Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3643419 razy)
|
administ
Go
|
Dzisiaj: A co na jutro planujesz?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj: A co na jutro planujesz? Dużo rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj któryś z chłopaków przyniósł do sklepu kettla, takiego starego polskiego, 17,5kg. To była dobra seria płaskodennych odważników, trochę mniej ergonomicznych, ale za to cięższych. Średni ważył 25kg, a najcięższy chyba 32,5. Ponieważ plaża jest i ludzi jak na lekarstwo, zrobiliśmy zawody o dzień płatnego urlopu. Zadaniem było jak najwięcej rosyjskich swingów (odważnik wędruje do pasa lub nieznacznie wyżej) w 5 minut, bez odstawania na podłogę. Wygrał kolega, który zrobił 98 powtórzeń, kasując lepiej od siebie zbudowanych konkurentów, kolarza i początkującego kalistenika, którzy zrobili odpowiednio 87 i 75 ruchów. Ten co wygrał, grał w szkole w piłkę ręczną i ruch "z bioder" miał opanowany dobrze, reszta zanim załapała o co kaman, czas się kończył. Ja nie brałem udziału z oczywistych względów, ale czeka mnie zastępstwo za szczęśliwego zwycięzcę. Następnym razem przyniosę 24 i 32 kę i będziemy robić stare niemieckie "two hands anyhow".
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dzisiaj: A co na jutro planujesz? Dużo rzeczy. Ale, że Cię tak będzie rzucać po drodze, to nie przewidziałaś!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj któryś z chłopaków przyniósł do sklepu kettla, takiego starego polskiego, 17,5kg. To była dobra seria płaskodennych odważników, trochę mniej ergonomicznych, ale za to cięższych. Średni ważył 25kg, a najcięższy chyba 32,5. Ponieważ plaża jest i ludzi jak na lekarstwo, zrobiliśmy zawody o dzień płatnego urlopu. Zadaniem było jak najwięcej rosyjskich swingów (odważnik wędruje do pasa lub nieznacznie wyżej) w 5 minut, bez odstawania na podłogę. Wygrał kolega, który zrobił 98 powtórzeń, kasując lepiej od siebie zbudowanych konkurentów, kolarza i początkującego kalistenika, którzy zrobili odpowiednio 87 i 75 ruchów. Ten co wygrał, grał w szkole w piłkę ręczną i ruch "z bioder" miał opanowany dobrze, reszta zanim załapała o co kaman, czas się kończył. Ja nie brałem udziału z oczywistych względów, ale czeka mnie zastępstwo za szczęśliwego zwycięzcę. Następnym razem przyniosę 24 i 32 kę i będziemy robić stare niemieckie "two hands anyhow". "Oburącz jakkolwiek": https://m.youtube.com/watch?v=woEobc7yRNU
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie ponioslo Cie z kg?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
24kg to odważnik dla przeciętnie sprawnego mężczyzny (wg medycyny to 175 cm wzrostu, 70kg wagi, bez syndromów metabolicznych) więc spoko, każdy chłopak da radę. 32kg to już bardziej niesforna bryła, ale o to chodzi, żeby nie było za łatwo. Bo nagroda tydzień niesprzątania u siebie na dziale.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj: A co na jutro planujesz? Dużo rzeczy. Ale, że Cię tak będzie rzucać po drodze, to nie przewidziałaś! Nie przewidziałam. A taka przewidująca jestem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Ja nie brałem udziału z oczywistych względów, ale czeka mnie zastępstwo za szczęśliwego zwycięzcę. ... O Turcze! Kawa się należyyy!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|