Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3649753 razy)
|
Gavroche
|
Hmm. Jak zależy mi na optymalnym przyroście masy mięśniowej, to lepiej jest jadać "tłusty" biały ser czy tłusty ser żółty?
Codziennie jem ser żółty. Sera białego (twarogu) w ogóle nie jem. W boju o mięśnie lepiej nada się biały ser?
Jedno i drugie, z przewagą żółtego. Dawniej jadłem nawet 0,7 twarogu dziennie i mnóstwo mięsa. Teraz ograniczam białko, jem głównie żółty ser i podroby i nie widzę różnicy. Tyle, że mi na hipertrofii nie zależy
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Będę pamiętać. Chętnie. Hantelki maja po 4 kg. Na razie chcę zobaczyć jak zareaguję na ten "polski" trening. Czy jutro będę w formie, czy coś będzie boleć. Na pewno na razie Jurij na Ukrainie to dał mi treningi jakbym miała 80 lat. Dwie serie po 12 powtórzeń na 3 przyrządach a między seriami długi odpoczynek, że czułam takie wystygnięcie. Przeczytałam ten artykuł o treningu kobiet co mi link podrzuciłeś i od razu zrozumiałam, że za długie przerwy między seriami. Co do obciążenia to go rozumiem , bo mnie nie zna. Ten dzisiaj z Polski zapytał mnie o co mi chodzi a ja , że chcę mięśnie. Nie chudnąć , ale wypełnić to co mam mięśniami. Tyle, że sadła też trochę mam. Inne linki tylko przekierowują na Forum sdf a tam nie mogłam znaleźć tych artykułów przez Ciebie podanych. Dasna, pełen szacun. Podziwiam i spróbuje nieśmiało brać przykład. Ale chcę uczciwie zacząć biegać w plenerze i na orbitreku. To do tej pory to była u mnie zabawa i to tylko wtedy gdy pamiętałam i gdy mi się chciało... Ot hipokryzje- tytułem treningu mentalnego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Radzio, o co Ci chodzi? Sprecyzuj...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Radzio, o co Ci chodzi? Sprecyzuj...
Żebyś nie żałowała
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A moja babcia zawsze mowila.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A moja babcia zawsze mowila..... ...nie wywołuj Radzia z lasu?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Powiedzmy, ze cos w ten desen ale bardziej dosadnie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A moja babcia zawsze mowila..... Nie wiem co , ale na pewno mądra kobieta.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To dzisiaj popedałowałam do klubu , bo energii miałam w sobie sporo. Rozgrzewka 10 min. na orbitreku i 2 obwody po 30 powtórzeń. Po każdej stacji 10 stepów na prawo i 10 na lewo. I już lekko. No to potem 10 min. czegoś takiego co się pedałuje, ale rękoma w przód i w tył. Oooo, to dobre. Potem jakiś inny orbitrek 10 min. a potem rozciągania i do domu rowerkiem. 1, 5 godz. efektywne. Ale się pocę. jak mysz. No i rozmowa o diecie. Lekko i przyjemnie, bo tylko informuję. A tam trenują tez zawodnicy, którzy przygotowują się do zawodów kulturystycznych, więc ja nie będę im ustawiać diety, ale, ale pomału zawsze można dzielić się doświadczeniem. Wymieniać poglądy. Atmosfera bardzo przyjazna.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No i rozmowa o diecie. Konkurencji polecasz naturalnie 5*wio?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No i rozmowa o diecie. Konkurencji polecasz naturalnie 5*wio? Naturalnie. Dziś zahaczyliśmy z trenerem o temat Paliwa dla mózgu. No i zaraz co w moim mózgu zaświtało artykuł T. Kwaśniewskiego . Jasne. Tyle, że na razie "poprzerzucaliśmy się" delikatnie węglowodanami i białkami. Ja , że w nadmiarze szkodzą na wątrobę i nerki , trener mi , ze tłuszcze na trzustkę. On przed zawodami zjada do 600 g węglowodanów i 5000- 6000 kal. a ja na to , że ja nie ważę. Temat jest rozwojowy. Złapał mnie lekki skurcz w barku a on zaraz , że to moje żywienie. a ja , że jestem zdrowa jak byk. Na to on o cholesterolu i tak dalej. Ja , ze to nie tak, że ważniejsze trójglicerydy. Ale koniec końców teraz muszę trzymać formę a miło się po prostu gawędziło.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
trener mi , ze tłuszcze na trzustkę. Eee yyy Mowil jak?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
trener mi , ze tłuszcze na trzustkę. Eee yyy Mowil jak? No, że enzymy trawiące tłuszcze są wytwarzane przez trzustkę i jedząc tłusto obciążamy nadmiernie trzustkę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj! Zgapiłaś się, bo trzustka wytwarza głównie insulinę i to przez to tak się przecież nadwyręża! Mogłaś dodać, że: "ostatnio amerykańscy naukowcy odkryli bóle punktowe trzustki po glukozie, a łagodzone przez zjadaną fruktozę, dlatego zalecają 5*wio"! I on też lepiej aby zajadał fruktozę, bo wtedy dostanie lepszego kopa węglowodanowego na zawodach. Może być bułka banan, jak na reklamie z Małyszem. I aby nie zapominał o detoksie!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, w tych dyskusjach to ja biegła nie jestem. No, przecież. Trzustka- insulina. Oooo. No, nic to. Uczę się cały czas.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jeszcze będzie okazja to powrócę pewnie do rozmów. Będę lepiej przygotowana , bo widzę , że sytuacja to wymusza.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
trener mi , ze tłuszcze na trzustkę. Eee yyy Mowil jak? No, że enzymy trawiące tłuszcze są wytwarzane przez trzustkę i jedząc tłusto obciążamy nadmiernie trzustkę. A nie woreczek zolciowy przypadkiem?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|