forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 14:49:13

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3640578 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #440 : 2013-09-30, 16:11:47 »

Aha, jutro zobaczę jak będę zregenerowana.
Ale na pewno odpuszczę sobie, jak miałam w planach sztangielki. Bo chciałam w domu zrobić różne warianty.
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #441 : 2013-09-30, 16:24:06 »

Aha, jutro zobaczę jak będę zregenerowana.
Ale na pewno odpuszczę sobie, jak miałam w planach sztangielki. Bo chciałam w domu zrobić różne warianty.
Zawsze patrz daleko do przodu.
Jasne, że fajnie widzieć jak spod skóry wychodzą mięśnie, a wydolność rośnie.
Ale nie sztuka się zajechać i zniechęcić, a kontuzja cofa o tygodnie całe.
Lepiej się mylić i odrobinę mniej zrobić, niż za dużo.
Niedotrenowane ciało nadal się rozwija, tylko wolniej, a przetrenowane staje lub się cofa.
Nie daj się własnemu temperamentowi, ja zawsze powtarzam, że trzeba mieć jaja by mądrze trenować.
Więcej nie znaczy lepiej, tylko lepiej znaczy lepiej Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #442 : 2013-09-30, 16:40:51 »

OK. Nie ruszam górnych partii. Była i tak w sobotę "nagruzka" a dzisiaj bez ciężaru , ale obwodowy i różne inne przyrządy i tak robią swoje. Najrozsądniejszy będzie marsz z obciążeniem na nogi . To mi się podoba.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #443 : 2013-09-30, 16:46:33 »

A powiedz co nasz "awuefiak" miał do sposobu trenowania Ukraińca?
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #444 : 2013-09-30, 17:03:07 »

Że za duże obciążenia (powiedziałam , że progres jest od 15 do 20 kg i że 20 kg to dla mnie maks). Zrozumiałam , że on przyjął , że 20 kg to dla mnie wsio . Ale przecież 20 kg to dopiero początek.
Poza tym , że za dużo powtórzeń ( 3 po 15).
Jak pokazałam swój biceps to powiedział, że woda. A ja mu na to, owszem po treningu miałam super napompowane mięśnie, ale potem masaż i sauna , więc to co mam teraz to już po prostu mam.
Powiedział , że oni tak nie trenują , ale skoro na Ukrainie tak, to życzy postępów.

Jednak w sumie mam wrażenie , ze w tym klubie to odnoszą się do mnie trochę jak do zabytku. Ja rozumiem , przychodzi baba tknięta zębem czasu i chce robić trening siłowy, olaboga. Shocked Ale Jurij nigdy mi nie powiedział, no w Pani wieku to trzeba uważać. Tylko, że dojdziemy do wyników o jakich marzę.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #445 : 2013-09-30, 17:08:44 »

Dzisiaj drugi proponował mi Zumbę . Ja , że Ok. I to mi da koordynację? To się zdziwił moim pytaniem. Ja nie mam nic przeciwko, żeby pójść na Zumbe , ale co to mi da?
Widzę , że patrzą na mnie trochę dziwnie. Albo przesadzam. Confused Ale mam wrażenie , że najlepiej by było jakbym poszła na zajęcia dla emerytów. Confused
administ
Go

Email
« Odpowiedz #446 : 2013-09-30, 17:16:19 »

Zumba, rumba i koordynacja, że aż...!   Wink  Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #447 : 2013-09-30, 17:22:56 »

Zumba, rumba i koordynacja, że aż...!   Wink  Very Happy
Odstawię Jezioro Łabędzie i będzie. Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #448 : 2013-09-30, 17:23:00 »

Ale mam wrażenie , że najlepiej by było jakbym poszła na zajęcia dla emerytów. Confused

Dasna nie poznaje Ciebie... Shocked u Optymalnych czas działa na naszą korzyść... Very Happy

administ
Go

Email
« Odpowiedz #449 : 2013-09-30, 17:23:10 »

ale co to mi da?

Shocked
Trenuj, to przynajmniej świąteczne porządki łatwiej pójdą.  Wink  Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #450 : 2013-09-30, 17:25:49 »

Ale mam wrażenie , że najlepiej by było jakbym poszła na zajęcia dla emerytów. Confused

Dasna nie poznaje Ciebie... Shocked u Optymalnych czas działa na naszą korzyść... Very Happy
Nie, Reniu , ja się tak łatwo nie dam. Oczywiście , że DO/ŻO działa odmładzająco. A wytrzymałościowo jestem dobra. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #451 : 2013-09-30, 17:26:40 »

ale co to mi da?

Shocked
Trenuj, to przynajmniej świąteczne porządki łatwiej pójdą.  Wink  Laughing
Laughing Rolling Eyes Oj, na Święta to ja będę przetrenowana. Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #452 : 2013-09-30, 17:27:20 »

Że za duże obciążenia (powiedziałam , że progres jest od 15 do 20 kg i że 20 kg to dla mnie maks). Zrozumiałam , że on przyjął , że 20 kg to dla mnie wsio . Ale przecież 20 kg to dopiero początek.
Poza tym , że za dużo powtórzeń ( 3 po 15).
Jak pokazałam swój biceps to powiedział, że woda. A ja mu na to, owszem po treningu miałam super napompowane mięśnie, ale potem masaż i sauna , więc to co mam teraz to już po prostu mam.
Powiedział , że oni tak nie trenują , ale skoro na Ukrainie tak, to życzy postępów.

Jednak w sumie mam wrażenie , ze w tym klubie to odnoszą się do mnie trochę jak do zabytku. Ja rozumiem , przychodzi baba tknięta zębem czasu i chce robić trening siłowy, olaboga. Shocked Ale Jurij nigdy mi nie powiedział, no w Pani wieku to trzeba uważać. Tylko, że dojdziemy do wyników o jakich marzę.
Cała współczesna "wiedza" fitness jest obliczona na zysk.
Trener personalny, "trening", zabiegi odnowy, stroje, napoje, cholera nawet przerwy są tak dobrane, by więcej ludzi wcisnąć w jednostce czasu.
Łazi taki kolo między ludźmi, którzy go słuchają jak ekonoma jakiegoś, to i przywykł do posłuchu i upokarzania.
Nie znam tego konkretnie, a może znam, ale większość chce trenować, a nie wytrenować, więc jak widzi wałeczek mięśnia na ramieniu to woda, a metody, które do tego doprowadziły są be.
Mnie się exbokser od razu spodobał, nawet jak lądował często na dechach, wie więcej o skutecznym treningu od gogusia z pięknymi, okrąglutkimi mięśniami Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #453 : 2013-09-30, 17:32:03 »

Nie, Reniu , ja się tak łatwo nie dam. Oczywiście , że DO/ŻO działa odmładzająco. A wytrzymałościowo jestem dobra. Very Happy

Nie wątpię. Very Happy Jak czytam Ciebie to już nie mam ochoty o swoich "osiągnięciach" pisać. Ty chyba biegłaś 5 km bez przerwy. Dla mnie to jest kosmos... Confused

renia
Hero Member

« Odpowiedz #454 : 2013-09-30, 17:33:05 »

Tak gdzieś kilometr truchtam...może i niecały... Rolling Eyes

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #455 : 2013-09-30, 17:40:40 »

Nie wątpię. Very Happy Jak czytam Ciebie to już nie mam ochoty o swoich "osiągnięciach" pisać. Ty chyba biegłaś 5 km bez przerwy. Dla mnie to jest kosmos... Confused
Nieprawda, to są osiągnięcia. 1km, potem 2 km , potem 3 km. Dystans nie ma znaczenia, tylko wytrwałość, pozytywne nastawienie. Każdy nawet najmniejszy ruch, 0,5 km może zbliżyć do celu. Nie lekceważ swoich sukcesików , bo one składają się na sukces tak jak i porażki. I jedno i drugie jest potrzebne. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #456 : 2013-09-30, 17:41:33 »

I bardzo dobrze. Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #457 : 2013-09-30, 17:47:43 »

Nieprawda, to są osiągnięcia. 1km, potem 2 km , potem 3 km. Dystans nie ma znaczenia, tylko wytrwałość, pozytywne nastawienie. Każdy nawet najmniejszy ruch, 0,5 km może zbliżyć do celu. Nie lekceważ swoich sukcesików , bo one składają się na sukces tak jak i porażki. I jedno i drugie jest potrzebne. Very Happy
Skuteczność ćwiczeń fizycznych nie wynika z jednorazowego wysiłku, tylko jego powtarzalności i systematyczności.
Dasna ma rację, kilometr jednorazowo razy trzy daje 3 km tygodniowo, 12 km miesięcznie, 156 km rocznie.
Jak będziesz już miała 150 km w nogach, to ten kilometr jednorazowo będzie śmiesznym dystansem dla Ciebie.
Lepiej robić cokolwiek kiedykolwiek, niż nic nigdy  Laughing
renia
Hero Member

« Odpowiedz #458 : 2013-09-30, 17:53:57 »

Masz rację. Najważniejsza jest systematyczność i wytrwałość..

renia
Hero Member

« Odpowiedz #459 : 2013-09-30, 17:54:56 »

I bardzo dobrze. Wink

Trzeba się cieszyć z drobnych sukcesów, jeśli na większe nie stać... Rolling Eyes przynajmniej na razie...

Strony: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 20 zapytaniami.