Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640479 razy)
|
renia
|
Ale mam wrażenie , że najlepiej by było jakbym poszła na zajęcia dla emerytów. Dasna nie poznaje Ciebie... u Optymalnych czas działa na naszą korzyść... Nie, Reniu , ja się tak łatwo nie dam. Oczywiście , że DO/ŻO działa odmładzająco. A wytrzymałościowo jestem dobra. Nie wątpię. Jak czytam Ciebie to już nie mam ochoty o swoich "osiągnięciach" pisać. Ty chyba biegłaś 5 km bez przerwy. Dla mnie to jest kosmos... Nieprawda, to są osiągnięcia. 1km, potem 2 km , potem 3 km. Dystans nie ma znaczenia, tylko wytrwałość, pozytywne nastawienie. Każdy nawet najmniejszy ruch, 0,5 km może zbliżyć do celu. Nie lekceważ swoich sukcesików , bo one składają się na sukces tak jak i porażki. I jedno i drugie jest potrzebne. Skuteczność ćwiczeń fizycznych nie wynika z jednorazowego wysiłku, tylko jego powtarzalności i systematyczności. Dasna ma rację, kilometr jednorazowo razy trzy daje 3 km tygodniowo, 12 km miesięcznie, 156 km rocznie. Jak będziesz już miała 150 km w nogach, to ten kilometr jednorazowo będzie śmiesznym dystansem dla Ciebie. Lepiej robić cokolwiek kiedykolwiek, niż nic nigdy Oczywiście. Ostatnio jestem systematyczna i mam zamiar tak dalej...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
I potrafisz. Skończyłaś studia? Skończyłaś. Jak sobie coś założysz to potrafisz to osiągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aha, jutro zobaczę jak będę zregenerowana. Ale na pewno odpuszczę sobie, jak miałam w planach sztangielki. Bo chciałam w domu zrobić różne warianty.
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Aha, jutro zobaczę jak będę zregenerowana. Ale na pewno odpuszczę sobie, jak miałam w planach sztangielki. Bo chciałam w domu zrobić różne warianty.
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac I koniecznie jakieś gustowne legginsy i rękawiczki
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac I koniecznie jakieś gustowne legginsy i rękawiczki Jak w domu, to i w podomce można
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac I koniecznie jakieś gustowne legginsy i rękawiczki Jak w domu, to i w podomce można ostatnio przyciągałem wzrok współsiłowników - nie dość, że bez rękawiczek, do tego bez butów i ćwiczyłem 15 minut, nie wyczyniając klasyków typu 3 serie po 15 powtórzeń
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac He, he, Zyon , Ty lepiej uważaj , jutro jak sobie będziesz robił to co potrzeba, to nie na mrozie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac I koniecznie jakieś gustowne legginsy i rękawiczki Jak w domu, to i w podomce można ostatnio przyciągałem wzrok współsiłowników - nie dość, że bez rękawiczek, do tego bez butów i ćwiczyłem 15 minut, nie wyczyniając klasyków typu 3 serie po 15 powtórzeń Ja na początku w nowej siłowni przyciągam spojrzenia, nawet czasem ktoś zagada... Potem emocje opadają i nikt nie zwraca uwagi, tak jak lubię Ale ja noszę czyste skarpetki i wycieram po sobie magnezję.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie odpuszczaj, zrob dwa warianty, jedne rozowe, drugie bezowe, beda ladnie sie komponowac I koniecznie jakieś gustowne legginsy i rękawiczki Jak w domu, to i w podomce można Nie ma sprawy, odstroję się w jakieś falbanki i kwiatki coby się lepiej ćwiczyło. Mięśnie będę miała jak bochny. No i koniecznie miękki tapczanik sobie przygotuję.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I potrafisz. Skończyłaś studia? Skończyłaś. Jak sobie coś założysz to potrafisz to osiągnąć. Dzięki za słowa otuchy... bo ja czasami sobie nie wierzę...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...święte słowa...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Założyłam obciążniki na nogi i pomaszerowałam raźno 4,5 km pod nosem mamrocząc raz, dwa lewa, albo lewa , prawa i koślawa. Tempa nie zmieniłam do końca i w sumie lekko się szło a przede wszystkim bezpiecznie. W zasadzie ryzyko kontuzji żadne chyba, żeby zwiększyć obciążenia. Plecy lekko spocone. Ciekawa jestem czy cokolwiek będę odczuwała w nogach? Taki odpoczynek jest sympatyczny.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na nogi nie powinno sie zakladac, mozna sie nabawic kontuzji i popsuc stawy. Lepiej na nadgarstki albo ramiona.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
w sumie lekko się szło a przede wszystkim bezpiecznie. Wiadomo! Żaden zboczeniec nie będzie narażał się na kopniaka obciążnikiem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Założyłam obciążniki na nogi i pomaszerowałam raźno 4,5 km pod nosem mamrocząc raz, dwa lewa, albo lewa , prawa i koślawa. Tempa nie zmieniłam do końca i w sumie lekko się szło a przede wszystkim bezpiecznie. W zasadzie ryzyko kontuzji żadne chyba, żeby zwiększyć obciążenia. Plecy lekko spocone. Ciekawa jestem czy cokolwiek będę odczuwała w nogach? Taki odpoczynek jest sympatyczny. Nie obciąża to żył w nogach...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
w sumie lekko się szło a przede wszystkim bezpiecznie. Wiadomo! Żaden zboczeniec nie będzie narażał się na kopniaka obciążnikiem...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cos tam obciaza ale nie zyly a sciegna czy stawy, nie pamietam ale kiedys jak chcialem biegac to mi szybko wybili z glowy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|