Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640737 razy)
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj chcę poćwiczyć na siłowni obwody 3 razy po 15 po bieżni 10-15 min. Nie robić wioseł i Top-u. Poobserwować, bo już mi tęskno za siłownią.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na moje to poprzecznik trojglowego przywodzidziela antagonisty miocepsa ci szwankuje. No ladnie, pol roku w gipsie cie czeka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Na moje to poprzecznik trojglowego przywodzidziela antagonisty miocepsa ci szwankuje. No ladnie, pol roku w gipsie cie czeka Jak zawsze niezawodny i pomocny Zyon. Co ja bym bez Ciebie zrobiła?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pokorny jestem i z przyjazni to pisze. Mylic sie moze kazdy w bledzie trwac nie wolno zacz
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Kłucie , wyraźne kłucie ciągnące się do łokcia. Dzisiaj już OK. Była tkliwość głowy kości ramienia , ale też już ok. Zdarzyło się to po raz pierwszy odkąd poszłam na siłownie, ale przedtem w 2011 r. jak intensywnie i gwałtownie się rozciągałam. Kłucie wiąże z albo wiosłami albo TOP-em. Z tym, że na wiosłach byłam pierwszy raz i pierwszy raz pojawiło się kłucie.
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Czula sie 'gorzej'? Na moje to poprzecznik trojglowego przywodzidziela antagonisty miocepsa ci szwankuje. No ladnie, pol roku w gipsie cie czeka Jak zawsze niezawodny i pomocny Zyon. Co ja bym bez Ciebie zrobi³a?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kłucie , wyraźne kłucie ciągnące się do łokcia. Dzisiaj już OK. Była tkliwość głowy kości ramienia , ale też już ok. Zdarzyło się to po raz pierwszy odkąd poszłam na siłownie, ale przedtem w 2011 r. jak intensywnie i gwałtownie się rozciągałam. Kłucie wiąże z albo wiosłami albo TOP-em. Z tym, że na wiosłach byłam pierwszy raz i pierwszy raz pojawiło się kłucie.
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Nie, ostry nie był. Umiarkowany. Dzisiaj bez bólu. Kontuzji nabawiłam się przy rozpietkach na baterflaju. Za duży odchył ramion.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pokorny jestem i z przyjazni to pisze. Mylic sie moze kazdy w bledzie trwac nie wolno zacz Dzięki Ci. Jedruś jam nie godna ran Twych całować.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Nie, ostry nie był. Umiarkowany. Dzisiaj bez bólu. Kontuzji nabawiłam się przy rozpietkach na baterflaju. Za duży odchył ramion. Moze ten Jurij do latania cie przyucza?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Nie, ostry nie był. Umiarkowany. Dzisiaj bez bólu. Kontuzji nabawiłam się przy rozpietkach na baterflaju. Za duży odchył ramion. Moze ten Jurij do latania cie przyucza? Jurija 16 lat temu nie znałam. Sama latałam.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Czyli "smarować", ale z umiarem. Dzisiaj posmaruję i zobaczę co z tego wyniknie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Optymalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Czyli "smarować", ale z umiarem. Dzisiaj posmaruję i zobaczę co z tego wyniknie. Smarować, nawet nie tyle z umiarem, co omijając bolesną dźwignię. Na bank jest milion ćwiczeń, które możesz robić bez bólu, nie ma co żałować, nawet jeśli, któreś bardzo lubisz Sfatygowany, skrzypiący i pobolewający układ ruchu nadal będzie w miarę dobrze funkcjonował, pod warunkiem regularnego wysiłku w pełnym zakresie ruchu. I jak najszybciej wywal ćwiczenia na maszynach Jaki naturalny ruch odwzorowuje taki butterfly?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Czyli "smarować", ale z umiarem. Dzisiaj posmaruję i zobaczę co z tego wyniknie. Smarować, nawet nie tyle z umiarem, co omijając bolesną dźwignię. Na bank jest milion ćwiczeń, które możesz robić bez bólu, nie ma co żałować, nawet jeśli, któreś bardzo lubisz Sfatygowany, skrzypiący i pobolewający układ ruchu nadal będzie w miarę dobrze funkcjonował, pod warunkiem regularnego wysiłku w pełnym zakresie ruchu. I jak najszybciej wywal ćwiczenia na maszynach Jaki naturalny ruch odwzorowuje taki butterfly? lubię maszyny. No, taki przywitalny? To co rozpietki z hantelkami?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Maszyny stworzono do rehabilitacji kalek.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Rozciąganie jest słabe Kłujący, ostry ból świadczy raczej o odnowieniu się kontuzji, ale też o tym, że sygnał jest "czysty" czyli tkanki nie uszkodzone. Trzeba omijać te ruchy przy których boli, tutaj ciągnące(?). Jednocześnie pamiętając, że układ ruchu musi być "smarowany" by funkcjonował, inaczej zardzewieje, a najszybciej właśnie w uszkodzonych miejscach... Czyli "smarować", ale z umiarem. Dzisiaj posmaruję i zobaczę co z tego wyniknie. Smarować, nawet nie tyle z umiarem, co omijając bolesną dźwignię. Na bank jest milion ćwiczeń, które możesz robić bez bólu, nie ma co żałować, nawet jeśli, któreś bardzo lubisz Sfatygowany, skrzypiący i pobolewający układ ruchu nadal będzie w miarę dobrze funkcjonował, pod warunkiem regularnego wysiłku w pełnym zakresie ruchu. I jak najszybciej wywal ćwiczenia na maszynach Jaki naturalny ruch odwzorowuje taki butterfly? lubię maszyny. No, taki przywitalny? To co rozpietki z hantelkami? To sobie zostaw najwarościowsze ćwiczenia na maszynach: wyciskanie nogami na suwnicy skośnej, wyciskanie w siadzie i przyciąganie w siadzie. Żeby "ruszyć" 80 % mięśni w ciele wystarczą dwa ruchy: jakiś rodzaj ciągu(martwy, zarzut, rwanie)oraz wyciskania(stojąc, na ławce, w pochyleniu). Jak chcesz ponad 95% to masz trzy ruchy: pchający i ciągnący na górną część ciała(np.wyciskanie na ławce i wiosłowanie w opadzie)i jakiś rodzaj przysiadu(martwy ciąg, przysiad ze sztangą, wykroki z hantlami). Tak, tak, trening może się składać z dwóch czy trzech ćwiczeń, prostota rządzi A rozpiętki, po co? To typowe ćwiczenie na mięśnie, które nie ma realnego przełożenia, wyłącznie kosmetyka. Baba jesteś?!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No jestem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No jestem Nie mam wątpliwości Trening ma sprawiać frajdę, ale przy tym powinien być sensowny i ekonomiczny. Dołóż do maszyn jakieś złożone, podstawowe ruchy, żeby wyglądowi ciała towarzyszyła też rzeczywista sprawność.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zostaly mi stare pasy z kolek to je zawiesilem obok tych z kolkami i sprobowalem zrobic cos takiego: z przodu normalnie pomki na kolkach a nogi wsadzilem w te stare pasy zapiete "w kolko" i wyszlo mi cos takiego jak robienie pompek wiszac w powietrzu Ale daje po plecach i "core" masakra, w dodatku sie ciagle kolysze, ale zabawa przednia taki "superman"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No jestem Gdzie?