Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3650853 razy)
|
Dasna
Go
|
Nic groźnego. Wczoraj podczas robienia brzuszków nogi włożyłam pod drabinkę a potem gwałtownie sie odwróciłam i pociągnęłam prawą nogę (też tę z nadszarpniętymi więzadłami) i poczułam ból. Potrenowałam i pokuśtykałam. Dzisiaj ból, z chodzeniem problemy , więc pozostała kaczałka, żeby nie tracić zajęć i nie usiąść i nic nie robić.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pewnie tak, że chodzić się da, ale kulejąc... 100%.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj typowa качалка, bo kolano kaput. Po 15 powtórzeń, maszynki. wsio. Jak kaput? W sensie boleści. Tragedii nie ma , ale o przysiadach, podskokach i rwaniu mowy nie ma. Wszystko jedno humor popsuty.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zawsze mozesz robic pistolety na drugiej nodze Sa badania, gdzie wykazano, ze cwiczenie jednej strony ma i tak wplyw na druga
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zawsze mozesz robic pistolety na drugiej nodze Sa badania, gdzie wykazano, ze cwiczenie jednej strony ma i tak wplyw na druga O właśnie . I dlatego, dzisiaj mimo wszystko poszłam na trening i porobiłam za kulturystkę. A co. Dzięki Zyon.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zawsze mozesz robic pistolety na drugiej nodze Sa badania, gdzie wykazano, ze cwiczenie jednej strony ma i tak wplyw na druga Ale przy przeciągającej się kontuzji, to można asymetrii doznać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ta, co nie wiedziałaś, gdzie ją wstawić, czy w muzykę, czy humor, a poszło w ciekawostki...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ta, co nie wiedziałaś, gdzie ją wstawić, czy w muzykę, czy humor, a poszło w ciekawostki... Brakuje mi jeszcze do niej sporo. I dziar za mało.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale dziary jak ładna bluzka wyglądają!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale dziary jak ładna bluzka wyglądają! Na razie. Dziary , moim skromnym zdaniem, powinno się robić po 40-tce.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uff , noga już nie tak boli. Zresztą, przysiady mogę robić a naciągnęłam więzadła poboczne. Więc ruchy skręcające są niewskazane a tak to idę dzisiaj na trening. A jakże. I nauka dla mnie. Żadnych gwałtownych ruchów, jak ma się nogi unieruchomione pod szczebelkami drabinki. Gdybym wtedy, 4 lata temu, jak sobie naderwałam więzadła poboczne nie przestała trenować a dalej zajmowała się ćwiczeniami to dzisiaj( kolano) nogę, mogłabym zgiąć i wyprostować w 100 % a nie 95.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uff , noga już nie tak boli. Zresztą, przysiady mogę robić a naciągnęłam więzadła poboczne. Więc ruchy skręcające są niewskazane a tak to idę dzisiaj na trening. A jakże. I nauka dla mnie. Żadnych gwałtownych ruchów, jak ma się nogi unieruchomione pod szczebelkami drabinki. Gdybym wtedy, 4 lata temu, jak sobie naderwałam więzadła poboczne nie przestała trenować a dalej zajmowała się ćwiczeniami to dzisiaj( kolano) nogę, mogłabym zgiąć i wyprostować w 100 % a nie 95. To niestety prawda. Oszczędzać tylko kiedy bardzo boli, a potrem ruszać, ruszać, jeszcze raz ruszać, oczywiście w zakresie niskobólowym. Lekarze się nigdy chyba nie nauczą, że unieruchamia się tylko złamania
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uff , noga już nie tak boli. Zresztą, przysiady mogę robić a naciągnęłam więzadła poboczne. Więc ruchy skręcające są niewskazane a tak to idę dzisiaj na trening. A jakże. I nauka dla mnie. Żadnych gwałtownych ruchów, jak ma się nogi unieruchomione pod szczebelkami drabinki. Gdybym wtedy, 4 lata temu, jak sobie naderwałam więzadła poboczne nie przestała trenować a dalej zajmowała się ćwiczeniami to dzisiaj( kolano) nogę, mogłabym zgiąć i wyprostować w 100 % a nie 95. To niestety prawda. Oszczędzać tylko kiedy bardzo boli, a potrem ruszać, ruszać, jeszcze raz ruszać, oczywiście w zakresie niskobólowym. Lekarze się nigdy chyba nie nauczą, że unieruchamia się tylko złamania Właśnie. Pamiętam jak od razu: gips, punkcja, leżenie odłogiem 6 tygodni. Boże dobrze, że nie dałam z siebie zrobić kaleki. I teraz sztanga mnie wyleczy dalej. I nie ona mi zaszkodziła, ale siedzenie na podłodze z unieruchomionymi nogami i gwałtowny skręt. Jak ramię miałam kontuzjowane to od czego? Od gwałtownego przeprostu Ale już słyszę, bo .....po co takie ciężary. To szkodzi. Nie od męża i syna, ale od różnych mądrych i nic nie wiedzących. W Polsce już pewna pani mnie przestrzegała. I wróży mi kiepską przyszłość.Po czy zaczęła wyliczać swoje choroby. Fakt, od razu przy niej poczułam się chora.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No jest problem, bo kolanko się wygło... I po to to wszystko?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No jest problem, bo kolanko się wygło... I po to to wszystko? Nic się nie wygło, tzn. kiedyś tak. Teraz jest na swoim miejscu. Tylko jest jak lekko zaspawane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|