Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640198 razy)
|
Gavroche
|
No, takie dla chłopczyka i dziewczynki. Przypuszczam, że z obawy o jakieś uszkodzenia trzymasz się maszyn i wyciągów. A jest dokładnie odwrotnie, to one wymuszają nienaturalną dla 90% ludzi trajektorię i powodują kontuzje. Sztanga, ławka i stojaki, to wszystko czego potrzeba. Ile trwa Twój trening przeciętnie? 1,5 godz. Jak zawodowego kulturysty Spokojnie można to skrócić o połowę, z tym samym lub nawet lepszym efektem. Ćwiczenia złożone są ekonomiczniejsze, 3-4 ćwiczenia, 2-3 razy w tygodniu i za rok inny człowiek Ale to pieśń przyszłości, mam wrażenie, poukładasz to sobie we własnym tempie i samo wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tak, właśnie tak. Usłyszałam , tu w klubie, że ćwiczenia na wolnych ciężarach są kontuzjogenne. To co tu napisane wszystko właśnie tak się odbywa. Mmmm, dobry artykuł. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dasna, po co Ci te maszyny ginekologiczne na uda? Raz się uda, drugi raz się nie uda-szkoda na nie czasu. Przysiady,wykroki z hantlami szybko Cię "wysmuklą" Nie chce wysmuklenia nóg. mam je za chude. Chcę dobrze je umięśnić. Ależ wykroki z talii pchają do ud. Bowiem niby skąd mają pchać, jeśli w udach pustka. Znaczy kiedy jest taalia. Znaczy, kiedy jej nieema. Nieważne. DObrze prawi Mariusz.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wyspałam się , najadłam i jestem zregenerowana. Dzisiaj trening z Jurijem i będę mu mówić o martwym ciągu, żebyśmy zaczęli ćwiczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wyspałam się , najadłam i jestem zregenerowana. Dzisiaj trening z Jurijem i będę mu mówić o martwym ciągu, żebyśmy zaczęli ćwiczyć. No, ciekawe
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wyspałam się , najadłam i jestem zregenerowana. Dzisiaj trening z Jurijem i będę mu mówić o martwym ciągu, żebyśmy zaczęli ćwiczyć. Mow mu w 3 seriach po 8 powtworzen
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jurij powinien powiedzieć to samo
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj polnyj fengszyj. Powiedziałam na wstępie, że chcę martwy ciąg. Jurij zapytał czy na prostych nogach? Ja, że tak. A czym gotowa? Żem gotowa. No to czwartek- martwy ciąg. A dzisiaj na początek wyciskanie sztangi w leżeniu 3x 15 25 kg. Butterfly 3x 15 15 kg I pompeczki z kolan 3x10, ale, ale jest postęp. Styl pozostawia wiele do życzenia , ale się bronię. Potem wyciskanie na maszynie siedząc 3x 15 15 kg. I ćwiczenie z zakresu TRX , takie naciąganie sprężyny prostymi rękoma w górę a potem na wysokość barków.Uuuu. Basen, sauna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj polnyj fengszyj. Powiedziałam na wstępie, że chcę martwy ciąg. Jurij zapytał czy na prostych nogach? Ja, że tak. A czym gotowa? Żem gotowa. No to czwartek- martwy ciąg. A dzisiaj na początek wyciskanie sztangi w leżeniu 3x 15 25 kg. Butterfly 3x 15 15 kg I pompeczki z kolan 3x10, ale, ale jest postęp. Styl pozostawia wiele do życzenia , ale się bronię. Potem wyciskanie na maszynie siedząc 3x 15 15 kg. I ćwiczenie z zakresu TRX , takie naciąganie sprężyny prostymi rękoma w górę a potem na wysokość barków.Uuuu. Basen, sauna. Jeśli Ci Jurij nie powie to pamiętaj, że martwy ciąg na prostych nogach robi się na nogach lekko ugiętych(nie zablokowanych). No i te pompki mi zaimponiły! Miałaś z nimi problemy, nie?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj polnyj fengszyj. Powiedziałam na wstępie, że chcę martwy ciąg. Jurij zapytał czy na prostych nogach? Ja, że tak. A czym gotowa? Żem gotowa. No to czwartek- martwy ciąg. A dzisiaj na początek wyciskanie sztangi w leżeniu 3x 15 25 kg. Butterfly 3x 15 15 kg I pompeczki z kolan 3x10, ale, ale jest postęp. Styl pozostawia wiele do życzenia , ale się bronię. Potem wyciskanie na maszynie siedząc 3x 15 15 kg. I ćwiczenie z zakresu TRX , takie naciąganie sprężyny prostymi rękoma w górę a potem na wysokość barków.Uuuu. Basen, sauna. Jeśli Ci Jurij nie powie to pamiętaj, że martwy ciąg na prostych nogach robi się na nogach lekko ugiętych(nie zablokowanych). No i te pompki mi zaimponiły! Miałaś z nimi problemy, nie? Z pompek jestem dumna , problemy z nimi mam. Klapnęłam tak ze dwa razy i nie mogłam się podnieść. Zaczęłam też je ćwiczyć w domu, bo kurka wodna, żebym jednej serii nie mogła wykonać to wstyd. No a martwy ciąg na ugiętych nogach a prostych? To czym się różnią? Aha jeszcze trochę ćwiczę przy ścianie przysiady. Faktycznie trzeba mocno kuper wypinać , żeby w miarę nisko zejść.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj polnyj fengszyj. Powiedziałam na wstępie, że chcę martwy ciąg. Jurij zapytał czy na prostych nogach? Ja, że tak. A czym gotowa? Żem gotowa. No to czwartek- martwy ciąg. A dzisiaj na początek wyciskanie sztangi w leżeniu 3x 15 25 kg. Butterfly 3x 15 15 kg I pompeczki z kolan 3x10, ale, ale jest postęp. Styl pozostawia wiele do życzenia , ale się bronię. Potem wyciskanie na maszynie siedząc 3x 15 15 kg. I ćwiczenie z zakresu TRX , takie naciąganie sprężyny prostymi rękoma w górę a potem na wysokość barków.Uuuu. Basen, sauna. Jeśli Ci Jurij nie powie to pamiętaj, że martwy ciąg na prostych nogach robi się na nogach lekko ugiętych(nie zablokowanych). No i te pompki mi zaimponiły! Miałaś z nimi problemy, nie? Z pompek jestem dumna , problemy z nimi mam. Klapnęłam tak ze dwa razy i nie mogłam się podnieść. Zaczęłam też je ćwiczyć w domu, bo kurka wodna, żebym jednej serii nie mogła wykonać to wstyd. No a martwy ciąg na ugiętych nogach a prostych? To czym się różnią? Aha jeszcze trochę ćwiczę przy ścianie przysiady. Faktycznie trzeba mocno kuper wypinać , żeby w miarę nisko zejść. Podobna zasada jak przy skłonach na brzuch, nogi odblokowane w kolanach. A te dwa rodzaje ciągów różnią się akcentem, zwykły ciąg angażuje mocniej plecy, a ciąg na prostych nogach dwugłowe ud. Ten na prostych jest uważany za babski, śmieszny i lekki, a to nie do końca prawda, bo trójboiści, zanim nastała moda na skłony good morning, robili go często.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Te skłony good morning to ze sztangą na karku. A co to takie dobre ćwiczenie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Świetne. Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia. Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach. Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Świetne. Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia. Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach. Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami... Widzę, że żeby rozumieć co do mnie piszesz muszę ganiać po Internecie i rozszyfrowywać teraz box squat. Oooo, b. ciekawie wygląda i przysiąść sobie można.
|
|
|
|
|
|
|
|
|