forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 03:47:43

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669847 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3650503 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #700 : 2013-10-22, 19:16:06 »

6,5 km spokojnego marszu z obciążeniem,  dla odpoczynku. Piękne słońce, świeże powietrze, kolory jesieni. Połnyj fengszuj. Very Happy
Ja byłem dziś o 8.00 rano.
11 km zrobiłem.
Z obciążeniem? Jakim?
Z kamizelką 17,5 kg.
Staram się iść w tempie 5km/h, chodzi mi o zakres energetyczny, którego nie pobudzam treningiem siłowym.
Dla kobiet taka kamizelka, jak mam, z oczywistych względów może być niewygodna.
Może są kamizelki dla anatomii kobiecej, nie wiem Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #701 : 2013-10-22, 19:39:50 »

Kamizelkami się nie interesowałam. Na razie te obciążniki łagodnie działają. Tempa też wysokiego sobie nie narzucałam.
Zastanawiam się jednak czy nie poćwiczyć intensywniej siłowo np. codziennie? Np 4-5 dni codziennie i potem 2 dni przerwy.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #702 : 2013-10-22, 19:41:32 »

Codziennie na Eurosporcie o 20.00 Mistrzostwa Świata w podnoszeniu ciężarów z Wrocławia. Oglądasz?
administ
Go

Email
« Odpowiedz #703 : 2013-10-22, 19:42:33 »

Shocked
A skąd wolę patolkowe sporty, ze snookerem na czele!  Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #704 : 2013-10-22, 19:49:24 »

Shocked
A skąd wolę patolkowe sporty, ze snookerem na czele!  Wink
Tenis ok, ale snooker. Shocked Litości . Sad Admin i jeszcze gorzka , kwaśna kawa. Confused Odmieniec jesteś. Laughing Laughing
administ
Go

Email
« Odpowiedz #705 : 2013-10-22, 19:54:47 »

Jakie "Litości"?
Przecież snooker jest strasznie wciągający!  Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #706 : 2013-10-22, 19:57:34 »

Codziennie na Eurosporcie o 20.00 Mistrzostwa Świata w podnoszeniu ciężarów z Wrocławia. Oglądasz?
już tak Very Happy Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #707 : 2013-10-22, 20:01:01 »

Kamizelkami się nie interesowałam. Na razie te obciążniki łagodnie działają. Tempa też wysokiego sobie nie narzucałam.
Zastanawiam się jednak czy nie poćwiczyć intensywniej siłowo np. codziennie? Np 4-5 dni codziennie i potem 2 dni przerwy.
Można nawet codziennie, ale objętość trzeba znacząco zmniejszyć i zadbać o regenerację.
Przy treningu hipertroficznym dobre efekty daje trenowanie całego ciała przez cztery kolejne dni(np. góra ciała, dół ciała, znowu góra i dół), a potem trzy pełne dni przerwy.
Przy treningu "na siłę" im większe rozdrobnienie tym lepiej, do każdej minisesji podchodzi się bowiem w miarę wypoczętym.
Ja trenowałem długie okresy po 14 sesji tygodniowo, ale wtedy dyscyplina musi być żelazna, no i przyjazd do klubu na 20-30 minut jest dla większości "bez sensu".
Pomysł dobry, Dasna, ale warunek to micha, regeneracja i superskrócone, ale o dobrym ciężarze gatunkowym sesje.
Oblicz sobie ile czego robisz tygodniowo na część ciała i oszacuj realnie ile sesji możesz wcisnąć do planu tygodnia, a następnie podziel pierwsze przez drugie.
To będzie objętość jednej sesji, ale nie wahaj się jeszcze jej zmniejszyć, bo będziesz trenować na niepełnej regeneracji i zmęczenie się akumuluje.
Jedzenie musi być do syta i wartościowe maksymalnie w jednostce wagi, żadnej tam niskiej wartości biologicznej.
Z zabiegów odnowy świetna jest sauna, masaże i kąpiele w soli Epsom.
W razie W można wziąć dzień wolnego w dowolnym momencie Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #708 : 2013-10-22, 20:04:05 »

Można nawet codziennie, ale objętość trzeba znacząco zmniejszyć i zadbać o regenerację.
Przy treningu hipertroficznym dobre efekty daje trenowanie całego ciała przez cztery kolejne dni(np. góra ciała, dół ciała, znowu góra i dół), a potem trzy pełne dni przerwy.
Przy treningu "na siłę" im większe rozdrobnienie tym lepiej, do każdej minisesji podchodzi się bowiem w miarę wypoczętym.
Ja trenowałem długie okresy po 14 sesji tygodniowo, ale wtedy dyscyplina musi być żelazna, no i przyjazd do klubu na 20-30 minut jest dla większości "bez sensu".
Pomysł dobry, Dasna, ale warunek to micha, regeneracja i superskrócone, ale o dobrym ciężarze gatunkowym sesje.
Oblicz sobie ile czego robisz tygodniowo na część ciała i oszacuj realnie ile sesji możesz wcisnąć do planu tygodnia, a następnie podziel pierwsze przez drugie.
To będzie objętość jednej sesji, ale nie wahaj się jeszcze jej zmniejszyć, bo będziesz trenować na niepełnej regeneracji i zmęczenie się akumuluje.
Jedzenie musi być do syta i wartościowe maksymalnie w jednostce wagi, żadnej tam niskiej wartości biologicznej.
Z zabiegów odnowy świetna jest sauna, masaże i kąpiele w soli Epsom.
W razie W można wziąć dzień wolnego w dowolnym momencie Very Happy
Hm. Rolling Eyes Trzeba przemyśleć , zaplanować , obliczyć i zadecydować kiedy wdrożyć. Rolling Eyes
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #709 : 2013-10-22, 20:04:49 »

Jakie "Litości"?
Przecież snooker jest strasznie wciągający!  Very Happy
Strasznie Confused to odpowiednie słowo. Confused Laughing Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #710 : 2013-10-22, 20:05:38 »

już tak Very Happy Cool
Co te Azjatki mają w sobie?  Rolling Eyes Laughing
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #711 : 2013-10-22, 20:05:43 »

Gavro Cię poprowadzi ;P
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #712 : 2013-10-22, 20:07:26 »

już tak Very Happy Cool
oglądam Panów. Co mają w sobie? Coś na SAA?? Very Happy  Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #713 : 2013-10-22, 20:14:31 »

Nie mam telewizora, ale jak tylko się da, to w necie i chodzę na zawody w Warszawie czy okolicach.
Bardzo lubię i uważam, że widać zmianę na plus w technice i sposobie podejścia do ciężaru, od moich czasów.
Wysublimowane narzędzia nauk sportowych, a może empiryczne doświadczenia nowego pokolenia trenerów robią robotę.
Bardzo się cieszę, że podnoszenie ciężarów pozostało konserwatywne i używa minimum sprzętowego, w przeciwieństwie do na przykład trójboju siłowego, gdzie kostiumy i nadmiar sprzętu spaczył ten sport.
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #714 : 2013-10-22, 20:18:27 »

Fakt,ciężarowcy to współcześni "gladiatorzy" Very Happy
60kg i 130kg w rwaniu  Shocked creazyy  Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #715 : 2013-10-22, 20:18:59 »

już tak Very Happy Cool
Głównie bardzo ciężką pracę treningową, trochę dobrej genetyki i odrobinę cudownych wytworów współczesnej chemii Very Happy
W takiej właśnie kolejności.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #716 : 2013-10-22, 20:27:11 »

Fakt,ciężarowcy to współcześni "gladiatorzy" Very Happy
60kg i 130kg w rwaniu  Shocked creazyy  Laughing
Robiłeś zdaje się przysiad z ciężarem nad głową, to wiesz jakiej cyrkowej zręczności może wymagać utrzymanie ponadwukrotnego ciężaru ciała nad głową w głębokim przysiadzie Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #717 : 2013-10-22, 20:36:23 »

Shocked Chińczyk rwie w jakimś pół szpagacie i sztanga na ukos a on wstaje.  Shocked Nie wierzyłam, że wstanie. A Koreańczyk jaki mocny. Shocked
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #718 : 2013-10-22, 20:37:24 »

Idzie sobie krzywdę zrobić  Laughing brrr
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #719 : 2013-10-22, 20:38:52 »

Shocked Chińczyk rwie w jakimś pół szpagacie i sztanga na ukos a on wstaje.  Shocked Nie wierzyłam, że wstanie. A
chyba jedną rękę ma słabszą Very Happy
Strony: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.062 sekund z 20 zapytaniami.