Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640196 razy)
|
Gavroche
|
Dzięki. A wszystko co napisałeś to mnie motywuje. I..... zobowiązuje przed sobą samą. Jak napisałam już nie lubię kłapać, żeby pokłapać paszczą. No, toś sobie założył doskonałość a przynajmniej dążenie do niej. A tak wyjście z tym do ludzi? Mam na myśli jakieś pokazy, filmiki? Czy to Twoje po prostu prywatne zajęcie i zadowolenie z pokonywania kolejnych barier, ciężarów ,siebie? Jestem z pokolenia przed YT-ubowego. Nie rozumiem tego kompletnie. Ale nie stronię od pokazów czy wyjaśnień dla pojedynczych osób, jak poproszą. Teraz prowadzę swojego chrześniaka, chce się wzmocnić do free runningu. Na krańcach świadomości jest własna oldschoolowa siłownia, ale na razie to tylko moje... Taaa, to prawdziwa pasja, można nie jeść, nie pić, nie spać i być chodzącym trupem, a jak się powącha ten zapach i poczuje magnezję na dłoniach, wszystko mija
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzięki. A wszystko co napisałeś to mnie motywuje. I..... zobowiązuje przed sobą samą. Jak napisałam już nie lubię kłapać, żeby pokłapać paszczą. No, toś sobie założył doskonałość a przynajmniej dążenie do niej. A tak wyjście z tym do ludzi? Mam na myśli jakieś pokazy, filmiki? Czy to Twoje po prostu prywatne zajęcie i zadowolenie z pokonywania kolejnych barier, ciężarów ,siebie? Jestem z pokolenia przed YT-ubowego. Nie rozumiem tego kompletnie. Ale nie stronię od pokazów czy wyjaśnień dla pojedynczych osób, jak poproszą. Teraz prowadzę swojego chrześniaka, chce się wzmocnić do free runningu. Na krańcach świadomości jest własna oldschoolowa siłownia, ale na razie to tylko moje... Taaa, to prawdziwa pasja, można nie jeść, nie pić, nie spać i być chodzącym trupem, a jak się powącha ten zapach i poczuje magnezję na dłoniach, wszystko mija No, tak. Ja też bym się chyba na YT na nadawała. Free running to coś takiego jak PK? Trudniejsze? Oldschoolowa? To pewnie do takiej kiedyś uczęszczałam. Wczoraj Młody kupił sobie rękawice i ochraniacz na zęby i do mnie się śmieje : blokuj moje ciosy. Muszę wziąć parę lekcji u Jurija i zostanę jego sparring partnerem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Inaczej le parcoure chyba Ale ładnie wygląda. Marzy mi się taki klub sprzed klikudziesięciu lat, bez maszyn, głównie pomosty, drążek, poręcze, może ławka, kettle, mata zapaśnicza, skrzynia do naskoków, drabinki, może suwnica. Mur z surowej cegły, bez luster, telewizora, ale z muzyką. Można krzyczeć, stękać, pocić się i rzucać ciężarami. I brudzić wszystko magnezją. Tylko kto tam przyjdzie, jak w koło sami "metro". Nie bij syna za mocno, nawet jak ma ochraniacz
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Inaczej le parcoure chyba Ale ładnie wygląda. Marzy mi się taki klub sprzed klikudziesięciu lat, bez maszyn, głównie pomosty, drążek, poręcze, może ławka, kettle, mata zapaśnicza, skrzynia do naskoków, drabinki, może suwnica. Mur z surowej cegły, bez luster, telewizora, ale z muzyką. Można krzyczeć, stękać, pocić się i rzucać ciężarami. I brudzić wszystko magnezją. Tylko kto tam przyjdzie, jak w koło sami "metro". Nie bij syna za mocno, nawet jak ma ochraniacz Młody -gniewny. Uch, ale by się oburzył. Tak dzisiaj na siłowni odgłosy słychać było. Ja sapałam jak lokomotywa i facet stękał przy wyciskaniu i OK. Nikt się nie dziwi. i to lubię. Przyjdą , przyjdą. Na 100%. Jeszcze tężyzna fizyczna jest w cenie. A im bardziej człowiek świadomy tym więcej dba o nią. Nie nie same gogusie chodzą po ulicach. Choć fakt, że sporo takich metro. I to nie w metrze.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ponieważ potrzeba matka wynalazku to rano znalazłam sobie stronę http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp , wzięłam 4 kg sztangielki i spróbowałam. Co by zobaczyć czy jeszcze pamiętam i jak reaguję. No i uginanie ramion stojąc z supinacja nadgarstka. 4 serie po 10 powtórzeń - zaliczone Uginanie - uchwyt młotkowy 4 serie po 10 powtórzeń- zaliczone. Uginanie w siadzie z podporą o kolano 4 serie po 10 powtórzeń - zaliczone Unoszenie sztangielek bokiem w górę 4 serie po 10 powtórzeń zaliczone. (na barki ćwiczenie) Na triceps 4 kg za ciężko. Nie uniosę. To samo powtórzyłam sobie dla przypomnienia techniki wieczorem. No i jest dobrze. Staram się blokować łokcie, mieć świadomość ciała i ruchu, unosić szybciej a opuszczać wolniej. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, nic się mi nie stało, nie jestem zmarnowana więc good.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Skoro to dopiero poczatek, to strach sie bać
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Triceps pracuje przy zwykłym wyciskaniu na barki. A wyciskanie francuskie rób oburącz jedną sztangielką Pelikany
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Aaaa no właśnie. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Triceps pracuje przy zwykłym wyciskaniu na barki. A wyciskanie francuskie rób oburącz jedną sztangielką Pelikany Zbieram słowa, które mnie frapują, pelikany są świetne! Zyon dał mi słowo "cywa" lub "cywie" określające przysypianie. Dzisiaj poznałem "nyje", odpowiednik "mdli" lub "muli", ale nie wiem z jakiego rejonu to pochodzi. Żeby nawiązać do wątku, zabawne jest "szyici", określające "karków" siłownianych.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Marzy mi się taki klub sprzed klikudziesięciu lat, bez maszyn, głównie pomosty, drążek, poręcze, może ławka, kettle, mata zapaśnicza, skrzynia do naskoków, drabinki, może suwnica. Mur z surowej cegły, bez luster, telewizora, ale z muzyką. Można krzyczeć, stękać, pocić się i rzucać ciężarami. I brudzić wszystko magnezją. Tylko kto tam przyjdzie, jak w koło sami "metro".
Dlatego ja uwielbiam mój taras Nie ma lustra, robię co chcę i rzucam żelastwem A taka siłownia też mi się marzy. Idealnie było, jak chodziłem na kettle zimą do centrum kb. Stare hale po dawnym zastalu, czyli producencie wagonów. Zimno i bez wygód. Nawet muzyki nie było Ale klimat przecudny, bo co innego pasuje do porządnego rzucania żelastwem
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj trening z Jurijem był ciut , ciut intensywniejszy, ale wyszłam nie z oczami na wierzchu tylko w dobrej formie. A ostatnie ćwiczenia na biceps czy barki robiłam już z wysiłkiem. Opowiedziałam mu o treningach w Polsce i jego reakcja była taka : no , ale po co? Jak to ma wpłynąć na tonus?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj na triceps pokazał mi przysiady bokserskie przy ławce. O w mordę. A tak w ogóle to czułam i obciążenie i spokój i jak słucham się go i pilnuję oddychania to jestem o połowę mniej zmęczona.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wczoraj chodziłam po Lwowie w poszukiwaniu sztangielek, obciążników na nogi ( Jurij zalecił mi nie biegi a chodzenie energicznym krokiem z obciążnikami). Połączyłam przyjemne z pożytecznym. Niestety zaopatrzenie sklepów sportowych jest żadne. Jakieś 2 kg sztangielki i jedna girja. W jednym z klubów powiedzieli, że najlepiej i najtaniej a przy tym dobrej jakości rzeczy to kupuje się w Polsce.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wczoraj chodziłam po Lwowie w poszukiwaniu sztangielek, obciążników na nogi ( Jurij zalecił mi nie biegi a chodzenie energicznym krokiem z obciążnikami). Połączyłam przyjemne z pożytecznym. Niestety zaopatrzenie sklepów sportowych jest żadne. Jakieś 2 kg sztangielki i jedna girja. W jednym z klubów powiedzieli, że najlepiej i najtaniej a przy tym dobrej jakości rzeczy to kupuje się w Polsce.
Co mam powiedzieć? Bardzo mi się ten Jurij podoba. Nie żebym był stronniczy, ale poradziecka szkoła sportów siłowych rządzi. Marsze z obciążeniem są o całe niebo lepsze od biegania Zerknij na Panaerobic exercise. Słuchaj go i pytaj, to taki słowiański skarb, jeśli idzie o treningi.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Marsze z obciążeniem są o całe niebo lepsze od biegania Ale nie ma betaoksydowania w tempie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Marsze z obciążeniem są o całe niebo lepsze od biegania Ale nie ma betaoksydowania w tempie To już pytanie do Ady Swoją drogą ciekawe na czym się chodzi energicznie z obciążeniem? Ja nie wiem, ale na zwalanie fatu, w dłuższej perspektywie, lepsze. Bieganie boli i zniechęca większość ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
stosowne oddychanie to podstawa na 'sucho' i 'mokro' wazne,aby cwiczyc dla przyjemnosci i w takim wydaniu,w jakim nam optymajnie smakuje nic na sile, lekko...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Właśnie, Mariusz oddycham.
|