Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3646801 razy)
|
Dasna
Go
|
Czyli dostajesz po tyłku na treningu, ale regeneracja daje radę? Tak. Viktor wczoraj pokazał 'nerwa" bo on nie rozumie jak można mieć taka siłę, wyciskać 35 kg, robić ciąg jak piórko 45 kg, rwać 27 kg leciutko a on dołoży 3 kg to ja już się gubię.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli dostajesz po tyłku na treningu, ale regeneracja daje radę? Tak organizm już się przyzwyczaił. Metabolizm mam nieźle podkręcony.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli dostajesz po tyłku na treningu, ale regeneracja daje radę? Tak. Viktor wczoraj pokazał 'nerwa" bo on nie rozumie jak można mieć taka siłę, wyciskać 35 kg, robić ciąg jak piórko 45 kg, rwać 27 kg leciutko a on dołoży 3 kg to ja już się gubię. This is inside your head.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli dostajesz po tyłku na treningu, ale regeneracja daje radę? Tak. Viktor wczoraj pokazał 'nerwa" bo on nie rozumie jak można mieć taka siłę, wyciskać 35 kg, robić ciąg jak piórko 45 kg, rwać 27 kg leciutko a on dołoży 3 kg to ja już się gubię. This is inside your head. Yes, I know.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli dostajesz po tyłku na treningu, ale regeneracja daje radę? Tak organizm już się przyzwyczaił. Metabolizm mam nieźle podkręcony. Może się rozkajtać, co? Jak trenowałem dwa razy dziennie, to wciągałem 1500-2000kcal i nie bardzo czułem, że coś zjadłem. BTW, czytałem jakieś prace bułgarskich autorów, teraz potwierdzone przez Kanadyjczyków, że drugi i trzeci trening tego samego dnia, powoduje mniejszą odpowiedź mięśni na bodziec, mniejsze zniszczenia i zużycie energii, ale wcale nie gorszą aktywację CUN. Może jednak te bułgarskie i ruskie metody nie są takie złe... Ja od miesiąca chodzę 2 razy w tygodniu na siłownię. Dziś kupiłem następny karnet na 3 wejścia w tygodniu, muszę się tak limitować bo łaziłbym codziennie. Kettle, choć fajne, to jednak mogą nogi myć sztandze.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale Viktor tez zmienia metodę, bo poznaje mnie lepiej. I nie ma teraz , przy mniejszych cięzarach, np. rwanie i odpoczynek. Tylko rwiemy, i rwiemy , nie odpoczywamy, rwiemy. I tak 5-6 razy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przecież gryfy nie istnieją! Widział kto lwa ze skrzydłami i łbem orła?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko jeśli ufasz umysłowi. Jeśli nie bardzo, to wiesz, że to reakcja mózgu na sygnały z receptorów czuciowych ręki. A jak Cię mózg robi w jajo i tylko ściemnia oczom i rękom, że to fajna, chropowata sztanga, a tak naprawdę to wielka brzytew i zostawisz paluszki na pomoście? Pamiętaj: wszyscy kłamią, dr House tak mówił i ja mu wierzę. Dlatego ciężary to zuuooooo!
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Fakt, przydługi wywód, czasem zapominam, jak lotny jesteś pod beretem. Dzięki za bryk. Brykbryk.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiesz co, nie zaśmiecajmy Daśnie wąteczku. Byłem na innym forum i tam pilnują porządeczku. Ale już nie chadzam, bo towarzycho drętwe. To co? Robimy u nas drętwotę i porządek czy pitolimy po staremu? Zaraz tu wrzucę moją dzisiejszą trenirowkę, proponuję się też przenieść z browarami w inne miejsce. Może jakiś wątek sobie założymy, Radziu, "Wilk i zając" zum beispiel?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jako, że Radzio dał przykład na pierwszej parze, idę za nim. Dzisiaj piękności trenindzek, mimo sennego poranka: -pełen podrzut 6x3 od 100 do 150kg -martwy ciąg pogłębiony (stoję na podstawce) 6x2 od 150 do 270kg -wyciskanie hantli stojąc, naprzemienne 6x5 hantle od 35 do 55kg (większych nie było) -przysiad do boxa (uda ciut niżej niż równolegle do podłogi) 6x2 180kg stały ciężar -podciąganie na drążku z doczepionym 32kg kettlem 6x5 raczej dekompresja kręgosłupa niż trening podciągania. Lodowaty prysznic (pooookurczyło się wszystko!) i jak jechałem do dom, to mi ręce drżały na kółku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ależ silny kolo! Dzisiaj właśnie podrzucałem 150kg i wiem co to znaczy, a on waży prawie 30kg mniej! Tej "pandy" to nie znałem, nazwy znaczy, ech starzeje się człowiek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|