forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 16:26:09

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3640724 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #540 : 2013-10-03, 18:24:42 »

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #541 : 2013-10-03, 18:30:37 »

Zostaly mi stare pasy z kolek to je zawiesilem obok tych z kolkami i sprobowalem zrobic cos takiego: z przodu normalnie pomki na kolkach a nogi wsadzilem w te stare pasy zapiete "w kolko" i wyszlo mi cos takiego jak robienie pompek wiszac w powietrzu  Laughing Ale daje po plecach i "core" masakra, w dodatku sie ciagle kolysze, ale zabawa przednia Very Happy taki "superman" Very Happy
Ciekaw jestem jakie "ćwiczenia z zaburzonym balansem" mają przełożenie na siłę absolutną mierzoną tradycyjnie, np. wyciskaniem i ciągiem?
Są dwie opinie, jedna na "tak, bardzo", druga "bez sensu, nie".
Gdybyś chciał, mógłbyś to kiedyś sprawdzić Very Happy
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #542 : 2013-10-03, 18:34:45 »

Sprawdze gdzies za miesiac, nawet taki mialem plan, bo mnie to ciekawo  Cool Wyciagnalem nawet sztange ale musze dokupic dwie fajery po 20 zeby tak ze 150 wcisnac na sztange. Mialem epoksydowe ale pchnalem a mniejszymi moge max 120 kg napakowac. Od zakonczenia w styczniu zelastwa nie tknalem nawet.

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #543 : 2013-10-03, 18:40:10 »

Sprawdze gdzies za miesiac, nawet taki mialem plan, bo mnie to ciekawo  Cool Wyciagnalem nawet sztange ale musze dokupic dwie fajery po 20 zeby tak ze 150 wcisnac na sztange. Mialem epoksydowe ale pchnalem a mniejszymi moge max 120 kg napakowac. Od zakonczenia w styczniu zelastwa nie tknalem nawet.
To będzie świetny test!
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #544 : 2013-10-03, 18:43:55 »

Jak mi do tego czasu nic nie lupnie w plecach Very Happy Ale takie dziwne balanse niezle wzmacniaja korpus. Dzisiaj pomagalem znowu dzwigac jakies stare kozetki tym co poprzednio. Chlopy pod 60. Jeden mowi, ze od tego pianina go luplo w plecach i jakby go zelazkiem kto przypalil, a ja przeca sam dzwigalem z jednej strony. Dzisiaj to samo, jakby nie to, ze takie wersalki duze to sam bym przepchnal, ale o dziwo plecy nawet nie zaprotestowaly  Shocked Co mnie pozytywnie rozczarowalo  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #545 : 2013-10-03, 18:51:32 »

Jak mi do tego czasu nic nie lupnie w plecach Very Happy Ale takie dziwne balanse niezle wzmacniaja korpus. Dzisiaj pomagalem znowu dzwigac jakies stare kozetki tym co poprzednio. Chlopy pod 60. Jeden mowi, ze od tego pianina go luplo w plecach i jakby go zelazkiem kto przypalil, a ja przeca sam dzwigalem z jednej strony. Dzisiaj to samo, jakby nie to, ze takie wersalki duze to sam bym przepchnal, ale o dziwo plecy nawet nie zaprotestowaly  Shocked Co mnie pozytywnie rozczarowalo  Laughing Laughing
Widzisz, bo to nie ciężar jako taki robi kuku, tylko brak praktyki w obchodzeniu się z nim Cool
Mnie pozytywnie rozczarowało, jak po trzech miesiącach robienia rwań na ilość, podszedłem do ciągu i okazało się, że nic a nic nie straciłem wprawy i krzepy, a bawiłem się głównie 24 kg kettlem Very Happy
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #546 : 2013-10-03, 18:52:59 »

Kup sobie kolka, odkryjesz nowe nieznane wymiary  Very Happy Serio  Very Happy Zrobic MU na kolkach to dopiero jest wyzwanie Very Happy

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #547 : 2013-10-03, 18:57:11 »

Kup sobie kolka, odkryjesz nowe nieznane wymiary  Very Happy Serio  Very Happy Zrobic MU na kolkach to dopiero jest wyzwanie Very Happy
Zrobisz testa, wyjdzie dobrze, to pomyślę Very Happy
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #548 : 2013-10-03, 19:00:12 »

hehe no to sie biore ze zdwojona moca  Laughing Laughing Laughing

kolka daja popalic, to byl super pomysl z tymi dodatkowymi tasmami, lezaly i sie kurzyly, bo kupilem sobie takie z miarka. Teraz probowalem rowingu czyli odwrotnego wioslowania z nogami w tasmach czyli odwrotnie do pompek Very Happy Masakra, trzegba trzymac poziom ( Laughing) plecami i brzuchem a nadgarstki mozna skrecac tak, ze robisz sobie raz nachwytem raz podchwytem. mega zabawa hehe

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #549 : 2013-10-03, 19:06:12 »

kolka daja popalic, to byl super pomysl z tymi dodatkowymi tasmami, lezaly i sie kurzyly, bo kupilem sobie takie z miarka. Teraz probowalem rowingu czyli odwrotnego wioslowania z nogami w tasmach czyli odwrotnie do pompek Very Happy Masakra, trzegba trzymac poziom ( Laughing) plecami i brzuchem a nadgarstki mozna skrecac tak, ze robisz sobie raz nachwytem raz podchwytem. mega zabawa hehe
Jak mieszkałem na Wyspach, miałem drążek w garażu-siłowni, ale zawieszony na łańcuchach.
Niby nic, ale nie pozwalał oszukiwać, więc ilość powtórzeń spadła.
Potem jak już się przyzwyczaiłem, to się okazało, że na zwykłym drążku robię więcej o 4 powtórzenia z ciężarem dwupudownika.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #550 : 2013-10-04, 07:56:55 »

Jak mieszkałem na Wyspach, miałem drążek w garażu-siłowni, ale zawieszony na łańcuchach.
Potem jak już się przyzwyczaiłem, to się okazało, że na zwykłym drążku robię więcej o 4 powtórzenia z ciężarem dwupudownika.

Powinno być "robiłem"- tak bez kokieterii, albo hipokryzji. Very Happy Alboalbo
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #551 : 2013-10-04, 07:58:56 »

No drazek na lanchach to tzw "wykrywacz klamstw"  Very Happy Chcialbym sobie tak zawiesic ale na razie nie mam jak. Nauczyc sie wejscia silowego na takim drazku to potem na zwyklym nie ma grawitacji

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #552 : 2013-10-04, 08:10:33 »

Powinno być "robiłem"- tak bez kokieterii, albo hipokryzji. Very Happy Alboalbo
Ale zamiast "mieszkałem" czy "robię"?
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #553 : 2013-10-04, 16:15:35 »

Wczoraj jak przyszłam do klubu to było pusto. Very Happy Cicho , fajnie i.... co tu robić. Okazuje się , że mam mętlik w głowie. Jak to łatwo i efektywnie sie ćwiczy jak trener stoi za Toba, liczy, pomaga, ustala. Laughing
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #554 : 2013-10-04, 16:19:18 »

Jak to łatwo i efektywnie sie ćwiczy jak trener stoi za Toba, liczy, pomaga, ustala. Laughing
Jak to latwo nie myslec, nie?  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #555 : 2013-10-04, 16:24:01 »

Jak to łatwo i efektywnie sie ćwiczy jak trener stoi za Toba, liczy, pomaga, ustala. Laughing
Dokładnie!!!!! A tu sama na sam z siłownia i kiiiicha. Sad Confused Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #556 : 2013-10-04, 17:54:15 »

Wybrnęłaś?
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #557 : 2013-10-04, 18:13:21 »

Rozlozyla szachy i zagrala partyjke sama ze soba  Shocked

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #558 : 2013-10-04, 18:46:13 »

To sobie pomaszerowałam. 5,5 km dziarskim krokiem + niezaplanowany skręt do lasu. Laughing Po powrocie ładnie rozgrzane mięśnie to zakończyłam 3x 15 uginanie ramion ze sztangielkami 4 kg uchwytem młotkowym i 3x 10 z supinacją a na koniec 3x 10 wyciskanie francuskie oburącz , ale oczywiście ciągnęłam prawą  Confused choć ustabilizowałam łokcie przy głowie.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #559 : 2013-10-04, 19:03:04 »

Wybrnęłaś?
Starałam się. w każdym bądź razie nie uciekłam.
To , tak.
Rozgrzewka 10 min bieżnia, 5 min, jakiś eliptyk.
Uginanie nóg stojąc na dwugłowy uda 3x 15 z 15 kg
Prostowanie nóg w siadzie  3x 15 15 kg
Wypychanie ciężaru na suwnicy 3x 15 20 kg
Prostowanie nóg w siadzie 3x 15 kg
Rozciąganie nóg w siadzie  na odwodziciele 3x 15 30 kg!, aż się zdziwiłam
a potem przyszedł ten trener od kulturystyki i złapał się za głowę , że na jedną partie ciała tyle ćwiczeń i
później to ćwiczyłam
ściąganie drążka w siadzie 3x15 15 kg
i rożne maszyny na na klatkę 3x 15 kg.
jedno wyciskanie z 10 kg i to było super.
Ławka rzymska 3x 15 skłonów
i w międzyczasie TOP 10 min.
a na koniec uginanie rąk stojąc podchwytem 3x 15 kg 7,5 kg i to mnie zmęczyło a zakończyłam 10 min, bieżni.
No i wyszłam zupełnie nie zmęczona a dzisiaj w ogóle mnie nic nie boli. Jakbym nie ćwiczyła.
Strony: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 20 zapytaniami.