Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640040 razy)
|
administ
Go
|
Wujek Goooooooooogle jest niezawodny... Ale po anglosasku bing jest chyba lepszy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przyznam szczerze, że wzbogaciłam swoją wiedzę o treningu znacząco. Dzięki naszym sportowcom. i wujkowi G.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Te skłony good morning to ze sztangą na karku. A co to takie dobre ćwiczenie?
Świetne. Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia. Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach. Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami... Widzę, że żeby rozumieć co do mnie piszesz muszę ganiać po Internecie i rozszyfrowywać teraz box squat. Oooo, b. ciekawie wygląda i przysiąść sobie można. Odsapnąć Przysiad do skrzyni uczy angażować dwugłowy uda i pośladek, by pomagały w przysiadzie czworogłowemu. Wzmacnia też "wyjście" z przysiadu, dzięki temu, że wstaje się z "martwego" punktu. Ale nie ma potrzeby wchodzić w specjalizacje, "zwykły" siad i ciąg starczają na lata Babka robiąca ciąg budzi, zasłużenie zresztą, emocje na sali i jak już chyba Blade zauważył, diablo seksownie wygląda Zwłaszcza podczas startu
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może i nie trzeba wchodzić w specjalizacje, ale ..... bardzo mi się spodobało to "posiedzenie". Przecież spróbować można. Jasne KAŻDY rodzaj przysiadu jest wartościowym ćwiczeniem. A jest ich tyle, że jeśli kto twierdzi, że ciężary są nudne, to brak mu wyobraźni.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, to dzisiaj sam Jurij stwierdził, że trening był ciężki, przy czym bardzo się cieszył. Rozgrzewka 15 min.orbitrek.Jakoś mnie zmęczył. Potem przysiady z gryfem maszyny Smitha na karku 4 x 10 wyprosty nóg na maszynie 3x 15 15 kg przeplatane z przysiadami przy drabinkach i łapaniem się za kostki uginanie nóg w leżeniu 3x 15 15 kg martwy ciąg gryfem 3x 15 przeplatany takim, typu spacerem farmera z hantlami z dużym wykrokiem i jeszcze wspięciami na palce. Na koniec przysiady z odważnikiem 3x 15 i już nie wiem ile ważył ten odważnik. Mój spacer farmera to był spacer pijanego farmera a Jurij tylko mnie łapał. Nie no, masakra. Potem fengszuj po połnoj programie , bo się zaopiekowałam sobą basen, sauna , jacuzzi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szacun, diewoczka Należał Ci się fengszuj. Tylko po co tyle tych powtórzeń? Nie panimaju
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Szacun, diewoczka Należał Ci się fengszuj. Tylko po co tyle tych powtórzeń? Nie panimaju A czort znajet? Może było za lekko? Ja już powiedziałam Jurijowi, że owszem miło mi, że mnie tak docenia. I tak dawał mi na ten pożal się Boże spacer później mniejsze hantle , bo zaczęłam prawie pełzać. Cyrk był niezły. Ale ciąg miałam OK.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szacun, diewoczka Należał Ci się fengszuj. Tylko po co tyle tych powtórzeń? Nie panimaju A czort znajet? Może było za lekko? Ja już powiedziałam Jurijowi, że owszem miło mi, że mnie tak docenia. I tak dawał mi na ten pożal się Boże spacer później mniejsze hantle , bo zaczęłam prawie pełzać. Cyrk był niezły. Ale ciąg miałam OK. O to to, za lekko to dobry kierunek Więcej kilogramów, mniej powtórzeń, w końcu to trening siłowy!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak dzisiaj fatalnie mi się ćwiczyło. I to nie forma fizyczna szwankuje a forma post stres. Co prawda Jurij dokłada kilogramów, ale dzisiaj po prostu nie miałam serca do ćwiczeń, choć się starałam. Machnęłam ręką na fengszuja , zabrałam się i pojechałam do siebie do biura.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zawsze nie może być idealnie. Nigdzie tak nie jest. Wszędzie rządzi sinusoida... A po nocy przychodzi dzień, a po.... Jasne, tak to jest.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zawsze nie może być idealnie. Nigdzie tak nie jest. Wszędzie rządzi sinusoida... A po nocy przychodzi dzień, a po.... Jasne, tak to jest. zbadaj sobie puls z rana A tak na poważnie przeanalizuj swoją miseczkę Dieta optymalna dla sportowca zbliżona jest do diety optymalnej dla człowieka ciężko pracującego fizycznie. W pewnych dyscyplinach wskazane byłyby pewne jej modyfikacje w zależności od tego czy chcemy u zawodnika rozwinąć szybki refleks, szybkość, wytrzymałość czy siłę.
Żywienie optymalne człowieka opiera się na następujących zasadach:
@Maksymalnie zwiększa się ilość białka w diecie, głównie białka zwierzęcego, do takiej ilości jaką człowiek ma ochotę zjeść.
@Zwiększa się znacznie ilość tłuszczów w diecie, szczególnie tłuszczów twardych, zwierzęcych, nasyconych (łój, smalec, ceres, margaryna, masło). Tłuszcze twarde są najlepszym, najbardziej wydajnym źródłem energii dla człowieka, są bardzo łatwo spalane.
@Węglowodany ogranicza się do minimum.
@Należy wyłączyć zupełnie z diety produkty zawierające głównie cukry proste ( glukoza, owoce, soki owocowe, miód, cukier, słodycze, czekolada, ciasta, torty). Cukier jest złym, mało wydajnym źródłem energii dla człowieka. Spalanie cukru w ustroju człowieka jest bardzo trudne i uciążliwe. Tu musi być odpowiedni balans. Warto spróbować 1:1; 1:0,8 ; 1:0,5. Na jakim wariancie będziesz funkcjonować najsprawniej, zapisz sobie w notesiku i opatentuj
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
P.S jajka (z przewagą żółtka) i twaróg to podstawa,trochę mięsa, aby życie miało smaczek .
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mariusz dzięki. Widzę od razu, że zapomniałam w ogóle o mięsie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tu musi być odpowiedni balans. Warto spróbować 1:1; 1:0,8 ; 1:0,5. Na jakim wariancie będziesz funkcjonować najsprawniej, zapisz sobie w notesiku i opatentuj [/color] To jest stosunek B:W?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę. A pamiętasz o węglowodanach? Tak jak pisałam, w stresie człowiek ich potrzebuje więcej...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
P.S jajka (z przewagą żółtka) i twaróg to podstawa,trochę mięsa, aby życie miało smaczek . A ja też się wkręcę i wytłuszczę... dla sportowca zbliżona jest do diety optymalnej dla człowieka ciężko pracującego fizycznie zawodnika Należy uwzględnić również, a może przede wszystkim, znaczenie słów ciężko pracujący fizycznie, sportowiec-zawodnik i DOpiero wtedy pakować w siebie DOdatkowe jaja. Na przykład. Gavroche, poprzeszkadzasz? Fitness z gołą Gryfą to... Ciężka praca zawodowca-sportowca-zawodnika to...
|
|
|
|
|
|
|
|
|