:26:57 »

Dzisiaj czuję się jak młody Bóg.
Raz , że wyspana a dwa to zregenerowana znakomicie. Wczoraj świadomie zero jakiejkolwiek aktywności a słonina, boczek, żółtka, buraczki. Proste, zwyczajne "chłopskie".
Bezczynność była też spowodowana strachem , bo coś mnie kłuło od głowy kości ramiennej do guzowatości kości łokciowej. I nie mogłam zlokalizować dobrze kłucia a lewy staw barkowy miałam kontuzjowany co prawda dawno, ale to już zostaje na całe życie.
Tak myślę, że to mnie kłuło rozcięgno dwugłowego.  Rolling Eyes
No, ale myślę , że jest ok. Z pewną ostrożnością., żeby nie переборщить.

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #516 : 2013-10-03, 08:38:50 »

Szlachetnaś Very Happy

E tam, szlachetni- ponoć- prostym żarciem się nie zadowalają.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #517 : 2013-10-03, 08:48:13 »

Dzisiaj czuję się jak młody Bóg.
Raz , że wyspana a dwa to zregenerowana znakomicie. Wczoraj świadomie zero jakiejkolwiek aktywności a słonina, boczek, żółtka, buraczki. Proste, zwyczajne "chłopskie".
Bezczynność była też spowodowana strachem , bo coś mnie kłuło od głowy kości ramiennej do guzowatości kości łokciowej. I nie mogłam zlokalizować dobrze kłucia a lewy staw barkowy miałam kontuzjowany co prawda dawno, ale to już zostaje na całe życie.
Tak myślę, że to mnie kłuło rozcięgno dwugłowego.  Rolling Eyes
No, ale myślę , że jest ok. Z pewną ostrożnością., żeby nie переборщить.

Niestety kontuzje to paskudna sprawa.
Jesteś tak mocny jak najsłabsze ogniwo...
Bardzo precyzyjnie lokalizujesz ból, a możesz go opisać?
Ostry czy tępy?
Gniotący, ciągnący czy kłujący?
Po rozgrzewce słabnie czy nasila się?
A po przespanej nocy?
Reaguje na zmiany pogody?
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #518 : 2013-10-03, 08:52:53 »

Kłucie , wyraźne kłucie ciągnące się do łokcia. Dzisiaj już OK. Była tkliwość głowy kości ramienia , ale też już ok.
Zdarzyło się to po raz pierwszy odkąd poszłam na siłownie, ale przedtem w 2011 r. jak intensywnie i gwałtownie się rozciągałam.
Kłucie wiąże z albo wiosłami albo TOP-em.  Z tym, że na wiosłach byłam pierwszy raz i pierwszy raz pojawiło się kłucie.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #519 : 2013-10-03, 08:54:01 »

Nie , nie ma reakcji na zmiany pogody. Póki nie ćwiczyłam nie było żadnych reakcji. Kontuzja była 16 lat temu.
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.06 sekund z 19 zapytaniami.